Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

MegoldásokDigitalizáció Iparági MegoldásokNonprofit, civil, jótékonyság

NONPROFIT, CIVIL, JÓTÉKONYSÁG

Jól segíteni csak hatékonyan lehet: digitalizáció a nonprofit és a civil szférában

Kulcsfontosságú, hogy a segítséget, adott esetben egy adományt, segélyt, vagy egy természeti katasztrófa után szükséges helyreállítást végző csapatot célzottan és minél gyorsabban lehessen eljuttatni a megfelelő helyre.

A megfelelő digitális megoldások egyre szélesebb körű alkalmazása az üzleti élet mellett a humanitárius segítségnyújtás területén is elengedhetetlen. Fontos, hogy a rászorulókat, krízishelyzetben lévőket segítő szervezetek munkaszervezésének, működési hatékonyságának biztosítására számukra testre szabott IT megoldások álljanak rendelkezésre. Kulcsfontosságú, hogy a segítséget, adott esetben egy adományt, segélyt, vagy egy természeti katasztrófa után szükséges helyreállítást végző csapatot célzottan és minél gyorsabban lehessen eljuttatni a megfelelő helyre.

Ennek megfelelően a DOTO Keretrendszerben létrehozott humanitárius segítségnyújtási IT megoldások elkészítésének fő célja az volt, hogy a segítség eljuttatása minél hatékonyabban tudjon megvalósulni.

Egy segélyszervezet esetében kiemelten fontos, hogy minden szempontból felkészülten várja az olyan helyzetek bekövetkezését, amikor szükség van a segítségnyújtásra. Ennek érdekében ki kell alakítania mindennapi működésének menetét, vagy például tisztában kell lennie a számításba vehető önkéntesek jellemzőivel, és képesnek kell lennie minden közreműködő számára egyértelműen meghatározni, hogy mi a feladata a segítségnyújtás során.

Humanitárius programok esetén az adományozók, támogatók számára fontos szempont, hogy a segítség átláthatóan jusson el a rászorulókhoz, illetve legyen biztosítva a segélyprogramok eredményeinek mérése és nyomon követése. Ehhez nyújt megfelelő alapot és támogatást a DOTO Keretrendszerre épülő célmegoldások használata.

Nonprofit, civil, jótékonysági szektorra épülő iparági megoldásaink:

  • segély- és adományosztás (DOTO alapon)
  • katasztrófa utáni helyreállítás koordináció (DOTO alapon).