Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása - 2021. június 01.

BEFEKTETŐI INFORMÁCIÓ

Közzétételek

A 4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása

A Poli Computer PC Kft. 100%-os tulajdonrészének megszerzéséről

A 4iG Nyrt. („4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 4iG a Gazdasági Versenyhivatal („GVH”) előtti eredményes eljárást követően egy több lépcsős folyamat keretében a tegnapi napon, apportálás helyett üzletrész adásvételi szerződés útján, megszerezte a Poli Computer PC Kft. („Poli Computer”) jegyzett tőkéjének 100%-át kitevő üzletrészét.

A 4iG jelentős lépéseket tesz annak érdekében, hogy folyamatosan növelje kompetenciáit és erősítse pozícióit a magyarországi informatikai nagyvállalatok között. A Poli Computer megszerzése jól illeszkedik a 4iG növekedési stratégiájába. A tranzakció hatásaként a 4iG-n belül összesen 612 szakember dolgozik majd az IT outsourcing, illetve üzemeltetési szolgáltatások területén. A tevékenységből származó várható bevételek, a munkatársak létszáma és a megrendelések alapján a 4iG piacvezetővé válik Magyarországon ebben az informatikai szegmensben.

A Poli Computer jelenleg 25 nagyvállalat számára nyújt különféle informatikai szolgáltatást. 2020 évi árbevétele elérte a 2,51 milliárd forintot, EBITDA-ja 218 millió forint volt.

Budapest, 2021. június 01.

4iG Nyrt.