Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása - 2022. május 16.

BEFEKTETŐI INFORMÁCIÓ

Közzétételek

A 4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása

Közös leányvállalat létrehozására irányuló előzetes megállapodás aláírásáról

A 4iG Nyrt. („4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy 4iG, a Rheinmetall AG („Rheinmetall”) – a leányvállalatán a Rheinmetall Electronics Gmbh-n keresztül (Brüggeweg 54, 28309 Bremen, Germany) (továbbiakban: “RME”) - és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (továbbiakban: “HM EI Zrt.”) előzetes megállapodást írtak alá egy közös védelmi ipari leányvállalat alapításáról (továbbiakban: „Közös Vállalat”). A felek megállapodtak abban, hogy a Rheinmetall - az RME-n keresztül - a Közös Vállalat részvényeinek 51%-ával rendelkező többségi tulajdonos lesz, a 4iG-nek 39%-os, a HM EI Zrt. pedig 10%-os lesz a részvénycsomagja.

Az előzetes megállapodásnak megfelelően a Közös Vállalat várhatóan 2022 második felében kezdheti meg működését, és digitális harci-, valamint szárazföldi, illetve légi szimulációs rendszerek, illetve a C4ISTAR képességen alapuló felszerelések fejlesztésére, illetve értékesítésére jön létre. A Közös Vállalat egyesíti a három alapító cég tudását, amelynek köszönhetően nemzetközi szinten kimagasló minőségű katonai felszereléseket állít majd elő.

Az együttműködésben a Rheinmetall nemzetközi hadiipari szakértelme egyedülálló értéket képvisel. A társaság technológiai szolgáltatóként működik majd közre az alkatrészek, termékek, katonai képességek és know-howk területén (katonai szimulációs képzés, irányítás és irányítási rendszerek). A HM EI Zrt. szaktudása kiterjed a védelmi informatikai és infrastrukturális szolgáltatásokra, a taktikai harci menedzsmentre és rendszerintegrációra. A 4iG pedig erős informatikai és telekommunikációs hátterével, kibervédelmi- és fejlesztési kompetenciájával támogatja majd a közös vállalat munkáját, illetve jelentős méretű saját infrastruktúrájával és kapacitásaival biztosítja a megfelelő szoftverfejlesztési környezetet.

Az alapítók célja, hogy a Közös Vállalat részt vállaljon a Magyar Honvédség digitalizációjában, valamint a közép-kelet-európai NATO tagállamok számára digitális eszközöket fejlesszen és forgalmazzon többek között a távérzékelés, és a kommunikáció területén. A partnerek által létrehozott közös vállalat az egyik központi eleme lesz a Rheinmetall és a 4iG digitális fejlesztési stratégiájának.

Budapest, 2022. május 16.

4iG Nyrt.