Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

Ehealth8 projekt

KUTATÁS-FEJLESZTÉS

EHEALTH8 PROJEKT

Projekt címe:„Egészségnyereséget és egyéni életminőség-javulást biztosító, orvosi protokoll alapú, beágyazott telemedicinális rendszerek.”

Az eHEALTH8 azonosítóval ellátott kutatás- fejlesztési (Research and Development) projekt 2008.szeptember 1. és 2011.augusztus 31. között, a Nemzeti Technológiai Program keretében, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával valósul meg.

A projekt leírása:
Neves informatikai - és orvos- szakmai szakértőkből álló konzorcium jött létre, minek tagjai a 3 éves közös kutatás-fejlesztési projekt során egy táv-egészségügyi szolgáltatási rendszert és annak működő prototípusát tűzte ki célul.

A konzorcium tagjai a Humansoft Kft-n kívül a konzorciumvezető Answare Kft, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány – akinek küldetése többek között a piaci jegyeket hordozó K+F tevékenység hazai megerősítése több területen, a betegellátás, az oktatás és a kutatás hármas feladatát ellátó Semmelweis Egyetem és a Thormed Kft., aki céljának hazai és nemzetközi szinten az innovatív, exportképes egészségügyi technológiák fejlesztését tűzte ki.

A telemedicina rendszer prototípusának létrehozásán túl cél az a telemedicina szabvány-, eszköz- és folyamatrendszert (platform) , mely szabványos orvos- szakmai protokoll reprezentációján és mobilitást célzó eszközrendszerén keresztül egy jól teríthető,több orvos-szakmában, gyógyszeriparban és az egészségügy fogyasztói piacán is alkalmazható rugalmas megoldást kíván. A megvalósítás Oracle technológiára épül.

A projekt során kifejlesztett eszközrendszer, a HEFOP 4.4 program keretein belül létrehozott Intézményközi Informatikai Rendszer ( IKIR ) regionális önálló egységeként is működőképes lehet, ezáltal 39 egészségügyi intézmény számára biztosíthat telemedicina (telehomecare – telemonitoring - telerehabilition) szolgáltatásokat.

Mivel a projekt a nemzetközi tapasztalatok összefogásával és figyelembe vételével dolgozza ki a magyar orvos-szakmai irányelveket, így az új protokollok Magyarország határain túl is újdonságot jelenthetnek.

A sikeresség érdekében a Támogató, a 841.969.000 Ft összköltségű projekthez 682.553.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt a Kedvezményezettek részére.

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával valósult meg.

Az eHealth8 projekthez kapcsolódó cikkek:
eHEALTH8_Hiradastechnika_2010_09 »

4iG_K&F_logo_NKTH_logocsoport.jpg