Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

 • ENG
 • |

  4iG

  {{ portfolioStock.last }} Ft

  {{ portfolioStock.change_percent }}

PRIVÁT ADATKÖZPONTI IT INFRASTRUKTÚRA-MINT-SZOLGÁLTATÁS
(HPE GREENLAKE)

MIT JELENT A GREENLAKE?

Felhő szintű rugalmasság és költséghatékonyság saját adatközpontban, védett környezetben – szerverekhez, tárolókhoz és hálózati eszközökhöz.

Az optimális IT kapacitás megtervezés igazi kihívás a vállalatok számára. Sokan túltervezik a kapacitásokat, míg mások alulértékelik az üzleti igényeket. Mindkét eset jelentős pénzügyi hatással van a vállalatokra, csökkenti az IT agilitását és az üzleti működést is. Ennek a problémakörnek a fontosságát a HPE is észlelte és erre a piaci igényre reagálva dolgozta ki a HPE GreenLake megoldását.

A Covid időszak realitása, hogy a digitális csatornák robbanásszerű fejlődésnek indultak, így azok informatikai erőforrásainak folyamatos és zavartalan üzemeltetése a nagyvállalati IT osztályok kulcsfeladata.

A GREENLAKE MINT HAVIDÍJAS SZOLGÁLTATÁS

A HPE GreenLake havidíjas szolgáltatás, amely kiiktatja a kezdeti nagy induló beruházási költségeket, támogatja és segíti az IT üzemeltetési folyamatokat, valamint a felhasznált kapacitások alapján terheli csak az ügyfelek cash-flow-ját.

A teljes működési modellre való átállást a HPE azzal támogatja, hogy - igény esetén (felmérés alapján - könyv szerinti értéken visszavásárolja az IT által aktuálisan használt informatikai infrastruktúra elemeit, így ügyfeleink forgótőkét szabadíthatnak fel más üzleti beruházásokra, és elmozdulhatnak egy olyan új, rugalmas IaaS-alapú IT-környezet kialakítása felé, amelyben az IT-konszolidációs projekt során kedvező beruházás-megtérülés (ROI) mellett cserélheti le régi eszközeit.

A HPE GreenLake egyszerre biztosítja a nyilvános felhő és a helyben telepített rendszerek előnyeit – mindezt használatalapú (pay as you go) számlázással, ami azt jelenti, hogy ügyfeleink csak a ténylegesen igénybe vett kapacitás után fizetnek.

MIBEN MÁS A GREENLAKE?

A GreenLake bizonyos szempontból ötvözi az outsourcing, a privát felhő és a lízing előnyeit, azonban mindegyiktől különbözik. Az outsourcingtól az különbözteti meg, hogy alapesetben az üzemeltetés az ügyfélnél marad, a szolgáltató nem vesz át munkatársakat, nem SLA alapon szerződik (bár a 4iG révén erre is van mód). A privát felhő az erőforrás-elosztás egy magasabb szintje, ahol a meglévő infrastruktúrát osztják fel és rendelik hozzá feladatokhoz. A lízingtől pedig abban különbözik, hogy az alapját képező rendszer folyamatos bővítése lényegi elemét képezi a konstrukciónak.

A 4iG HATÉKONY MEGOLDÁSA

A HPE partnereként a 4iG bevált, hatékony megoldást biztosít a változó informatikai kapacitásigény kielégítésére. Ügyfeleinkkel közösen határozzuk meg az adott helyzetben technológiailag és költség tekintetében is leghatékonyabb szerver-tároló-hálózati eszköz konfigurációt, kapacitásigényt, valamint a konkrét IT-szükségleteket támogató szoftvereket és testre szabott szolgáltatásokat, mindezt az ügyfelek adatközpontjába tervezve.

MIÉRT AJÁNLJUK ÜGYFELEINKNEK?

A helyesen felmért és tervezett HPE GreenLake szolgáltatás mindig megfelel ügyfeleink operatív környezete és üzleti működése által támasztott konkrét követelményeknek. Ügyfeleinkkel közösen választjuk ki a technológiát, és határozzuk meg, mekkora kapacitásra és milyen szolgáltatásokra van szükség annak a helyszíni megoldásnak a kialakításához, amely révén szolgáltatásként vehetik igénybe a HPE infrastruktúráját.

A HPE GreenLake szolgáltatás bevezetésével a következő előnyökhöz jut:

 • Költségcsökkentés
 • Olyan flexibilis IT infrastruktúra, amely az üzleti célokhoz és kezdeményezésekhez idomul
 • Azonnal rendelkezésre álló extra kapacitások
 • Könnyű tervezés és kiszámítható ITköltségek
 • Visszavásárlás esetén azonnali cash.

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK

A megoldást további szolgáltatásokkal is ki tudjuk egészíteni, pl. erőforrásokat biztosítunk bizonyos operatív feladatok (infrastruktúrafigyelés és felügyelet, virtuális gépek létrehozása és bevezetése), a kiberbiztonsági védelemhez, vagy a teljes üzemeltetés kiszervezéséhez.

HPE Greenlake

Szakmai vezető

Gém Péter

üzletág igazgató

Milyen rendszerek érhetőek el a GreenLake keretében? (példák)

Szerver:

 • HPE BladeSystem
 • HPE Proliant DL, ML
 • HPC/AI: HPE Apollo
 • VDI: HPE Moonshot

Storage:

 • Primera, Nimble

 • Konvergens: HPE SimpliVity család
 • 3rd party eszközök: Brocade stb.
 • 3rd party szoftverek: VMware, Red Hat Enterprise stb.