A 4iG Nyrt. székhelye 2023. július 14-tőlmegváltozott. Új székhely és számlázási címünk:1013 Budapest, Krisztina krt. 39.

Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása - 2022. február 22.

BEFEKTETŐI INFORMÁCIÓ

Közzétételek

A 4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása

Az "ANTENNA HUNGÁRIA" Zrt. többségi tulajdonrészének apporttal megvalósuló tőkeemelés eredményeként történő megszerzéséről

A 4iG Nyrt. (a továbbiakban: „4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a magyar állam képviseletében Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG megállapodtak a 4iG-nak az "ANTENNA HUNGÁRIA" Zrt.-ben (a továbbiakban: „"ANTENNA HUNGÁRIA" Zrt.”) történő tulajdonszerzésével kapcsolatos részvényjegyzési és apportálási megállapodás végrehajtásának zárásáról (a továbbiakban: „Zárási Megállapodás”). Első lépésben a 4iG a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-ben és leányvállalataiban (az Invitel Zrt., DIGI Infrastruktúra Kft., és az i-TV Zrt., a továbbiakban együttesen: „DIGI Csoport”), a 4iG Montenegro d.o.o. Podgorica-ban (a továbbiakban: „4iG Montenegro”), amely a Telenor d.o.o. Podgorica (a továbbiakban: „Telenor Montenegro”) kizárólagos tulajdonosa, valamint az Invitech ICT Services Kft.-ben (a továbbiakban: „Invitech”) meglévő 100%-os részesedéseivel, apport útján megvalósuló tőkeemeléssel 71,6 százalékos tulajdont szerez az "ANTENNA HUNGÁRIA" Zrt.-ben.

A tranzakcióval Magyarország és a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó távközlési vállalatcsoportja jön létre. Az "ANTENNA HUNGÁRIA" Zrt. és a 4iG érdekeltségeinek egyesítésével megalakuló nemzeti telekommunikációs vállalatcsoport a magyarországi távközlési és médiaszolgáltatási piac második legnagyobb szereplője lesz, amely a közép-kelet-európai régióban is meghatározó infrastruktúrával, valamint szolgáltatási portfólióval rendelkezik az üzleti (B2B) és a lakossági (B2C) szolgáltatói szegmensekben.

A Zárási Megállapodásnak megfelelően a 4iG tőkeemelést hajt végre az "ANTENNA HUNGÁRIA" Zrt.-ben oly módon, hogy első lépésben apportálja a DIGI Csoportban, az Invitech-ben, továbbá a montenegrói mobilszolgáltatóban, a Telenor Montenegro-ban lévő 100 százalékos részesedéseit az állami társaságba. A jelenlegi tőkeemelés értéke megközelíti a 402 milliárd forintot, a részvényjegyzési és apportálási megállapodás további lehetőséget biztosít a 4iG számára, hogy a távközlési holding profiljának megfelelő társaságok további apportjával maximum 80 százalékra növelje tulajdonát az "ANTENNA HUNGÁRIA" Zrt.-ben. A jelenlegi tranzakció eredményeként a vállalatcsoportban a magyar állam részesedése 28,4 százalék lesz, míg a 4iG 71,6 százalékos többségi irányító tulajdont szerez.

Budapest, 2022. február 22.

4iG Nyrt.