Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

 • ENG
 • |

  4iG

  {{ portfolioStock.last }} Ft

  {{ portfolioStock.change_percent }}

MegoldásokMenedzselt IT szolgáltatásokHavidíjas BCP-DR Szolgáltatás

BCP-DR SZOLGÁLTATÁS

Üzletmenet-folytonosság és katasztrófa helyreállítás havidíjas menedzselt szolgáltatás

Az üzletmenet-folytonossági terv egy olyan egyedi üzletre szabott eljárási keretrendszer, amely az üzleti folyamatokra fókuszál egy esetlegesen bekövetkező krízishelyzet esetén.

MI AZ A BCP-DR, MIÉRT VAN RÁ SZÜKSÉG?

Az elmúlt időszakban megtapasztalt krízishelyzet, természeti, geopolitikai és gazdasági változások jól mutatják, hogy világunk számtalan kockázatot és bizonytalanságot rejt, így magas egy katasztrófa vagy más olyan váratlan helyzet bekövetkezésének az esélye, amelytől a vállalkozások működése sebezhetőbbé válhat. Ezért kiemelten fontos felkészülni és hatékonyan védeni az embereket, létesítményeket és az informatikai rendszereket.

Az üzletmenet-folytonossági terv (BCP) egy olyan egyedi üzletre szabott eljárási keretrendszer, amely az üzleti folyamatokra fókuszál egy esetlegesen bekövetkező krízishelyzet esetén. A meglévő folyamatokra alapozva, integrált üzleti (BCP) és műszaki (DR) megközelítést biztosít a tervezés, bevezetés, folyamatos változás-követés és részletes kockázati terv segítségével, ezáltal hatékony és költséghatékony módon biztosít reagálási lehetőséget. Kiemelt célja, hogy megvédje az üzletmenet technikai hátterét a katasztrófaelhárítási terv (DR) kialakításával, amely segít a lehetséges kritikus események feltárásában és megelőzésében is.

BCP-DR szolgáltatások

MILYEN ELŐNYE VAN A BCP-DR SZOLGÁLTATÁSNAK?

 • Minimalizálja az IT leállás okozta termeléskiesés pénzügyi és piaci veszteségeit.
 • Biztosítja a szervezetet és az üzletmenetet érintő változások lekövetését a BCP tervekben.
 • Hagyományos eszközök (papír-ceruza módszer, vagy táblázatkezelő) helyett könnyen karbantartható a keretrendszer.
 • Egyszerűbb megfelelés iparági szabályozásoknak, törvényi-felügyeleti elvárásoknak.
 • Az RTO és RPO harmonizálása a teljes műszaki és IT beszállítói láncolatban.
 • A visszaállás (fail-back) műszaki és folyamat integrációja is teljesül.
 • Megvalósul a dokumentálás, tesztelés, auditálás: kiszámítható BCM folyamatok.

A katasztrófa elhárítási- és az üzletmenet-folytonossági tervek alapja az üzleti hatáselemzés, segítségével gyorsan és tudatosan lehet reagálni egy krízishelyzetre.

BCP-DR MENEDZSMENT TECHNOLÓGIÁK

A 4iG a piacon elérhető, már bizonyított technológiákat alkalmazza projektjei megvalósítása során, az innovatív újdonságok megfelelő kombinációjával.

ADAPTO

Az ADAPTO komplex Governance, Risk, Compliance (GRC) szemléletű integrált irányítási/kockázatkezelési rendszer, amely következetesen vezeti végig a módszertanon a felhasználót, átlátható vizualitást biztosítva. A folyamatos konzultációk segítik az ügyfél igényeinek megvalósítását és a kockázatok kezelését, ezáltal jól tervezhetők a bevezetési és működtetési költségek. Az ADAPTO magasfokú integrációt biztosít más rendszerekhez (pl. KRI, KPI nyilvántartások), mindezt GDPR megfelelőség biztosításával.

DR ÉS REPLIKÁCIÓS TECHNOLÓGIÁK

VMWARE

A VMware Site Recovery Manager a vSphere alapú virtualizált IT rendszerek védelmét biztosítja, policy alapon automatizációs képeségekkel is rendelkezik. RPO-t akár 5 perc és 24 óra között is képes megvalósítani, másik földi vagy AWS felhős DR telephelyre.

VEEAM

A VEEAM Availability Platform keretrendszer számos képessége az elterjedt VEEAM Backup & Replication alapjaira építkezik. Fizikai és virtuális rendszerek, hagyományos és felhős helyreállítási környezetek számos kombinációját támogatja, automatizációval és fejlett monitoring és analitikai funkciókkal.

REPLIKÁCIÓS TECHNOLÓGIÁK AZ ADATTÁROLÓ RÉTEGBEN (STORAGE REPLICATION)

A tárolórendszerek natív replikációs képességeit kihasználva a hardverhez legközelebbi rétegben is megvalósítható a telephelyek közötti adatvédelem. Számos tárolórendszer integrált módon képes együttműködni a virtualizációs és az alkalmazási réteggel. DELL Technologies (DELL-EMC), NetApp, HPE

SZOLGÁLTATÁSI CSOMAGOK

BCP-DR-szolgáltatások

KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSAINK

MENEDZSELT TŰZFAL, UTM ÉS VPN SZOLGÁLTATÁS

Határvédelem: menedzselt tűzfal, UTM és VPN szolgáltatás.

SOC MINT SZOLGÁLTATÁS

Aktív megelőzés és utólagos beavatkozás: a tanácsadástól a fejlesztői, alkalmazásbeli kódbiztonságig.

KÖZÉPVÁLLALATI IT ÜZEMELTETÉS

A megbízható, kiszámítható IT üzemeltetés nem csak a nagyvállalatok privilégiuma.

HAVIDÍJAS PC FLOTTAMENEDZSMENT

Device as a Service (DaaS) havidíjas szolgáltatás klienseszközökre.

CLOUD BACKUP SOLUTION

Szolgáltató-független adatmentés havidíjas menedzselt szolgáltatás.