Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

 • ENG
 • |

  4iG

  {{ portfolioStock.last }} Ft

  {{ portfolioStock.change_percent }}

Vezetői információs rendszerek és tervezési rendszerek bevezetésében széles körű tapasztalattal rendelkezünk különböző iparágakban mind a hazai- mind a nemzetközi piacon. Így olyan mélyre ható gyakorlati tudással gazdagodtak kollégáink, melyet felhasználva proaktív javaslatokkal tudjuk ellátni ügyfeleinket.

A tervezési rendszerek koncepció alkotási folyamata során fel tudjuk hívni a figyelmet olyan tényezőkre, melyek elősegítik, hogy a célszerűségi és a kényelmességi funkciók érvényre jussanak.

Az általános pénzügyi- és eredménytervezési, valamint a vállalatspecifikus műszaki folyamatok rendszerszintű leképezésén túl van néhány kiemelt jelentőségű terület, pl.:

 • HR tervezés,
 • Jövedelemszámítás,
 • Önköltségszámítás.

A vállalatok költségeinek számottevő részét képezik a személyi jellegű költségek. Ezért óriási jelentősége van a létszám- és személyi jellegű költségek megfelelő szintű tervezésének, és a várható prognózis készítésének úgy rövid távon, mint akár stratégiai távlatokban is – beleértve a tervek-tény-várhatók között lévő eltérések monitorozását is. Ezt a célt is kitűzve tervezzük meg és fejlesztjük le ügyfeleink részére teljesen testreszabott tervezési és várhatózási modelljeinket.

Gyakran a vállalat vezetése számára a kontrolling terület csak nagyon manuális munkával tudja kidolgozni, hogy mely üzletágak hozzák a nagyobb nyereséghányadot, mely szolgáltatások, mely termékek jövedelmezősége kiemelkedő, melyekre fókuszáljanak a jövőben. Így, egy erre a célra bevezetett tervezési rendszer jövedelmezőségszámítási modulja nagymértékben támogatni tudja a vállalat hatékony működését. A kialakítandó rendszernél mindig szem előtt tartjuk, hogy az ügyfél azt kapja vissza, amit vár, vagyis teljes mértékben a vállalatra testreszabott tervezési, várhatózási folyamat valósuljon meg.

Mindezt kiegészítve olyan korrekció-kezelési módszerekkel, melyek a váratlan helyzetek esetén (pl. COVID) lehetőséget nyújtanak a megfelelő helyen és időben való beavatkozásra, biztosítható a teljes rugalmasság és a költségek időben történő megfelelő irányú áttervezése.

Azok a vállalatok, akik ezekre időben és megfelelően tudnak reagálni – mert a megfelelő tervezési rendszert használva ezt gyorsan és pontosan megtehetik – a beavatkozásoknak köszönhetően kevesebb többlet működési költséggel és kevesebb bevétel kieséssel számolhatnak, mint azok, akiket leblokkolnak a nem tervezett helyzetek, vagy sokkal hosszabb reakció idővel, kevésbé rugalmas eszközökkel tudnak újra tervezni.

A tervezési és várhatózási folyamatoknál szükség van a korábbi évek és az adott üzleti év adataira és törzs dimenzióinak frissítésére is. Így gyakorta összefonódik a tervezési rendszer az adattárház vagy adatpiac kialakításával, és a beszámolási rendszerek újragondolásával (BI rendszerek).