Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

 • ENG
 • |

  4iG

  {{ portfolioStock.last }} Ft

  {{ portfolioStock.change_percent }}

Elsőként szerzett IT vagyongazdálkodási tanúsítványt a 4iG

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

Elsőként szerzett IT vagyongazdálkodási tanúsítványt a 4iG

Magyarországon a vállalat vezette be elsőként az ISO/IEC 19770-1 szabványt

 • A Magyar Szabványügyi Testület elsőként a 4iG számára állított ki IT vagyongazdálkodási irányítási rendszer tanúsítványt (ISO/IEC 19770-1).
 • A vagyongazdálkodási tanúsítvány megszerzése az informatikai eszköztár élettartam végéig tartó optimális kihasználtságáról, biztonságos kezeléséről és kivezetéséről biztosítja a 4iG partnereit.
 • A minősítés megszerzése a 4iG transzparens és magas színvonalú szakmai működését, illetve az IT biztonság iránti elkötelezettségét bizonyítja.

A 4iG által bevezetett ISO/IEC 19770-1 minőségbiztosítási szabvány a vállalat IT rendszereihez kapcsolódó informatikai eszközök életciklus-menedzsmentjével kapcsolatban támaszt követelményeket, továbbá kiterjed a szoftverek és hardverek kezelésére is. A szabvány meghatározza a szoftverek módosításának, másolásának és terjesztésének lehetőségeit, különös tekintettel a hozzáférés és az integritás ellenőrzésére, amely mellett az alul- és túllicenszelés ellenőrzésére is kiterjed. Az IT szoftvereszköz-gazdálkodási rendszer az informatikai eszközökön végrehajtott változások és jogosultságok nyomon követését, a használati engedélyek feltételeit is szabályozza.

A 4iG Nyrt. által korábban megszerzett fontosabb tanúsítványok:
Antikorrupciós irányítási rendszer (MSZ ISO 37001:2019); Minőségirányítás (ISO 9001:2015); Katonai minőségirányítás (NATO AQAP 2110); Információbiztonság (ISO/IEC 27001:2013); Informatikai szolgáltatás-irányítás (ISO/IEC 20000-1:2019); Környezetirányítás (ISO 14001:2015).

Budapest, 2022. május 25.

Háttérinformáció:

4iG Nyrt.
A budapesti székhelyű 4iG Nyrt. Magyarország vezető informatikai rendszerintegrátor vállalata, amely emellett jelentős érdekeltségekkel rendelkezik a hazai és a régiós távközlési piacokon. A társaság több mint 27 éve van jelen az iparágfüggetlen innovatív informatikai technológiák piacán. A vállalat folyamatosan bővíti szolgáltatásait és portfólióját, hogy megfeleljen az infokommunikációs piac változásainak és igényeinek. A csoport több mint 6.900 munkavállalót foglalkoztat. A 4iG széles spektrumú megoldásszállítóként jelentős érdekeltségekkel rendelkezik az informatika mellett a telekommunikáció, a műholdas távközlés, és a távközlési infrastruktúra-fejlesztés területein is. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat célja, hogy meghatározó piaci pozíciót építsen ki az infokommunikációs szolgáltatások széles területén Magyarországon, valamint a közép-kelet-európai és nyugat-balkáni régiókban.
www.4ig.hu

ISO
Az ISO (International Organization for Standardization) az 1947-ben alapított Nemzetközi Szabványügyi Szervezet, amely 165 ország szabványügyi intézetét foglalja magába és számos nemzetközi szabvány karbantartásáért felelős, melyek kiterjednek a tudomány, technológia és ipar számos területére és folyamatára. Az ISO standard tanúsítványai igazolják, hogy egy vállalat, termék vagy rendszer megfelel a tagszervezetek által elfogadott szigorú feltételrendszernek.
https://www.iso.org/

További információ:

4iG Nyrt.
Elkán Péter
kommunikációs és marketing igazgató
sajto (@) 4ig.hu
www.4ig.hu