A 4iG Nyrt. adószáma 2023. október 1-től megváltozott. Az új adószám: 12011069-2-51.

Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

A 4iG két kategóriában is kiérdemelte a BÉT legek díját

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajtóközlemények

A 4iG két kategóriában is kiérdemelte a BÉT legek díját

A 4iG Nyrt. (4iG) a hosszútávú árfolyamemelkedésért és az év zártkörű alaptőke-emeléséért is elnyerte a Budapest Értéktőzsde (BÉT) legkiemelkedőbb teljesítményű vállalatoknak ítélt díját.

A 4iG részvények árfolyama az elmúlt öt évben (2018 év eleje óta) 42 forintról 713 forintra emelkedett, ami 1598 százalékos növekedést jelent – ezzel érdemelte ki a vállalat a BÉT Hosszú távú árfolyam-emelkedést elérő vállalatnak járó díját a prémium kibocsátói kategóriában. A 4iG és a Rheinmetall AG stratégiai partnerségének első állomása volt a BÉT Az év zártkörű alaptőke-emelése díjat kiérdemlő pénzügyi művelet. A több lépcsőben megvalósított, mindösszesen 133 milliárd forint értékű tőkeemelést intézményi befektetők hajtották végre a 4iG Nyrt.-ben, melynek során a Rheinmetall 25 százalékos tulajdonrészt szerzett a tőkepiaci társaságban. A tőkeemelést a 4iG Csoport növekedési stratégiájának, magyar és nemzetközi akvizícióinak megvalósítására fordította a vállalat.

A BÉT Legek két kategóriájának elnyert díjai bizonyítják: a 4iG a magyar gazdaság egyik kiemelt szereplője. A siker a vállalat munkatársainak elkötelezett munkáját dicsérimondta a díj átvételét követően Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója. „Folytatjuk növekedési stratégiánk megvalósítását, amelynek eredményeként tovább növelhetjük szolgáltatásaink színvonalát” – tette hozzá Fekete Péter.

A 4iG jogelődjét közel harminc évvel ezelőtt, 1994-ben alapították, és tíz évvel később, 2004-ben vezették be a társaság részvényeit a BÉT-re. A 4iG brandet, és ezzel együtt a vállalat jelenlegi tőzsdei tickerjét 2014-ben vezették be. A 2018-ban Jászai Gellért vezetésével érkező új menedzsment érte el, hogy 2019-ben a 4iG részvényei a kiemelkedő magyar vállalatokat tartalmazó BÉT Prémium kereskedési kategóriájába kerültek. A vállalat átláthatóságának, a törvényeknek való megfelelésnek és működésnek biztosítéka a tőzsdei jelenlét.

Fekete Péter, a 4iG Nyrt. Csoport vezérigazgatója (jobbra) Szécsényi Bálinttól, a BÉT korábbi alelnökétől, az Equilor elnök-vezérigazgatójától (balra) veszi át Az év alaptőkeemeléséért kiérdemelt díjat.
Fekete Péter, a 4iG Nyrt. Csoport vezérigazgatója (jobbra) Szécsényi Bálinttól, a BÉT korábbi alelnökétől, az Equilor elnök-vezérigazgatójától (balra) veszi át Az év alaptőkeemeléséért kiérdemelt díjat.

Budapest, 2023. február 23.

További információ:

4iG Nyrt.
Elkán Péter
Csoport Vállalati Kapcsolatok és Kommunikációs Igazgató
sajto (@) 4ig.hu