Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

MEHASCAN5D_projekt

KUTATÁS-FEJLESZTÉS

UNIVERZÁLIS MINŐSÉGELLENŐRZŐ MEGOLDÁS KIDOLGOZÁSA JÁRMŰ- ÉS GÉPIPARI TECHNOLÓGIÁK SZÁMÁRA

Kedvezményezett neve: 4iG Nyrt.

Projekt címe: MEHASCAN5D – univerzális minőségellenőrző megoldás kidolgozása jármű és gépipari technológiák számára

Konzorciumi tag: LRG Kft.

Szerződött támogatás összege: 364 168 555 Ft, ebből a 4iG Nyrt. feladataira eső támogatás: 236 829 755 Ft

Támogatás mértéke: 57,88%

A projekt tartalmának bemutatása:
Univerzális, iparág független, öntanuló, komplex, multi modális, integrált, egy ütemű minőségellenőrző mérőcella kidolgozása jármű és gépipari technológiák számára.
A projekt célja elsősorban tömegtermelésben készülő, bonyolult geometriájú alkatrészek, részegységek gyártósoron történő, automatikus, emberi beavatkozás nélküli, gyors, 3D méret- és alakhelyesség mérésen, modellezésen alapuló minőségellenőrzése, az adatok on-line/real-time kiértékelése.
A megoldás egy, a legkorszerűbb fotó-, fotogrammetria és 3D szkennelés alapú öntanuló berendezés fejlesztése és programrendszer kidolgozása, amely az alkatrész előre definiált ellenőrzését elvégzi, a nem megfelelő minőségű darabokat kiszűri, aktív visszajelzést ad a gyártásnak a szükséges korrekciók elvégzéséhez, gyorsan és egyszerűen adaptálható. Az elkészült prototípus és kialakított know-how nemcsak az előre meghatározott, beállított paraméterek egyezésének vizsgálatára szolgál, hanem a gyártott darab, részegység és annak 3D modelljét is képes összevetni, az eltéréseket kijelzi, gyorsan kiértékelhető, vizuális formában is szemlélteti. A többféle mérési elven és eljáráson alapuló, a többféle mérő egységből érkező adatok kiértékelését olyan újonnan kifejlesztett illesztő, szűrő, decimáló, meshelő, minősítő algoritmusok segítségével végzi, amely lehetővé teszi, hogy a minőségellenőrzés a gyártás idejét a gyártó számára tolerálható mértékben befolyásolja. A gyártás a mérések alapján az első hibás darab megjelenésekor leállítható, csökkentve ezzel a termelés additív költségeit. A prototípus segítségével a gyártó szerszám meghibásodása, kopása is követhető, így annak cseréjére azt megelőzően sok kerülhet, mielőtt hibás darabokat gyártanának. A mérőcella adott igényre egyszerűen, gyorsan adaptálható; így a gyártósoron vegyesen megjelenő, többféle alkatrész vizsgálata is elvégezhető. E megoldás határait csak a vizsgálandó alkatrész fizikai paraméterei, az elvárt pontosság és tűrés szabják meg.

https://www.mehascan5d.hu/hu/

Projekt megvalósítása: 2017.07.01-2019.09.30.

A projekt azonosító száma: KFI_16-1-2016-0296

4iG_KF_logo_NKFI