A 4iG Nyrt. székhelye 2023. július 14-tőlmegváltozott. Új székhely és számlázási címünk:1013 Budapest, Krisztina krt. 39.

Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

Humanitárius segítség az Ukrajnából menekülőknek

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

HUMANITÁRIUS SEGÍTSÉG AZ UKRAJNÁBÓL MENEKÜLŐKNEK

A 4iG NYRT. ÉS LEÁNYVÁLLALATAI TÁMOGATJÁK A RÁSZORULÓKAT

4iG a Digitális Társadalomért Alapítvány, a 4iG Nyrt. és leányvállalatai ebben az érzékeny időszakban elkötelezettek munkatársaikon, szolgáltatásaikon és anyagi erőforrásaikon keresztül a humanitárius segítségnyújtásban. A 4iG 10 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai tevékenységét, emellett 2 millió forinttal járul hozzá a Swiss Clinic menekülteket ellátó, beregsurányi mobil orvosi rendelőjének működtetéséhez. A 4iG cégcsoport telekommunikációs leányvállalatai jelentős díjkedvezményekkel segítik az Ukrajnával történő mobilkommunikációt, valamint a cégcsoport dolgozói is részt vállaltak az adományok gyűjtésében és eljuttatásában.

A 4iG 2021 nyarán hozta létre alapítványát azzal a küldetéssel, hogy támogassa a digitalizáció térnyerését és az oktatás fejlesztését. Azonban ebben a kritikus időszakban a 4iG a Digitális Társadalomért Alapítvány humanitárius segítségnyújtásról döntött elsőként, mert a vezető vállalatoknak óriási felelőssége van abban, hogy mielőbb a megfelelő módon támogassák az ilyen rendkívüli és gyakran kiszolgáltatott helyzetbe került menekülőket. Ezért az alapítvány anyagi juttatással segítette a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezeten és a Swiss Clinic orvosi szolgáltatón keresztül, összesen 12 millió forint értékben.

Az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali segítséget nyújt a menekülteknek és befogadóiknak. Beregszászi központjuk megerősítésével több tízezer, a térségbe érkező rászorulót tudnak támogatni. Lvivben humanitárius központot és raktárbázist hoztak létre, ahonnan hatékonyan segítik a térségbe érkező menekülteket, valamint az ottani befogadó közösségeket. A beregsurányi határátkelő ukrán oldalán élelemmel, teával, takarókkal, gyermekápolási cikkekkel, melegedővel és mobil mellékhelyiségek telepítésével javítják az akár órákig is elhúzódó várakozás körülményeit. Több intézményükben – Budapesten, Debrecenben és Miskolcon – krízisszállásokat hoztak létre, ahol átmenetileg fogadják és segítik a Magyarországra érkező menekülteket. Emellett a segélyszervezet 1 milliárd forint értékben szállít az elkövetkező három hónapban élelmiszert, higiéniai termékeket és gyermekápolási cikkeket közvetlenül Ukrajnába. A 4iG alapítványa az Ökumenikus Segélyszervezet misszióját 10 millió forinttal támogatja.

A Swiss Clinic – az Uzsoki Utcai Kórházzal együtt – az Ukrajnából menekülők egyészségügyi ellátásában vesz részt a helyszínen: 2022. márciusától teljesítenek szolgálatot a határ magyar oldalán, Beregsurányban. Mobil rendelőjükben orvosi vizsgálatokat és ellátást nyújtanak a rászorultaknak, a 4iG alapítványa ehhez a misszióhoz 2 millió forinttal járult hozzá.

A 4iG leányvállalatai és dolgozói is támogatják az ukrán rászorulókat

A 4iG telekommunikációs leányvállalatai: a DIGI Magyarország, a One Crna Gora, az ALBtelecom és a One Telecommunications ingyenes szolgáltatásokkal támogatják az ukrajnai telefonokkal történő kommunikációt.

A DIGIMobil a családok közötti kommunikáció támogatása érdekében jóváírja előfizetőinek a Magyarországról az ukrán alapdíjas telefon- és mobilszámokra irányuló hívások, valamint SMS-ek költségeit. Ezen szolgáltatások 2022. február 24-től, azaz visszamenőlegesen is díjmentesek, illetve visszavonásig maradnak érvényben.

A ONE Crna Gora, Montenegró két másik mobilszolgáltatójával együtt, technikai támogatást nyújt a helyi Vöröskereszt adományvonalán keresztül, melynek keretében egy SMS kód elküldésével 1 euróval támogathatják a rászorulókat. A 4iG cégcsoportba tartozó szolgáltató az Ukrajnában tartózkodók roaming költségét jóváírja márciusra, valamint e hónapra vonatkozóan csökkentette az üzleti és lakossági fogyasztók számláját minden Ukrajnába indított hívás, SMS és MMS után. Az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosi hivatalának (UNHCR) számítógépeket és laptopokat adományozott a One az Ukrajnából Montenegróba menekült személyek nyilvántartásba vételének és a személyazonosító okmányok kiállításának támogatására, valamint ingyenes mobilinternetes hozzáféréseket biztosít.

Az ALBtelecom megszüntette a kommunikációs csomagok tarifáit az albániai ukrán állampolgárok számára (hogy költségek nélkül tarthassák a kapcsolatot hozzátartozóikkal), és ingyenessé tette az Ukrajnában tartózkodó albánoknak a roaming díját.

A One Telecommunications pedig az Ukrajnában tartózkodó albán ügyfeleinek tette ingyenessé a díjait és a tiranai ukrán nagykövetség által szükségesnek tartott cikkekből adományozott jelentős mennyiséget.Magyarország egyik vezető telekommunikációs és infrastruktúra megoldásszállítója, az Invitech megduplázta a dolgozók által gyűjtött összeget, így összesen közel 1,4 millió forinttal támogatta a Baptista Szeretetszolgálatnak. Emellett a munkatársak által gyűjtött tárgyi adományokat eljuttatta a válságos övezetbe a vállalat.

A 4iG Csoport két legnagyobb tagja, az IT cégek, valamint a DIGI csoport munkatársai is hamarosan gyűjtéseket indítanak, amely során többek között tartós élelmiszert, higiéniai cikkeket juttatnak el az Ukrajnából menekülőknek.

-vége-

Háttérinformáció

A budapesti székhelyű 4iG Nyrt. Magyarország vezető informatikai rendszerintegrátor vállalata, amely emellett jelentős érdekeltségekkel rendelkezik a hazai és a régiós távközlési piacokon. A társaság több mint 25 éve van jelen az iparágfüggetlen innovatív informatikai technológiák piacán. A vállalat folyamatosan bővíti szolgáltatásait és portfólióját, hogy megfeleljen az infokommunikációs piac változásainak és igényeinek. A csoport több mint 6.700 munkavállalót foglalkoztat. A 4iG széles spektrumú megoldásszállítóként jelentős érdekeltségekkel rendelkezik az informatika mellett a telekommunikáció, a műholdas távközlés, és a távközlési infrastruktúra-fejlesztés területein is. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat célja, hogy meghatározó piaci pozíciót építsen ki az infokommunikációs szolgáltatások széles területén Magyarországon, valamint a közép-kelet-európai és nyugat-balkáni régiókban. www.4ig.hu