Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

A 4iG tulajdonában a Poli Computer

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

A 4iG tulajdonában a Poli Computer

Februárban jelentette be a 4iG Nyrt., hogy két lépésben megvalósuló tranzakcióval tulajdonába kerül a Poli Computer PC Kft. 100 százalékos üzletrésze. Az ügylet a társaság a vagyonértékelését, illetve a GVH jóváhagyását követően a mai napon lezárult. A vállalat megvásárlásával a kiszervezett és menedzselt IT szolgáltatások területén a 4iG piacvezetővé vált Magyarországon.

Lezárta a Poli Computer PC Kft. megszerzésére irányuló tranzakciót a 4iG Nyrt. – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Változás a februári előzetes bejelentéshez képest, hogy a 4iG igazgatósága úgy döntött, hogy nem apportként, hanem a PwC Magyarország vagyonértékelése alapján adásvétel útján vásárolja meg a társaság 100%-os üzletrészét a KZF Vagyonkezelő Kft.-től.

Az informatikai vállalatcsoport jelentős lépéseket tesz annak érdekében, hogy folyamatosan növelje kompetenciáit és erősítse pozícióit a magyarországi informatikai nagyvállalatok között. A Poli Computer PC megszerzése jól illeszkedik a 4iG növekedési stratégiájába. A tranzakció hatásaként a 4iG csoporton belül összesen 612 szakember dolgozik majd az IT outsourcing, illetve üzemeltetési szolgáltatások területén. A tevékenységből származó várható bevételek, a munkatársak létszáma és a csoport megrendelései alapján a 4iG piacvezetővé válik Magyarországon ebben az informatikai szegmensben.

Budapest, 2021. június 01.

További információ:

4iG Nyrt.
sajto (@) 4ig.hu
www.4ig.hu