Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

iCollware projekt

KUTATÁS-FEJLESZTÉS

ICOLLWARE PROJEKT

Projekt címe: Az igazságügyi szakértői munka ügyintézési modelljének támogatása horizontális keretrendszer létrehozásával, mintarendszer kialakítása az orvosi igazságügyi szakértői területen korszerű 3D modellezési és adatrögzítési technológiák felhasználásával.

Kedvezményezett neve és adatai:
iCollWare Kft.
8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100.

Projekt tagok:

  • Albacomp Zrt.
  • Apertech Kft.
  • Different Fejlesztő Kft.
  • Geoview Systems Kft.
  • HRK Consulting Kft.
  • Humansoft Elektronikai Kft.

A projekt célja:
Az igazságügyi szakértői területet horizontálisan lefedő komplex keretrendszer kialakítása, amely a megalapozott szakértői vélemény meghozatalát elektronikusan támogatja. A projekt további célja különösen az igazságügyi orvos szakértői szegmens számára elősegíteni a szakvélemény-alkotást, olyan korszerű technológiák alkalmazásával, mint a 3D modellezés, lézerszkenneres terepfelmérés, interaktív gömbpanorámás képalkotás, valós és virtuális környezetet összeolvasztó kiterjesztett valóságmodellező technológia.

Különböző vizsgálati eredmények elemzésére, feldolgozására is lehetőséget nyújt a megoldás, illetve a megfelelő eredmények megoszthatók az ügyben érintettekkel -, amennyiben jogi akadálya nincsen, vagy ellenérdek nem fűződik hozzá. A tevékenység végrehajtásának támogatását a kötődő specifikus részmodulok végzik, amelyek nyílt interfészen keresztül kapcsolódnak, így részmodulok fejlesztésével folyamatosan bővíthető.

A modularitással lehetőség nyílik arra, hogy a szakértői keretrendszer valamennyi, a szakértői törvényben felsorolt szakterületen alkalmazható legyen, és az egyes szakterületekhez a megfelelő tevékenység támogatása valósuljon meg. A megoldás fejlesztési értéke, hogy a szakértői vélemény, mint adatvagyon másodlagos felhasználására is keret biztosít. Hosszútávon az igazságügyi szakértők bevonásával létrehozható egy digitális országos szakértői vélemény archívum.

A kialakítandó rendszer a szakértői vélemény, mint adatvagyon másodlagos felhasználására is keretet biztosít. Hosszútávon, a keretrendszerre támaszkodva az igazságügyi szakértők bevonásával létrehozható egy országos digitális szakértői vélemény archívum, illetve lehetőség adódik a szakvélemények vizsgálati módszereinek egységesítésére.

A komplex keretrendszer kiemelt eleme a lézerszkenneres felmérés, amely a megalapozott szakértői véleményalkotást kívánja elektronikusan támogatni. A kutatások eredményeként kialakított lézerszkenneres felmérés segítségével pontos 3 dimenziós digitális modell készíthető a boncolásról, baleseti vagy bűnügyi helyszínről, mely utólag bármely pontból megtekinthető, körbejárható, elemezhető eredményterméket szolgáltat.

A projekt, majd az ezt követően létrejövő komplex megoldás az igazságügyi szakértői intézetek, rendőrségek, állami háttérintézmények, szakmai szolgáltatást végző vállalatok, egyetemek kutatólaborjai számára fog hatékony eszközt nyújtani folyamataik és költségeik optimalizálásához.

Projekt saját weboldala:
http://icollware.com/

A projekthez kapcsolódó cikkek:
Hogyan kerül a szkenner a boncasztalra?

4iG_K&F_logo_iCollWare.jpg
4iG_K&F_logo_Szechenyi_KPF_logocsoport.jpg