Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

Dél-kelet-európai IT piacra lép a 4iG

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

Dél-kelet-európai IT piacra lép a 4iG

A balkáni régió egyik jelentős informatikai és hálózatfejlesztő vállalatcsoportjában szerezhet többségi tulajdont a társaság

A 4iG Nyrt. előzetes megállapodást kötött aTeleGroup informatikai, és hálózatfejlesztő vállalatcsoport 70 százalékos tulajdonának megvásárlására. A 28 éves szakmai múlttal rendelkező cégcsoport Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban vezető informatikai rendszerintegrátor vállalat, amely leányvállalatain keresztül Európában és a Közel-Keleten is sikeresen értékesíti szolgáltatásait. Az akvizíció a TeleGroup átvilágítását, a végleges szerződés megkötését, illetve a szükséges versenyhivatali jóváhagyásokat követően december végéig zárulhat.

A dél-kelet-európai informatikai piacon folytathatja terjeszkedését a 4iG, miután előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötött a belgrádi központú TeleGroup 70 százalékos, többségi tulajdonának megszerzésére. A TeleGroup átfogó informatikai megoldásokat és távközlési infrastruktúra-tervezéséhez kapcsolódó mérnöki szolgáltatásokat biztosít a különböző iparágak igényeinek megfelelően. A cégcsoport a hálózati- és adatközpont szolgáltatások, az IoT, a kiberbiztonsági, valamint menedzselt informatikai szolgáltatások területén is meghatározó rendszerintegrátor vállalat.

Az akvizíció sikeres zárásával a 4iG a balkáni régió három országban is megjelenne szakmai befektetőként. A TeleGroup Szerbiában (TeleGroup Beograd), Bosznia-Hercegovinában (TeleGroup Banja Luka) és Montenegróban (TeleGroup Podgorica) is a vezető szolgáltatók közé tartozik. Emellett a cégcsoport az Egyesült Királyságban és Németországban, valamit a Közel-Keleten Kuvaitban és Libanonban rendelkezik saját képviselettel. A cégcsoport több, mint 250 munkavállalót foglalkoztat a balkáni térség országaiban, konszolidált árbevétele 2020-ban 64 millió euró volt, EBITDA-ja elérte az 5,3 millió eurót. A TeleGroup legjelentősebb vállalata a TeleGroup Beograd, ami tavaly 44 millió eurós árbevétel mellett 2,2 millió eurós EBITDA-t ért el.

A TeleGroup tulajdonosaival kötött megállapodás fontos lépés nyugat-balkáni növekedési terveinkben. Célunk, hogy a régióban a távközlés, a telekommunikációs infrastruktúra-fejlesztés és az informatika területén is erős szinergiákra épülő érdekeltségekkel rendelkezzünk. A TeleGroup az informatika mellett a hálózattervezésben is kiemelkedő mérnöki tapasztalatokkal rendelkezik, amelynek a mobiltávközlési, vagy az optikai hálózatfejlesztési szegmensben fontos szerepet szánunk a jövőben.” – mondta Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója. „A TeleGroup családi vállalkozásból lett a térség egyik vezető szereplője, amely elismerésre méltó teljesítmény. Bízom benne, hogy az akvizíció néhány hónapon belül eredményesen zárul és közösen folytathatjuk tovább a munkát Milomir Gligorijević-el és családjával.” – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A TeleGroup – a 4iG-hoz hasonlóan – közel három évtizedes tapasztalattal rendelkezik az IT és ICT, piacon. A cégcsoport az állami és magánszektor nagyvállalatainak nyújt szolgáltatásokat elsősorban az egészségügy, a pénzügy, az energetika, a közlekedés, a kiskereskedelem és oktatás területén. Az akvizíció a TeleGroup átvilágítását, a végleges szerződés megkötését, illetve a szükséges versenyhivatali jóváhagyásokat követően még az idén lezárulhat.

Budapest, 2021. szeptember 20.

További információ:

4iG Nyrt.
Elkán Péter
kommunikációs és marketing igazgató
sajto (@) 4ig.hu
www.4ig.hu