Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása - 2021. november 25.

BEFEKTETŐI INFORMÁCIÓ

Közzétételek

A 4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása

Háromoldalú előzetes megállapodás aláírásáról a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt. és a Rheinmetall AG között

A 4iG Nyrt. (a továbbiakban: „4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy háromoldalú előzetes megállapodást kötött Jászai Gellért Zoltán befektető társasága, a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a Rheinmetall AG (a továbbiakban: „Rheinmetall”). A megállapodás eredményeként a düsseldorfi székhelyű, nemzetközi védelmi iparban és járműgyártásban is meghatározó Rheinmetall a tranzakciókkal mindösszesen 25,1 százalékos tulajdont szerezhet a 4iG Nyrt.-ben, amellyel a 4iG legnagyobb nemzetközi stratégiai befektetőjévé válhat az alábbiak szerint:

  1. A 4iG jogi, pénzügyi, illetve kereskedelmi átvilágítását és a tranzakciós dokumentumok tárgyalását követően a Rheinmetall tőzsdén kívüli ügylet (OTC) keretében a KZF Vagyonkezelő Kft.-től vásárolna 4iG részvényeket.

  2. A Rheinmetall AG emellett részt venne abban a nagyjából 120 milliárd forintra tervezett zártkörű tőkeemelésben, amelyben Jászai Gellért Zoltán érdekeltsége, az iG COM Magántőkealap és az Alpac Capital által kezelt alap is közreműködne. Az előzetes megállapodás szerint a tervezett ázsiós alaptőkeemelés 670 forint kibocsátási értékű 4iG részvények forgalomba hozatalával valósulna meg.

A részvénycsomag-értékesítés, illetve a tervezett tőkeemelés hatásaként Jászai Gellért Zoltán közvetett tulajdona és 4iG fölötti kontrollja nem változna érdemben.

Az átvilágítás, valamint a végleges tranzakciós dokumentumok, illetve a szükséges vállalati jóváhagyások eredményétől függően a tőkeemelésben részvevő felek tulajdonukba kerülő részvénycsomagra legalább 1 éves értékesítési tilalmat (lock-up) vállalnak.

A Magyarország biztonsági érdekeit sértő külföldi befektetések ellenőrzésére vonatkozó magyar szabályozás értelmében a tranzakció(k) a Belügyminisztérium jóváhagyását követően, előreláthatóan 2022. január végéig zárulhat(nak) le.

  3. A Rheinmetall és a 4iG emellett közös informatikai vállalat alapításáról is előzetes megállapodást kötött, melyet a fenti tranzakciók lezárását követően alapítanak meg a felek. A közös informatikai vállalatban a Rheinmetall AG 51 százalékos, a 4iG Nyrt. 49 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik majd.

Az alapítók célja, hogy a 4iG Nyrt. a közös informatikai társaságon keresztül szolgálja ki a Rheinmetall magyarországi és egyéb érdekeltségeinek informatikai igényeit illetve, hogy a közös vállalat a hadiipari és védelmi informatikai megoldások fejlesztésében is részt vegyen.

A közös informatikai cég lehet a Rheinmetall és a magyar állam beruházásában Zalaegerszegen megvalósuló, és a világ egyik legmodernebb harcijármű-gyárának IT szolgáltatója is 2023-tól.

A partnerség az első években Magyarországra és a Rheinmetall közép-kelet-európai érdekeltségeire vonatkozik, amelyet a felek fokozatosan terjesztenek majd ki a Rheinmetall teljes nemzetközi hálózatára.

Budapest, 2021. november 25.

4iG Nyrt.