A 4iG Nyrt. székhelye 2023. július 14-tőlmegváltozott. Új székhely és számlázási címünk:1013 Budapest, Krisztina krt. 39.

Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

 • ENG
 • |

  4iG

  {{ portfolioStock.last }} Ft

  {{ portfolioStock.change_percent }}

INCIDENS KRIMINALISZTIKAI ELEMZÉS
(FORENSICS)

INCIDENS KIÉRTÉKELÉS, FELKUTATÁS, KRIMINALISZTIKAI ELEMZÉS (FORENSICS)

Mit tehetünk, ha komolyan sejtjük valami biztonsági esemény bekövetkezését, vagy már esetleg látjuk is annak jeleit? Például, ha sajtóhírekben jelentek meg olyan információk, amiket még nem publikáltunk, vagy ha vetélytársaink folyamatosan előrébb járnak egy lépéssel, vagy akár a monitoring rendszereink jeleznek rendellenes működést, viselkedést.

Erre nyújt megoldást a 4iG SOC Forensic szolgáltatása, amellyel elvégezzük:

 • Biztonsági események azonosítását
 • Források, inicializáló vektorok felkutatását 
 • Javasolunk mitigációs, és/vagy izolációs pontokat.

Szakértőink tudása az IT biztonsági szféra legkülönfélébb területeire is kiterjed, így az offenzív megoldások mellett a SOC-ban legfontosabbnak tartott forensic és incidens felkutatást, kiértékelést is lefedik. Az incidensek felkutatása és kiértékelése talán a legfontosabb olyan feladat egy SOC életében, melyekhez a megfelelő eszköztár rendelkezésre állása mellett a kimagasló szakértői tudás is elengedhetetlen.

Ezáltal akár olyan, a hackerek által használt módszerek nyomait lehet megtalálni, mint a felhasználó megtévesztésével a hálózatra került vírusok, kémprogramok. Az ilyen esetekre vonatkozóan az ügyfél környezetére kialakított policy-k alkalmazása a legfontosabb.

Ilyen például a fertőzött gépek elszeparálása, és az adott gépeken megszerezett információk további forensic vizsgálata. Ehhez természetesen aktív védelmi megoldásokra és automatikus válasz cselekvésekre is szükség van, melyeket honeypot környezettel és agent megoldásokkal tudunk kiegészíteni. 

Szolgáltatásunk segítségével tisztább képet kapunk a bekövetkezett esemény pontos lefolyásáról, annak okairól, és így világosabbá válnak azok a pontok, ahol a védelem megerősítésre szorul.