Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

KUTATÁS-FEJLESZTÉS

4iG-KF-Szechenyi-2020

DRÓN FELDERÍTÉS KOMPLEX SZENZOR-RENDSZERREL

Projekt neve: DRÓN FELDERÍTÉS KOMPLEX SZENZOR-RENDSZERREL

Projekt azonosító: GINOP-2.2.1-15-2017-00087

Kedvezményezett neve: ANTENNA HUNGÁRIA Zrt.

Projekt címe: UAV eszközök felderítésére alkalmas komplex szenzorrendszer kifejlesztése

Konzorciumi tagok:
ANTENNA HUNGÁRIA Zrt. (konzorciumvezető)
4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat

Támogatás összege: 1 990 820 914 Ft

Támogatás mértéke: 71,12%

A projekt tartalmának bemutatása:

Az Antenna Hungária Zrt. által vezetett konzorcium 1,9 milliárd forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” című pályázati kiíráson. A közel 2,8 milliárd forint összköltségvetésű beruházásból szenzorrendszer kifejlesztése valósult meg.

A projekt eredményeként létrejött szenzor lehetőséget biztosít a pilóta nélküli légi járművek ellenőrzésére, mely probléma a világ minden táján jelentkezik. Jelenleg az eszközök technológiai fejlődése lényegesen nagyobb ütemben halad, mint az érzékelésük, az ellenük történő védelem esetében.

A kutatás és fejlesztés során bizonyos szenzoroknál önmagában is egyedi és eddig nem elérhető képességek jelennek meg, így a teljes rendszer tekintetében is elmondható a nemzetközi szinten is megvalósuló újdonság tartalom. A szélessávú rádiófrekvenciás 3 dimenziós iránymérés, amely költséghatékonyságával és visszajátszó tulajdonságával számít egyedinek a piacon.

Az általunk kifejlesztett rendszer, az aktív elemek segítségével megbízhatóbb érzékelési metódust nyújt számos esetben. A nagyérzékenységű passzív vevőkkel a detektálási távolság növekszik, amellyel a reagálásra való felkészülés ideje hosszabbítható meg. A rendszer kognitív és adaptív képessége révén számos környezetben bevethetővé válik. Az öntanuló képességének köszönhetően, továbbfejlesztése esetén alkalmassá tehető nagyon zajos, sűrű városi környezetben történő bevetésére.

A rendszer alapvetően polgári célú alkalmazásra készült, amelynél valós piaci igény is mutatkozik. Ezen terület innovációja visszahat az ország védelmi nemzetbiztonsági fejlesztésekre is, ennek révén tovább bővíthető az esetleges felhasználók köre.

Projekt megvalósítása: 2017.09.01-2021.08.31