Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

Kiberbiztonsági és optikai vezetékesinternet-szolgálatatást indít a Telenor

KIBERBIZTONSÁGI ÉS OPTIKAI VEZETÉKESINTERNET-SZOLGÁLATATÁST INDÍT A TELENOR

A mobilalapú szolgáltatások mellett mostantól két új informatikai megoldást is kínál üzleti ügyfeleinek a Telenor: az akár 1 Gbps sebességű optikai vezetékes internetkapcsolat, valamint a naprakész és magas IT biztonsági szintet nyújtó Menedzselt tűzfalszolgáltatás október elejétől érhető el a szolgáltató kínálatában. A Menedzselt tűzfalszolgáltatás műszaki hátterét a 4iG Nyrt. biztosítja és a Telenor értékesíti ügyfelei számára.

A világjárvány hatásai és az online jelenlét erősödése egyértelművé tették, hogy a digitálisan felkészült cégek jobban képesek alkalmazkodni a változó környezethez. A vállalati internetkapcsolat és az adatvédelmi szempontból biztonságos távmunka lehetősége szinte minden cégnek nélkülözhetetlen az üzletmenet folytonosságához.  Az elsősorban mobilalapú üzleti megoldásairól ismert Telenor már korábban döntött az üzleti ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási palettájának bővítése mellett, és tavaly novemberben elindította bérelt vonali szolgáltatását, a Hiperline-t. A főleg nagyvállalati ügyfeleket célzó szolgáltatást követően most két, meghatározóan új szolgáltatást vezet be. Október elejétől a közép- és nagyvállalati ügyfeleknek a kiberbiztonság terén menedzselt tűzfalszolgáltatást, míg kis- és középvállaltoknak optikai vezetékesinternet-szolgáltatást is nyújt.

Kiberbiztonság 2021 – Menedzselt tűzfalszolgáltatás

Az internet szinte iparágtól függetlenül az üzletmenet egyre fontosabb részévé válik, a növekedés sok esetben több telephelyet és komolyabb informatikai feladatokat is jelent. A szakemberhiány miatt a folyamatos felügyelet és az adatok szakszerű védelme sok vállalatnak szinte lehetetlen feladatnak tűnhet. Az informatikában a tűzfalmegoldások célja, hogy egy adott informatikai hálózaton ne történhessen illetéktelen behatolás, az adatok biztonságban közlekedhessenek a cég belső hálózatán vagy az internet felé. Ezt a nagyvállalatok jellemzően saját erőforrásokból építik fel, gondoskodva minden szükséges hardver beruházásról, szoftver licenszekről és – ha megtehetik – a szükséges informatikai szakember biztosításáról. Hiszen egy eszköz önmagában alig véd folyamatos üzemeltetés és monitoring nélkül.

A Telenor által kínált Menedzselt tűzfalszolgáltatás lényege, hogy a magas szintű informatikai védelmet biztosító tűzfalszolgáltatás minden eleme beruházás nélkül, havidíjas bérleti konstrukcióban vehető igénybe. Ezáltal biztosítható a behatolás-védelem, a gyors detektálás, riasztás és szükség esetén a védelmi beavatkozás is, akár 0-24 órás magyar nyelvű felügyelettel. A megoldás nagyvállalati szemmel is praktikus és gazdaságos megoldás, míg középvállalati szinten olyan magas szintű és naprakész, aktív felügyeletet tesz lehetővé, amit a közepes méretű cégek sokszor saját erejükből nem engedhetnének meg maguknak.

Telenor Sajtotajekoztato

Optikai vezetékesinternet-hozzáférés kis- és középvállalkozásoknak

IrodaNet 300 és IrodaNet 1000 néven október elejétől a kis- és középvállalatok számára is új szolgálatást tesz elérhetővé a Telenor. A kisebb csomag 300 Mbps letöltési és 75 Mbps feltöltési sebességet, míg a nagyobb csomag 1000 Mbps le- és feltöltési sebességet kínál. Az IrodaNet bevezetési akciójában 24 hónapos hűségvállalás esetén az első három hónapban 50% kedvezményt biztosít a havidíjból. Az IrodaNet szolgáltatást a Telenor meglévő és új ügyfelei is igénybe vehetik, illetve mobilszolgáltatásokkal együtt további kedvezményekre tehetnek szert.

Az üzleti ügyfelek specifikus igényei szerint az IrodaNet optikai vezetékes internet mellé kiegészítőként igénybe vehető Fix IP cím szolgáltatás és Mesh Router megoldás is. A Fix IP cím azoknak a cégeknek előnyös, akik székhelyükön saját szerverszolgáltatást (FTP-hozzáférés, levelező-szolgáltatás, saját webshop, stb.) üzemeltetnek, illetve olyan céges környezetben dolgoznak, ahol egy biztonságos virtuális privát hálózat (VPN) igénybevételének feltétele a fix IP cím. A Mesh Router megoldás segítségével az IrodaNethez kapcsolódó routerek a bonyolultabb, zegzugos vagy többszintes kialakítású belső terek különböző pontjain elhelyezve az épület távolabbi, rejtett pontjain is kiegyenlített wifi jelerősséget biztosítanak, stabil internethozzáférést nyújtva a zökkenőmentes munkavégzéshez.

Az IrodaNet szolgáltatásról bővebb információ október elejétől az alábbi címen érhető el: telenor.hu/uzleti/irodanet