Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

 • ENG
 • |

  4iG

  {{ portfolioStock.last }} Ft

  {{ portfolioStock.change_percent }}

Elismert hazai és nemzetközi szaktekintélyek a 4iG tanácsadó testületében

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

ELISMERT HAZAI ÉS NEMZETKÖZI SZAKTEKINTÉLYEK A 4iG TANÁCSADÓ TESTÜLETÉBEN

Új stratégiai tanácsadói grémiumot hozott létre a 4iG Nyrt. igazgatósága. A nemzetközi kapcsolatok fejlesztésével, komplex tanácsadással megbízott szakmai testület három magyar és két külföldi szaktekintély bevonásával kezdte meg munkáját. A nemzetközi cégvilágban működő advisory boardok mintájára létrehozott szakértői testületet elnökként Czakó Borbála vezeti, a tagok között pedig Nancy Goodman Brinker, Karen Tramontano, Lantos Csaba és Martonyi János is helyet foglal.

A tanácsadó testület elnöke, Czakó Borbála elmondta, hogy a testület az igazgatóság munkáját támogató stratégiai tanácsadó szerepet tölt be, valamint szakértői segítséget nyújt majd a geopolitika, a fejlesztés, a környezeti kérdések, a fenntarthatóság, az irányítás, a technológia, a kiberbiztonság, valamint a pénzügyi és piaci akvizíciók globális tendenciái területén. A testület tagjai nemzetközileg elismert szakértők, akik jelentős ismeretekkel, valamint széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkeznek a hazai és a globális piacokon. Éppen ezért a testület működése és a tagok személyes reputációja is komoly támogatást biztosíthat a 4iG számára ahhoz, hogy a vállalat tovább erősítse hazai és nemzetközi piaci pozícióit.

A stratégiai tanácsadó testület tagja, Nancy Brinker a nemzetközi érdekérvényesítés, a diplomácia és az egészségügyi méltányosság terén szerzett széles körű tapasztalatát kívánja felhasználni a 4iG már meglévő piaci pozícióinak globális szintű növelésére. Brinker hangsúlyozta, hogy örömmel vállal szerepet olyan vezető iparágak és vállalatok fejlődésének támogatásában, amelyek erős üzleti és társadalmi értékeket képviselnek.

Martonyi János, korábbi magyar külügyminiszter, a tanácsadó testület tagjaként hangsúlyozta, hogy Magyarország sikerességéhez és a magyar gazdaság fenntartható gazdasági növekedéséhez elengedhetetlennek tartja a külföldön is sikeres hazai vállalatokat. A 4iG felkérését éppen azért vállalta el, hogy nemzetközi tapasztalatainak és diplomácia ismereteinek felhasználásával is támogassa a vállalat régiós terveinek megvalósítását és nemzetközi terjeszkedését.

Az igazgatóság munkáját támogató testület létrehozása jól illeszkedik a társaság regionális növekedési stratégiájába, amelynek egyik fő célja a társaság nemzetközi beágyazottságának elmélyítése. A szakmai tanácsadó testület létrehozásáról még tavaly döntött a 4iG. A cégcsoport kiterjedt hazai- és nemzetközi partnerkapcsolatainak köszönhetően világcégek technológiáira, valamint saját fejlesztésekre építve kínálja megoldásait. A 4iG egyik legfontosabb célkitűzése, hogy Magyarországon túl a közép kelet európai régióban, valamint a Balkánon is meghatározó piaci pozíciókat építsen ki az IT és az ICT szolgáltatások széles területén, valamint jelentős növekedést érjen el a távközlési piacon. Tőzsdei vállalatként a 4iG Nyrt. tevékenysége transzparens. A társaság pénzügyi és szakmai eredményei nyilvánosak és a 4iG Magyarországon az elsők között szerezte meg az ISO 37001 antikorrupciós vállalatirányítási minősítést. A 4iG Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium szekciójában kereskednek és a 4iG részvény komponense a BUX kosarának, valamint a bécsi börze CECE indexének is.

A szakmai tanácsadó testület tagjairól:

Czakó Borbála, elnök

Az IoD Magyarország Alapító Elnöke, Chartered Director

Gazdasági szakember és diplomata. Magyarország korábbi londoni nagykövete, és a walesi herceg által létrehozott Hungarian Business Leaders Forum tiszteletbeli elnöke. Szakmai pályafutása során számos magas szintű vezetői pozíciót töltött be, többek között a Világbank misszióvezetője, az EY Magyarország vezérigazgatója, az EY Mergers & Acquisition Services közép-kelet-európai regionális ügyvezető partnere. Dolgozott New Yorkban, Washington D.C.-ben, Afrikában és több európai országban, többek között Londonban az EY globális vezetőségének volt tagja. Erős nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik az üzleti élet, a diplomácia, a kormányzati kapcsolatok, a nemzetközi szervezetek, a tudományos élet, valamint a pénzügyi szabályozás és a közpolitika terén. Jelentős vezetői tapasztalattal rendelkezik a nagyvállalati és a civil szférában. Az amerikai Tulane Egyetemen szerzett MBA fokozatot, ezt megelőzően pedig a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott. Okleveles vezetői fokozatot szerzett a londoni Royal Institute of Directors (IoD) intézetben.

 • a magyarországi Forbes Magazin megjelenése óta minden évben szerepel a legbefolyásosabb magyar nők 50-es listáján;
 • London tiszteletbeli polgára (2008);
 • a „Menedzserek a Társadalomért” díj kitüntetettje (2020);

Karen Tramontano, a 4iG tanácsadó testületének társelnöke. A Blue Star Strategies LLC társalapítója és vezérigazgatója. Ügyfeleik számára a vállalati, intézményi és állami szektorban nyújtanak tanácsadói tevékenységet. 1997 és 2001 között a Fehér Házban szolgált William Jefferson Clinton elnök kabinetfőnök-helyetteseként, valamint Erskine Bowles és John Podesta tanácsadójaként dolgozott. Portfóliójához tartoztak nemzetközi kereskedelmi és transzatlanti ügyek, továbbá több nemzetközi gazdasági szervezeteknek, mint például a WTO-nak, vagy a Világbanknak és a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) – a pénzügyi kérdései. Karen Tramontano a Global Fairness Initiative non-profit szervezet alapítója és elnöke, amely a globalizáció igazságosabb és fenntarthatóbb megközelítésének előmozdításán dolgozik.

Nancy Goodman Brinker: Amerika egyik legbefolyásosabb személye (a TIME magazin a 100 legbefolyásosabb emberek egyikének választotta 2008-ban). Szerepel a Brown Brothers Harriman - az USA legrégebbi és egyik legnagyobb privát és befektetési bankjának - 21 Women to Watch in 2021 összeállításában.A mellrák ellenes mozgalom ikonikus vezetője, az általa alapított – és mellrákban elhunyt testvére után elnevezett – Susan G. Komen alapítvány vezető szervezete a mozgalomnak. Az alapítvány eddig több, mint 3,2 milliárd dollárt fektet a rákkutatásba és az ahhoz kapcsolódó tevékenységekbe. Társalapítója a The Promise Fund of Florida innovatív szervezetnek, amely a mell- és méhnyakrák területén az egészségügyben tapasztalható társadalmi egyenlőtlenségek ellen küzd. 2009-ben Barack Obama a legmagasabb – civilek számára elérhető – érdemrenddel tüntette ki (Presidential Medal of Freedom), az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) pedig jószolgálati nagykövetévé nevezte ki. 2001-2003 között amerikai nagykövetként szolgált Magyarországon, 2007-2009 között pedig a Fehér Ház protokoll vezetője volt.

Lantos Csaba: Közgazdász, üzletember. 1989-2000: a Creditanstalt csoportnál az értékpapír kereskedelmet irányította és a befektetési alapkezelőt is vezette, 1997-től az egész csoportot irányító befektetési bank (a CA IB Értékpapír Rt.) vezérigazgatója. 2000-2007: az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyettese és igazgatósági tagja. 1990-2011: a Budapesti Értéktőzsdét alapító Tőzsdetanács tagja, a BÉT Felügyelő Bizottságának elnöke. 1993-2015: a KELER igazgatóságának elnöke. A Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumának tagja, volt elnöke. 2007 óta saját befektetéseit irányítja, többek között az egészségügy és az élettudományok területén aktív. 2009-től a MET Holding AG elnöke, 2010-től a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósági tagja.

Martonyi János: A Szegedi Tudományegyetem professor emeritusa, korábban a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a College of Europe, Bruges and Natolin, és a budapesti Central European University tanára. A budapesti Baker & McKenzie korábbi ügyvezető partnere és az ügyvédi iroda európai igazgatóságának tagja. 1990–1994 között államtitkár, 1998–2002, valamint 2010–2014 között külügyminiszter. Jelenleg a Közszolgálati Egyetem vendégprofesszora, az ICSID (Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja) választottbírói testületének tagja, a MOL Nyrt. igazgatóságának tagja és a Demokrácia Központ Közalapítvány elnöke. Számos könyv, esszé és cikk írója a nemzetközi kereskedelmi jog, a versenypolitika és a versenyjog, a közép-európai együttműködés, a globális szabályozás és a nemzetközi kapcsolatok területén.

További információ:

4iG Nyrt.
Elkán Péter
kommunikációs és marketing igazgató
sajto (@) 4ig.hu
www.4ig.hu