A 4iG Nyrt. székhelye 2023. július 14-tőlmegváltozott. Új székhely és számlázási címünk:1013 Budapest, Krisztina krt. 39.

Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása - 2023. január 09.

BEFEKTETŐI INFORMÁCIÓ

Közzétételek

A 4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása

A Vodafone Magyarország Zrt. 51%-os tulajdonrészének megszerzésére irányuló adásvételi szerződés aláírásáról

A 4iG Nyrt. („4iG”) ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy az átvilágítás befejezését követően a 4iG leányvállalata az „ANTENNA HUNGÁRIA” Zrt., a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. által képviselt Magyar Állammal közösen végleges adásvételi szerződést kötött 2023. év 01. hó 08. napján a Vodafone Europe BV-val, Magyarország második legnagyobb telekommunikációs vállalatának, a Vodafone Magyarország Zrt.-nek („Vodafone Magyarország”) a százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlására („Tranzakció”).

Az átvilágítás befejezését követően a felek a Vodafone Magyarország értékét (Enterprise Value) 660 milliárd forintban állapították meg, amely a Vodafone Magyarország 2022. március 31-én lezárt üzleti évben elért EBITDA-jának 7,1-szeresét teszi ki.

Az akvizíció a vételár megfizetését követően január végén zárulhat, amellyel a 4iG közvetetten 51 százalékos többségi tulajdonosa lehet a Vodafone Magyarországnak, míg a Magyar Állam közvetett részesedése 49 százalék lehet.

A finanszírozás előkészítésében és szervezésében, valamint pénzügyi tanácsadóként a világ egyik legnagyobb befektetési bankja, a J.P. Morgan SE segítette a 4iG-t. A társaság átvilágításában, illetve a Tranzakció jogi, értékelési, műszaki kereteinek előkészítésében és kidolgozásában olyan nemzetközi tanácsadók vettek részt, mint a CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang, az EY Magyarország, a Deloitte, az Omnitele, valamint a globális stratégiai szaktanácsadó az Arthur D. Little.

Budapest, 2023. január 09.

4iG Nyrt.