Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

Július végén kezdi az osztalékfizetést a 4iG

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

Július végén kezdi az osztalékfizetést a 4iG

Július 19. lesz a 4iG Nyrt. osztalékfizetésének fordulónapja, a kifizetést július 26-án kezdi meg a társaság – derült ki az Igazgatóság ma közzétett határozatából. A döntés értelmében a társaság részvényenként 22,49 forintos osztalékot fizet, ami a múlt pénteki záróárra vetítve 3,5 százalékos hozamnak felel meg.

Július 26-tól kezdi meg az 2020-as év rekorderedményei nyomán elhatározott 2,212 milliárd forintos osztalék kifizetését a 4iG Nyrt -– tette közzé az igazgatóság döntését a Budapesti Értéktőzsdén a társaság. Az Igazgatóság döntése alapján július 19. lesz az osztalékfizetés fordulónapja: azok kapnak osztalékot, akik ezen a napon rendelkeznek a társaság törzsrészvényeivel és befektetési szolgáltatójukon át megadják a kifizetéshez szükséges adatokat és nyilatkozatokat.

A testület határozata értelmében – figyelembe véve a saját részvények mennyiségét is – a tulajdonosok részvényenként 22,49 forintos osztalékot kapnak, ami a papírok pénteki záró árára vetítve 3,5 százalékos hozamnak felel meg.

A 4iG igazgatósága a közgyűlés hatáskörében eljárva még áprilisban határozott az osztalék kifizetéséről, ám az időpont meghatározását a társaság likviditási helyzetétől tette függővé. Az osztalékfizetés alapját a 2020. évi 3,44 milliárd forintos adózott eredmény jelenti, a kifizetés ennek az összegnek a 64 százalékát jelenti, az ezen felüli rész a részvénytársaság eredmény tartalékába került. A 4iG Nyrt az elmúlt évet a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolója szerint 57,8 milliárd forintos, a megelőző évet 39,2 százalékkal meghaladó bevételek mellett 5,1 milliárd forintos (23,9 százalékkal nagyobb) EBITDA-val, 37,86 milliárd Ft mérlegfőösszeggel, 7,68 milliárd Ft saját tőkével zárta.

Budapest, 2021. június 21.

További információ:

4iG Nyrt.
Elkán Péter
kommunikációs és marketing igazgató
sajto (@) 4ig.hu
www.4ig.hu