A 4iG Nyrt. székhelye 2023. július 14-tőlmegváltozott. Új székhely és számlázási címünk:1013 Budapest, Krisztina krt. 39.

Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

 • ENG
 • |

  4iG

  {{ portfolioStock.last }} Ft

  {{ portfolioStock.change_percent }}

Új szakaszba lép a 4iG Csoport integrációja

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

Új szakaszába lép a 4iG csoport integrációja

A nemzetközi távközlési szektorban jelentős tapasztalatokkal rendelkező vezetők támogatják a csoport átalakulását

 • A 4iG Nyrt. a vállalatcsoport integrációjának felgyorsítására és márkaváltásra készül 2024-ben, amely mellett üzleti működési hatékonyságát is növelni kívánja a vállalatcsoport.
 • A transzformáció sikeres megvalósítása, és az üzleti területek erősítése érdekében jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakemberek kerülnek kulcspozícióba szeptember 1-től a vállalatcsoportnál.
 • A Vodafone Magyarország vezérigazgatója Bányai Tamás lesz, aki az Epic Malta mobilszolgáltató éléről idén áprilisban csatlakozott a társasághoz, és az elmúlt hónapokban a vállalat leválását készítette elő a Vodafone globális rendszereiről.
 • A leköszönő vezérigazgató, Blénessy László a jövőben a 4iG Nyrt. technológiáért felelősvezérigazgató-helyetteseként az üzleti informatikai (IT) valamint a hálózati infrastruktúra (network) működtetése mellett az űr- és védelmi üzletág stratégiájának alakításáért és megvalósításáért felel.
 • A Vodafone új vezérigazgatójának munkáját vezérigazgató-helyettesként továbbra is Tábori Tamás támogatja, aki emellett a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját is betölti. Kettős szerepkörében feladata a 4iG csoport mintegy 4,8 millió ügyfelét kiszolgáló lakossági vezetékes és mobilszolgáltatásainak összehangolása és integrációjának kialakítása.
 • Mohamed ElSayad a 4iG új kereskedelmi stratégiai igazgatója. Feladata a cégcsoport hazai- és nemzetközi távközlési vállalatainak kereskedelmi stratégiájának kialakítása, illetve a magyarországi márkaváltás levezénylése lesz.

A 4iG Nyrt. 2023. első negyedévében jelentős átalakuláson ment keresztül: a Csoport a Vodafone sikeres akvizíciójával Magyarországon is konvergens távközlési szolgáltatóvá fejlődött, IT rendszerintegrátorként pedig megőrizte piacvezető pozícióját. A tranzakció lezárását követően a vállalatcsoport egy új működési stratégiai alapköveit helyezte le, melynek kialakításához és megvalósításához szeptember 1-től nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakemberekkel erősíti meg a 4iG Nyrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. menedzsmentjét. A stratégia előkészítése során a cégcsoport megvizsgálta a tagvállalatok eddig önállóan működő üzleti területeinek integrációs irányait, a szervezeti és üzleti működésben rejlő szinergiák jobb kihasználásának lehetőségét. A stratégia mentén felülvizsgálja a hazai és külföldi hálózati- és mobilinfrastruktúra konszolidálásának, illetve monetizálásának lehetőségeit.

A Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. új vezérigazgatójának Bányai Tamást nevezték ki. A szakember 2023. április 12-én csatlakozott a 4iG Csoporthoz, munkája során a Vodafone nemzetközi rendszereiről történő gyors és hatékony leválását irányította. Mindezek mellett szeptember 1-től Bányai Tamás a Vodafone Magyarország napi operatív tevékenységéért és eredményességéért is felel. Bányai Tamás 1999-ben a Vodafone Magyarországnál kezdte telekommunikációs karrierjét, majd 2014-ben Head of Retail igazgató pozícióból lépett tovább a Vodafone Málta Consumer Business igazgatói székébe. A Monaco Telecom 2020-ban felvásárolta a Vodafone Máltát és felkérték Bányai Tamást az Epic Malta néven újramárkázott szolgáltató vezérigazgatói pozíciójára. Ennek köszönhetően a szakember releváns tapasztalattal rendelkezik a Vodafone Groupról való hatékony leválás és a sikeres új márka piaci bevezetése terén is.

A 4iG csoport a jövőben nagyobb figyelmet fordít innovációs és technológiai folyamataira, űripari és hálózati működési tevékenységére, ezért Bányai Tamás kinevezésével együtt leköszön a Vodafone Magyarország vezérigazgatói pozíciójából Blénessy László, akit a 4iG igazgatósága új feladatokkal bízott meg. A szakember a jövőben a 4iG Nyrt. technológiáért felelős vezérigazgató-helyettesként a hálózati infrastruktúráért, az üzleti informatikai tevékenységért, továbbá a védelmi és űripari szegmens stratégiájának kialakításéért, üzleti működésének hatékonyságnöveléséért felel. Blénessy László 2020 óta a 4iG Nyrt. igazgatósági tagja.

A cégcsoport lakossági üzletágának transzformációjáért a 4iG Csoport B2C szegmens vezetője, Tábori Tamás felel a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese, valamint a DIGI ügyvezető igazgatójaként. Tábori Tamás 2022-ben csatlakozott a 4iG Csoporthoz a DIGI Magyarország ügyvezető igazgatójaként, február 1. óta pedig a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. vezérigazgató-helyettesi pozícióját is betölti.

A 4iG csoport szintű kereskedelmi stratégiai igazgatói posztját szeptember 1-től Mohamed ElSayad tölti be. A szakember 2007 és 2015 között dubaji távközlési szolgáltatóknál szerzett vállalatirányítási és marketing tapasztalatot. 2015 és 2018 között a Magyar Telekom lakossági termékekért felelős marketing igazgatójaként dolgozott, az elmúlt 5 évben pedig a Yettel Magyarország (korábban Telenor Magyarország) kereskedelmi igazgatói pozícióját töltötte be.. A Yettel Magyarország pénzügyi mutatóit jelentősen javította, és az ügyfélelégedettséget leggyorsabban javító hazai operátorrá transzformálta. Mohamed ElSayad kiemelt feladatai a 4iG telekommunikációs kereskedelmi stratégiai irányainak és keretrendszerének meghatározása és kialakítása, valamint az új márka, a ONE bevezetése Magyarországon.


Budapest, 2023. augusztus 31.

Háttérinformáció:

Vodafone Magyarország Zrt.

A Vodafone Magyarország digitális infrastruktúrája az egyik legfejlettebb a hazai vezetékes hang- és internet, kábeltévé és mobilszolgáltók között. A társaság üzleti megoldásai széleskörű digitalizációs szolgáltatásokat biztosítanak a nagyvállalati és kormányzati szféra számára az adathálózati megoldások, a virtuális adatközpontok, és az IoT technológiák területén. A Vodafone Magyarországon elsőként nyújtott 5G szolgáltatást előfizetőinek, a társaság újgenerációs mobilszolgáltatása Budapest és a balatoni régió mellett a több száz bázisállomása segítségével országszerte is folyamatosan bővül. Az előfizetés részesedés arányában a Vodafone a magyar piac abszolút második legnagyobb szereplője: több mint 3,7 millió lakossági és üzleti előfizetőt szolgál ki (mobil 3 millió, vezetékes szolgáltatások 763 ezer), amely által több mint 4,9 millió bevételt biztosító előfizetéssel (RGU – Revenue Generating Unit, 3 millió mobil, 677 ezer tv, 727 ezer szélessávú internet, 504 ezer vezetékes hang) rendelkezett 2023 júliusában. A Vodafone Magyarország Zrt. többségi tulajdonosa 2023. január 31. óta a 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. www.vodafone.hu

4iG Csoport

A budapesti székhelyű, magyar többségi tulajdonú 4iG Nyrt. Magyarország és a nyugat-balkáni régió vezető távközlési és IT-csoportja, a tudásalapú, digitális gazdaság egyik vezető vállalata. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat friss és innovatív szemlélete, valamint Magyarország vezető IT rendszerintegrátoraként betöltött pozíciója a csoportot a régió digitális átalakulásának vezető kiskereskedelmi és üzleti szolgáltatójává teszi. A 4iG dinamikus terjeszkedési stratégiája a magyarországi és a nyugat-balkáni távközlési piac meghatározó szereplőjévé emelte. A csoport folyamatosan bővíti szolgáltatásait, szakértelmét és portfólióját, hogy megfeleljen a távközlési és IT-piacok változásainak és igényeinek. A 4iG Csoport több, mint  8000 munkavállalót foglalkoztat. www.4iG.hu.

További információ:

4iG Nyrt.
Elkán Péter
Csoport Vállalati Kapcsolatok és Kommunikációs Igazgató
sajto (@) 4ig.hu