Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Nyrt.K+F projektekEgészségügyi kompetenciaközpont kialakítása projekt

KUTATÁS-FEJLESZTÉS

4iG-KF-Szechenyi-2020

EGÉSZSÉGÜGYI KOMPETENCIAKÖZPONT KIALAKÍTÁSA

Projekt neve: EGÉSZSÉGÜGYI KOMPETENCIAKÖZPONT KIALAKÍTÁSA

Projekt azonosító száma: GINOP-2.3.4-15-2020-00010

Kedvezményezett neve: Pécsi Tudományegyetem

Projekt címe: Egészségügy adatelemző, adathasznosítási, valamint okoseszköz- és Technológia-fejlesztő kompetencia központ kialakítása a Pécsi Tudományegyetemen

Projekt tagok:
Pécsi Tudományegyetem
4iG Nyrt.
Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Támogatás összege: 325 734 623 Ft (4iG-re vonatkozóan)

Támogatás mértéke: 89,86%

A projekt tartalmának bemutatása:
A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projektben a 4iG Nyrt. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpontja (SZKK) olyan kompetencia központ fejlesztésén dolgozott, amely a legmodernebb kutatási infrastruktúra, új bioinformatikai adatelemző algoritmusok, valamint a személyre szabott orvoslást támogató, az eredmények kiértékelését segítő diagnosztikai eszközök létrehozásával hatékonyabbá teszi a gyógyítást. A 4iG által kifejlesztett LIMS könnyebbé teszi a molekuláris adatok feldolgozását, elemzését és felhasználását diagnosztikai és terápiás szempontból is az új generációs szekvenálás során.Laboratóriumokban használt LIMS egy alapvető információkezelő rendszer, amely átfogó adatkezelési megoldásokat, a munkafolyamatok automatizálását és így egyfajta minőségellenőrzést biztosít.
A projektben kialakított LIMS lehetővé teszi a genomikai és bioinformatikai platform hatékony együttműködését, maximalizálva a költséghatékonyságot miközben új információkhoz jutnak a felhasználók a rendszerből. A nagy teljesítményű számítástechnikai infrastruktúra integrációja lehetővé teszi a kutatók és fejlesztők számára a hatékony adatfeldolgozást, felgyorsítva a kutatást és az innovációt a régióban.
Az új generációs szekvenáláshoz fejlesztett LIMS bevezetése jelentős előnyöket kínál hazai és Közép- és Kelet-Európa szinten is. A kutatók és bioinformatikusok hozzáférhetnek a nagy teljesítményű adatelemző algoritmusokhoz, amelyek saját pipeline-okkal ki is egészítve értékes, új ismeretekhez juthatnak a rendelkezésre álló genomikai információk alapján. Az egészségügyi szakemberek ezeket az innovatív diagnosztikai megoldásokat használva gyorsan és nagy pontosságú eredményekhez jutnak, amit a betegellátásban tudnak felhasználni. Az eljárások kifejlesztése komoly előrelépést jelent a diagnosztika, vagy akár gyógyszerfejlesztés és tesztelés terén, amely személyre szabott és célzott kezelésekhez nyújthat elengedhetetlen segítséget.

Projekt megvalósítása: 2020.07.01-2023.05.31.