Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

Foodmax projekt

KUTATÁS-FEJLESZTÉS

FOODMAX PROJEKT

Projekt címe: Komplex nemzetközi vállalatirányítási rendszer élelmiszerbiztonsági és élelmiszervédelmi folyamatokat támogató rendszermodul prototípusának fejlesztése

Projekt időtartama: 2012.04.01-2014.06.30.

A projekt támogatásának összege: 210 804 680 Ft

A projekt összköltsége: 425 002 400 Ft

Pályázati azonosító: GOP-1.1.1-11-2011-0013

Kedvezményezett neve és adatai:
Humansoft Elektronika Kft.
1037 Budapest Montevideo u. 8.
+36 (1) 270-7600

Projekt leírása: 
Versenyképes megoldás: kutatás-fejlesztés a hazai élelmiszer iparért. EU támogatással finanszírozott élelmiszerbiztonsági informatikai fejlesztés.

A Humansoft Kft. az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdasági Operatív Program „ Komplex nemzetközi vállaltirányítási rendszer élelmiszerbiztonsági és élelmiszervédelmi folyamatokat támogató rendszermodul prototípusának fejlesztése” pályázat keretében 210 804 680 Ft támogatást nyert egy informatikai kutatás-fejlesztés megvalósításához, amelyre építve az versenyképességet növelő integrált informatikai rendszert tud nyújtani az élelmiszeripari vállalkozások számára.

A 2012. áprilisától 2014. júliusig tartó pályázati munka teljes költsége 425 002 400 Ft, több mint 4 500 embernapnyi és alvállalkozók további munkája szükséges a megvalósításhoz.

Komplex nemzetközi vállaltirányítási rendszer élelmiszerbiztonsági és élelmiszervédelmi folyamatokat támogató rendszermodul prototípusának fejlesztése az élelmiszerbiztonsági és élelmiszervédelmi problémák felszámolására alkalmas új piaci szegmenst nyitó megoldás, ami az elsődleges élelmiszer feldolgozó és előállító vállalkozások élelmiszerbiztonsági és élelmiszervédelmi folyamatainak támogatatására képes egy átfogó, egységes integrált rendszer keretei között.

Jelen kutatás-fejlesztési feladat célja, hogy egy olyan szoftver-prototípust hozzunk létre, amely lehetőséget ad az elsődleges élelmiszer feldolgozó és előállító vállalkozásoknak az élelmiszervédelemhez kapcsolt élelmiszer-biztonsági teljesítményeik javítására, az élelmiszer előállítás új, komplex gyakorlata érdekében. Ennek értelmében a prototípus alapfeladatként élelmiszer-biztonsági folyamatszabályozásra, duál feladatként a szándékos szennyezés elleni élelmiszervédelemre szolgál.

A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy a megelőzés az élelmiszerbiztonság, illetve védelem első és legfontosabb eleme, mely megfelelő élelmiszervédelmi intézkedésekkel kiegészített élelmiszer-biztonsági rendszerek alkalmazásával elérhető, illetve törekedni kell a már bekövetkező események káros hatásainak minimalizálására is. Ennek legalkalmasabb keretrendszeréül a komplex ERP-t választhatjuk, amely biztosítja az egész élelmiszer-láncon átnyúló adatrögzítési-, tárolási és feldolgozási technikákat a termelésirányítás minden területén.

A termelésirányítás során nem csak a közvetlen beszállítóktól, hanem egyéb érintett szereplőktől (beszállítók beszállítóitól, illetve termelőitől) is szükséges az adatok, információk begyűjtése, kezelése. Továbbá a folyamatok (anyag- áru- és információáramlás) integrált kezelése, az adatok egységes felületen történő rögzítése, feldolgozása nyújt megfelelő megoldást. Így biztosítható a nyersanyag, illetve a termék teljes azonosítása, figyelemmel kísérése az élelmiszerlánc egészében.

A fejlesztés hazai és nemzetközi szinten egyaránt újdonságot jelent, hiszen ilyen megoldás egyelőre egyetlen EU tagországban sem létezik. A projekt várhatóan 2014-ben fejeződik be, az ezt követően létrejövő komplex vállalatirányítási rendszer a közép- és nagyvállalkozások részére hatékony eszközt jelenthet majd a gazdasági potenciál növeléséhez.

A projekt befejezése: várhatóan 2014.06.30.

Irányító Hatóság neve és elérhetősége: Nemzeti fejlesztési Ügynökség, 1077 Wesselényi u.20-22. tel.: 06 ( 40 ) 638-638

Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.,1139 Budapest, Váci út 83., tel.: 06 ( 40 ) 200-617

4iG_K&F_logo_Szechenyi_KPF_logocsoport.jpg