Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

Edison: ütemesen hajtja végre ötéves tervét és gyorsan növekszik a 4iG

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

Edison: ütemesen hajtja végre ötéves tervét és gyorsan növekszik a 4iG

A londoni elemzők masszív növekedést várnak az idei évben a cégcsoporttól, amit a DIGI tranzakció lezárása és a társaság régiós terjeszkedése tovább fokozhat

A tavalyi 39 után, az idén már 44 százalékos bevételnövekedést prognosztizál a 4iG Nyrt.-nél az Edison Group, így várakozásaik szerint a cégcsoport bevételei 2021-ben meghaladhatják a 82 milliárd forintot, 10,8 százalékos EBITDA marzs mellett. A londoni befektetési tanácsadók szerint az DIGI akvizíció harmadik negyedévre várt lezárása még ezen is hatalmasat lendíthet. Kalkulációik szerint a csoport bevételei az ügylet zárása után 153 milliárd forintra növekednének, EBITDA-ja pedig elérné a 28 milliárd forintot. Az Edison véleménye szerint a vonzó osztalékfizetés, illetve pozitív kilátások ellenére társaság részvényeivel mintegy 40 százalékos diszkonton kereskednek a régiós átlaghoz képest. Az elemzőház nettó jelenérték számítása alapján a 4iG részvények fair értékét 1237 forintra becsülte.

Közzétette legfrissebb átfogó elemzését a 4iG teljesítményéről a londoni székhelyű elemzőház, az Edison Group. A társaság véleménye szerint a 4iG 2020-ban és 2021 első félévében egy sor akvizíciót lebonyolítva ütemesen hajtotta végre terveit, ami teljesen átformálja a cégcsoportot. Az Edison úgy látja, hogy a 4iG átalakulására további jelentős hatást gyakorolhat a magyarországi piacon meghatározó telekommunikációs szolgáltató, a DIGI felvásárlása. A londoni székhelyű nemzetközi befektetési tanácsadó szerint az elmúlt egy évben lezárt (TRC, INNObyte, DTSM, Rotors & Cams, Poli Computer PC, SpaceNET és Hungaro DigiTel), illetve folyamatban lévő akvizíciók megfelelő alapot biztosítanak a 4iG három pillérre (IT, távközlés és műholdas szolgáltatások, űripar) összpontosító stratégiájának megvalósításához.

Az Edison a még nem lezárt felvásárlások hatásai nélkül számítva– a 2020-as eredmények, illetve az időközben végrehajtott akvizíciók miatt – harmadával emelte az idei csoportszintű bevételekre vonatkozó várakozásait. A társaság szerint a 4iG bevételei 2021-ben elérhetik a 82,7 milliárd forintot, ami 44 százalékkal haladja meg az elmúlt évi szintet, miközben a cégcsoport EBIDTA-ja 8,9 milliárd forintra növekedhet. A DIGI mindehhez a tavalyi adatok alapján további 70 milliárd forintos árbevételt és 19 milliárdos EBIDTA-t adna hozzá, így az árbevétel 153 milliárd forintra, az EBIDTA pedig 28 milliárd forintra emelkedne.

Az elemzés szerint a 4iG részvényei mind a társaság jelenlegi teljesítményét, mind pedig pozitív kilátásait tekintve alulértékeltek, és a régiós átlaghoz képest 40 százalékos diszkonton forognak a budapesti börzén. Az Edison nettó jelentérték számításai alapján a részvényárfolyam fair értéke 1237 forint volna részvényenként.

Budapest, 2021. június 14.

További információ:

4iG Nyrt.
Elkán Péter
kommunikációs és marketing igazgató
sajto (@) 4ig.hu
www.4ig.hu