Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

Pénzügyi szektor

Pénzintézeti ügyfeleinknek is kínálunk újgenerációs megoldásokat

Magyarország meghatározó IT rendszerintegrátoraként stratégiai célkitűzésünk, hogy a pénzintézeti szektor számára a legfrissebb tudást, az innovatív és egyben megbízható technológiákat biztosítsuk.

Informatikai infrastruktúra és szoftver alkalmazás megoldásaival és szolgáltatásaival a 4iG Nyrt. (és jogelődjei) évtizedek óta aktív szereplője a magyar pénzintézeti piacnak. Pénzintézeti iparági megoldásaink alapjait infrastruktúra és alkalmazásfejlesztés területen korábbi leányvállalataink tették le. Magyarországon elsők között jelentünk meg a banki kötelező jelentésszolgálati megoldásunkkal, a szektor speciális kívánalmainak megfelelő infrastruktúra illetve alkalmazás megoldásaink és kapcsolódó szolgáltatásaink pedig széles körben állnak ügyfeleink rendelkezésére.

A 4iG szakemberei által felhalmozott tapasztalataira építettük jelenlegi termékportfóliónkat, amelyet mára olyan 21. századi informatikai megoldásokkal egészítettünk ki, amelyek technológiailag és üzletileg egyaránt támogatják ügyfeleinket a pénzintézeti digitalizációs, digitális átállás céljainak megvalósításában.

Nagy tapasztalattal rendelkezünk kötelező jelentés és Hitel Regiszter (HITREG) adatszolgáltatás, jogszabályi megfelelés, felügyeleti szabályozási feladatok IT oldali megvalósítása tekintetében.

Nagyvállalati informatikai biztonsági és GRC (governance, risk, compliance) szakértőink tanácsadási és megvalósítási igények esetén állnak banki, biztosítói ügyfeleink rendelkezésére. A különböző üzleti rendszereink visszakövethető és megbízható működését, ügyviteli megoldásainkban felhasznált blokklánc (blockchain) alapú technológiával kiegészítve biztosítjuk.

Kiemelt területként kezeljük az átalakuló bankolást. Célunk, hogy a „hagyományos” informatikai megoldások, a működési hatékonyság növelése mellett a pénzintézeti ügyfeleknek is olyan újgenerációs megoldásokat tegyünk elérhetővé, mint az informatikai felhő alkalmazása vagy a fintech megoldások biztosítása: többek között az open banking, a PSD2, az API és fizetési megoldások vagy akár a digitális ügyfélazonosítás.

A 4iG Nyrt. az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetségének (EFISZ) tagja.

Kiemelt termékeink:

  • Kötelező jelentés + HITREG-Hitel Regiszter adatszolgáltatás, jogszabályi megfelelés, felügyeleti szabályozás,
  • Kockázatkezelés, GRC megoldások,
  • Blockchain alapú megoldások,
  • Üzleti rendszerek, ügyviteli megoldások, egyedi fejlesztések,
  • Fizetési megoldások,
  • Open banking, PSD2 és API integráció,
  • Biztosítói rendszerek fejlesztése,
  • Digitális ügyfélazonosítás.

MIÉRT A 4iG?

Számos iparágban bizonyítottuk már, hogy az IT rendszereken túlmutató megközelítésünk jelentősen segíti ügyeleinket üzleti céljaik elérésében. Szemléletünk az azonnal bevezethető rendszerek (termékeink) mellett a hosszú távú, közös innovációra épülő partnerségre is kiterjed. A sikeres üzleti digitális transzformáció azonban nem léphető meg stabil IT alapok nélkül, beleértve technológiát, folyamatokat és emberi erőforrásokat, szakértelmet is. A 4iG komplex digitalizációs megközelítésével hatékonyabban tudja felkészíteni ügyfeleinek szervezetét a digitalizált gazdaság megkívánta újfajta működési modellekre.