Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

Telemedicina projekt

KUTATÁS-FEJLESZTÉS

TELEMEDICINA PROJEKT

Kedvezményezett neve: TIGRA Computer – és Irodatechnika Kft.

Projekt címe: Telemedicina alapú ellátási formák fenntartható megvalósítását támogató keretrendszer kialakítása és tesztelése

Projekt tagok:
Di-Care Zrt.
iCollWare Kft.
Óbudai Egyetem
Szegedi Tudományegyetem

Szerződött támogatás összege: 1 837 019 461 Ft, ebből az iCollWare Kft. feladataira eső támogatás: 151 207 359 Ft

Támogatás mértéke: 76,22%

A projekt tartalmának bemutatása:
Jelen projekt célja, egészségügyi színtereket integráló telemedicina felügyeletei központ kutatása és fejlesztése, 5000+ mérési adattal validált pilot megvalósítása, Inclouded platform továbbfejlesztésére épülő alkalmazáscsalásokon alapuló telemedicina szolgáltatások létrehozása. A platform célja a meglévő szakmai, technológiai rendszerek kellő mélységű integrációja is. E platform támogatásával a konzorciumi tagok telemedicina szolgáltatásokat lehetővé tévő alkalmazásokat és központot fejlesztenek ki. A projekt során egy telemedicina módszertani csoportot alakít a résztvevő két egyetem együttműködve a szakmai partnerekkel, amely a kellő elméleti és gyakorlati tudás összegyűjtésével támogatja a telemedicina szolgáltatások kidolgozását.
A projektben létrejövő szolgáltatás (műszaki rendszer és szabályozás) alkalmas lesz az ÁEEK által a jövőben nyújtandó telemedicina szolgáltatások megvalósításának támogatására is.
A csoport együttműködik más hazai szakmai műhelyekkel, szervezetekkel.
A projekt megvalósítása során megszerzett tapasztalatok és eredmények bevezetésre kerülnek az egyetemi képzési programokba.

Az iCollWare Kft. feladatai:

  • Diszciplina specifikus modulregiszter kutatása
  • Színtereken átívelő profilok kihívásainak kutatása a platform vonatkozásában

Fentieket a gyakorlatban a demencia korai felismerésében végzett kutatással a szakkádikus szemmozgás különböző színtereken és metodológiával való monitorozásával valósítjuk meg. Egyre több klinikai kutatás erősíti meg, hogy korreláció fedezhető fel a demencia és egyes szemmozgás típusok, elsősorban szakkádikus szemmozgás (gyors szemmozgás a fixáció gyors megváltoztatása), valamint a szem és kézmozgás koordinációjának zavara között. A funkcionális korlátok megjelenése a szemmozgásban figyelmeztethet a kialakulóban lévő demenciára, illetve az időszakos kontroll számot adhat a kór progressziójáról és támogatja a prognózis felállítását. Jelenleg csak kórházi, laboratóriumi körülmények között lehetséges ilyen vizsgálatok végzése, aminek eredményét emiatt befolyásolja az érintett stresszes állapota, illetve a magának a vizsgálatnak a kényelmetlen volta. A projekt célja egy mobil eszköz (speciális szemüveg, HMD) és egy analitikai alkalmazás párosítás létrehozása, amely lehetővé teszi mobil vagy otthoni körülmények között a szemmozgásnak helyhez kötöttség nélküli, a személy hétköznapi tevékenységének lényeges akadályoztatása nélküli monitorozását.

https://www.telemed4d.hu/hu/

Projekt megvalósítás kezdete 2017.07.01., tervezett befejezési dátuma: 2022.03.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.2.1-15-2017-00073

4iG_K&F_logo_Szechenyi2020.jpg