Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Digit Blog

4iG DIGIT BLOG

A 4iG Digit Blog a digitalizációval kapcsolatban felmerülő kérdésekre szemléletmód-formáló szakmai válaszokat igyekszik adni.

TOVÁBB A BEJEGYZÉSEKHEZ
Rábízná pénzügyeit

RÁBÍZNÁ A PÉNZÜGYEIT EGY MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁRA?

2023. FEBRUÁR 17.

A mesterséges intelligencia már a spájzban van – ez akár ténylegesen igaz lehet, mivel az elektronikus eszközök fejlődésének köszönhetően ma már több olyan háztartási eszközünk is lehet, amelyben valamilyen szoftveres „agy” gondoskodik róla, hogy az adott termék működése hatékonyabb, energiatakarékosabb vagy épp kényelmesebb legyen a felhasználó számára.

Trend Micro figyelmeztetés.jpg

A METAVERZUMBAN FELLELHETŐ BIZTONSÁGI KOCKÁZATOK

2022. AUGUSZTUS 16. | 4iG szakértő: Bánszki Zsolt

„Az illegális tevékenyégek megszaporodhatnak a jövőben, amennyiben a hiányos szabályozás miatt, azokat nehezen lehet majd monitorozni és nyomon követni.” – figyelmeztetett a a 4iG partnere, a Trend Micro

#4iG Kiberbiztonság,#4iG Információbiztonsági Tanácsadás

Portfolio-MAGE-Gém-Péter

4iG: TOVÁBB ROBOG A DIGITALIZÁCIÓS ÚTHENGER A JÁRMŰIPARBAN

2022. ÁPRILIS 6. | 4iG SZAKÉRTŐ: GÉM PÉTER

A digitalizációs úthenger nem áll meg a járműiparban sem. A világ folyamatosan változik, és ezekre a változásokra napi szinten kell reagálni.

#4iOP#ipari digitalizáció#4iGiparimegoldások

3D kép.png

HOGY SEGÍT A 3D-TECHNOLÓGIA A KULTÚRA TERÜLETÉN? (INTERJÚ)

2022. JANUÁR 12.

Építészek, régészek és más hozzáértő szakemberek állítják, hogy a 3D-s technológiával olyan dolgok válnak láthatóvá, értelmezhetővé, ami eddig nem volt lehetséges. Egy ókori vagy középkori faragott kő vagy értékes fémtárgy úgy lesz „kézbe vehető”, ahogy eddig sohasem.

#építészet #3DMensor

Hacker akció kép1.png

FÉNY DERÜLT A VALAHA VOLT LEGNAGYOBB HACKER-AKCIÓRA

2022. JANUÁR 14. | 4iG SZAKÉRTŐ: BÁNSZKI ZSOLT

Egyre jobban digitalizálódó világunkban a kibertámadások a hétköznapok részeivé válnak, de akadnak különösen komoly esetek, amelyeknek utórezgései évekkel később is érezhetőek. Nézzük, melyek voltak a közelmúlt leghírhedtebb kiberbiztonsági incidensei, és milyen folyamatok állnak ezek hátterében.

Okos gyárak

OKOS GYÁRAK A NAGYVILÁGBAN

2021. DECEMBER 17. | 4iG SZAKÉRTŐ: VIRÁG ALADÁR

Ma már sokaknak okos a tévéje és a porszívója, a telefonról már nem is beszélve, ennek ellenére valószínűleg kevesen gondolkodnak el azon, hogy ezek a mindennapi eszközök mennyire okosan készülnek. Miben hasonlítanak napjaink gyártási folyamatai a néhány évtizeddel ezelőttire? A termelőüzemeket is felokosították? És ha igen, hogyan?

Ne a terminátorra várjon2.png

NE A TERMINÁTORRA VÁRJON! ZSEBÜNKBEN RÉG OTT LAPUL AZ EGYRE IZMOSABB MESTERSÉGES INTELLIGENCIA

2021. DECEMBER 08.

Hogyan lehet társaságban néhány szóban elmagyarázni, mire jó a mesterséges intelligencia (MI)? Miért lenne jó, ha többet beszélgetnénk róla és nem csak a mérnökökre, tudósokra bíznánk? Mivé fejlődik az MI? Cikkünk ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszol.