Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

Távközlési piacon a 4iG: végéhez ért a Hungaro Digitel akvizíció

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

Távközlési piacon a 4iG: végéhez ért a Hungaro Digitel akvizíció

Zártkörű alaptőkeemelés jön a tőkepiaci társaságnál

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően lezárult az a többlépcsős folyamat, melynek eredményeként a 4iG Nyrt. közvetett módon 75%-os többségi tulajdont szerzett a Hungaro DigiTel (HDT) Kft.-ben, a régió egyik meghatározó műholdas távközlési szolgáltatójában. A tranzakciósorozat korábbi bejelentéseinek megfelelően az Antenna Hungária Zrt. tulajdonrésze 25%-ra csökkent a céltársaságban, az Alpac Capital kezelésébe tartozó a Bartolomeu Investments Kft. pedig apportálja portfóliócége, a Portuguese Telecommunication Investments Kft. 100%-os üzletrézét a 4iG Nyrt.-be. Az apport ellenértékét a vállalat zártkörű ázsiós alaptőkeemelés keretében, új részvények kibocsátásával egyenlíti ki, melynek részleteit is nyilvánosságra hozta a 4iG Nyrt. a mai bejelentést követően.

A GVH hozzájárulásával lezárta a 4iG Nyrt. a Hungaro DigiTel Kft. 75%-os üzletrészének megszerzésére irányuló tranzakciósorozatot – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az elmúlt időszakban a HDT Kft. többségi tulajdonának megszerzése érdekében átvilágították és értékelték a céltársaságot, valamint kidolgozták az Antenna Hungária Zrt. üzletrészét érintő adásvételi, továbbá a 4iG Nyrt., és a nemzetközi hátterű Alpac Capital SA kezelésében működő Bartolomeu Investments Kft. közötti apportszerződést. A Bartolomeu Invest birtokolja a Hungaro DigiTelben résztulajdonos Portuguese Telecommunication Investments (PTI) Kft.-t, mely társaság apportjával a Bartolomeu Investments a 4iG Nyrt. egyik részvényesévé, míg a tőkepiaci társaság a Hungaro DigiTel Kft. 75%-os közvetett tulajdonosává válik.

A PwC Magyarország üzletrész értékelésére vonatkozó szakértői jelentése alapján PTI Kft. apportértékét a felek 3.156.000.126 forintban határozták meg, melyet a 4iG Nyrt. zártkörű ázsiós alaptőke emelés keretében 5.207.921 darab, 20 forint névértékű és 606 forint kibocsátási értékű 4iG részvény forgalomba hozatalával egyenlít ki. A részvénykibocsátással a Bartolomeu Investments 5,24 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben. A társaság kötelezettséget vállalt arra, hogy az alaptőke-emelés során a tulajdonába kerülő 4iG részvényeket a tőzsdei kereskedési rendszerbe történő bevezetésétől számított 1 éves időszakig nem értékesíti.

A Hungaro DigiTel többségi részesedésével és további tervezett akvizíciókkal a 4iG a távközlési iparág egyik meghatározó hazai szereplővé válhat. A HDT akvizíciója szinergikusan támogatja a vállalat fejlesztéseit és erős alapot nyújthat a régiós terjeszkedéshez. A 4iG számára az egyik stratégiai növekedési terület a telekommunikáció, illetve a távközlési infrastruktúra szegmens, amely a jól tervezhető, hosszú távú szerződéseknek köszönhetően növelheti a vállalat folyamatos árbevételeinek arányát.

Budapest, 2021. június 01.

További információ:

4iG Nyrt.
sajto (@) 4ig.hu
www.4ig.hu