Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

A montenegrói Telenor megvásárlásáról írt alá előzetes megállapodást a 4iG

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

A montenegrói Telenor megvásárlásáról írt alá előzetes megállapodást a 4iG

Nemzetközi mobilszolgáltatók közé léphet a társaság

Második nemzetközi tranzakcióját jelentette be a 4iG Nyrt., mellyel tovább folytatódhat a cégcsoport távközlési portfoliójának építése. A tőkepiaci társaság nem kötelező érvényű előzetes megállapodást kötött a PPF Telecom Grouppal Montenegró piacvezető mobilszolgáltatója, a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagjának megszerzésére. A Telenor Montenegro 338 ezer előfizetővel, 150 bázisállomással és a lakosság több mint 98 százalékát elérő 4G lefedettséggel rendelkezik. A társaság átvilágítását követően az ügylet sikeres lezárásának feltétele, hogy a montenegrói hatóságok is jóváhagyják a tulajdonszerzést.

Előzetes megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a PPF Telecom Group leányvállalatával a vezető montenegrói mobilszolgáltató, a Telenor d.o.o., Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról. A Telenor Montenegrót 2018-ban vette meg több régiós mobilszolgáltatóval együtt a cseh hátterű befektetési társaság, a PPF Group. Az ügylet részleteiről szóló nem kötelező érvényű megállapodást a felek a budapesti értéktőzsdén is bejelentették. A Telenor Montenegro 338 ezer előfizetőjével és a 2020-ban elért 43 millió eurós árbevételével abszolút piacvezető a montenegrói mobilszolgáltatási szegmensben. A podgoricai központtal működő társaság főbb bevételeit a lakossági és az üzleti előfizetők (67%) biztosítják. A vállalat 150 saját tulajdonú bázisállomással rendelkezik, amelyek lefedik az összes fő utat, az alagutak többségét, valamint Montenegró strandjait és téli turisztikai központját is. Ennek köszönhetően a Telenor Montenegro lakosság 98%-át éri el 4G alapú mobilszolgáltatásaival, amely a stabil növekedési hátteret biztosít a társaság számára.

„A Telenor Montenegro megvásárlása illeszkedik a 4iG regionális terjeszkedési stratégiájába, a vállalat stabil háttere és piaci pozíciója, valamint erős jövedelemtermelő képessége magas hozzáadott értéket jelenthet a vállalatcsoportunk számára” – mondta a bejelentést követően Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója. „Jelentős növekedési potenciált látunk a nyugat-balkáni régióban, várakozásaink szerint az elkövetkező öt évben a térség gazdasági növekedését az Európai Unió bővítése is jelentősen fellendítheti. Jelenlétünket ezért a most bejelentett akvizíció mellett tovább szeretnénk fokozni a térségben. Ennek érdekében folyamatosan vizsgáljuk a befektetési lehetőségeket a távközlési, illetve az informatikai szektorban.” – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

Az előzetes megállapodás értelmében a 4iG megkezdi a céltársaság átvilágítását, melynek szeptember végén várható eredménye alapján tehet végleges ajánlatot Telenor d.o.o., Podgorica megszerzésére. A felek megállapodása szerint a tranzakció legkésőbb 2021. november 30.-ig zárul, melynek előfeltétele, hogy a tulajdonszerzéshez a montenegrói hatóságok is hozzájáruljanak.

Budapest, 2021. július 09.

További információk:
4iG Nyrt.
Elkán Péter
kommunikációs és marketing igazgató
peter.elkan (@) 4ig.hu
www.4ig.hu