Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

A 4iG tulajdonába kerülhet az izraeli Space-Communication

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

A 4iG tulajdonába kerülhet az izraeli Space-Communication

Globális piacra tart a magyar vállalat

A 4iG Nyrt. (75%) és az Antenna Hungária Zrt. (25%) közös leányvállalata, a Hungaro DigiTel Kft. (HDT) végleges szerződést kötött a Space-Communication Ltd.-vel (SpaceCom), a társaság 51 százalékos részvénycsomagjának megszerzésére. A tel-avivi tőzsdén jegyzett SpaceCom négy geoszinkron műholdjával globális lefedettséggel rendelkező műhold-üzemeltető és -szolgáltató vállalat, amely Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban AMOS 3 műholdján keresztül biztosítja szolgáltatásait. Az ügylet sikeres lezárásának feltétele, hogy a SpaceCom közgyűlése, valamint az izraeli Kommunikációs Minisztérium is jóváhagyja a tulajdonszerzést.

A társaság átvilágítását követően végleges szerződést kötött a 4iG Nyrt. és az Antenna Hungária Zrt. közös leányvállalata, a Hungaro DigiTel Kft. a Space-Communication Ltd.-vel annak érdekében, hogy zártkörű tőkeemeléssel 51 százalékos tulajdont szerezzen az izraeli tőkepiacon jegyzett társaságban. Az ügylet részleteit a felek a budapesti, valamint a tel-avivi értéktőzsdén is bejelentették. A SpaceCom menedzsmentje a bejelentést követően összehívja a társaság részvényeseit, illetve kötvénytulajdonosait, hogy a vállalat várhatóan november végén rendezett közgyűlésén döntsenek a tőkeemeléséről, és így a 4iG közvetett tulajdonszerzéséről a vállalatban. A részvényesek és kötvénytulajdonosok döntése, valamint a szokásos versenyjogi eljárások mellett az izraeli Kommunikációs Minisztériumnak is engedélyeznie kell a tranzakciót.

„Örömmel várjuk az együttműködést a SpaceCom menedzsmentjével, amely mindkét társaság számára új üzleti lehetőségeket nyit majd a telekommunikációs és űriparban” – mondta a szerződés aláírását követően Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója. „Bízom benne, hogy a SpaceCom részvényesei is bizalommal fogadnak bennünket a társaság rendkívüli közgyűlésén. Hosszú távú szakmai befektetőként szeretnénk jelen lenni a vállalatban, határozott növekedési stratégiával rendelkezünk a telekommunikáció, illetve az űrtávközlés területén. Leányvállalatunk, a CarpathiaSat által indított első magyar kereskedelmi műhold fejlesztésében és üzemeltetésében is fontos szerepet szánunk a SpaceComnak, amelyben számítunk a vállalat évtizedes tapasztalataira, valamint az itt dolgozó munkatársak szakértelmére” – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

A szerződés értelmében a 4iG közvetett módon, zártkörű tőkeemeléssel 51 százalékos abszolút irányító többséget szerezne az izraeli társaságban. Az akvizíció lezárását követően a SpaceCom a 4iG űripari ágazatát erősítheti a holdingvállalatban, az informatikai, illetve a távközlési ágazatokkal jelentős szinergiát kialakítva.

Budapest, 2021. október 12.

További információk:
4iG Nyrt.
Elkán Péter
kommunikációs és marketing igazgató
peter.elkan (@) 4ig.hu
www.4ig.hu