Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

MMATT projekt

KUTATÁS-FEJLESZTÉS

MULTIMÉDIA ALAPÚ OKTATÁS-TÁMOGATÁS

Kedvezményezett neve: MMATT Kft.

Projekt címe: MMATT - Mobilkommunikáció és Multimédia-alapú TudásTranszfer oktatástámogató szoftver létrehozása

A pályázati konstrukció akkreditált innovációs klaszterek tagjai többségi tulajdonában álló projektcégek számára nyújt forrásokat. A Humansoft Kft. az Alliance Informatikai és Innovációs Klaszterhez kapcsolódó MMATT Kft. egyik tulajdonosa.

A projekt tartalmának bemutatása:
Cél egy olyan web-es rendszer előállítása, amely a mai piacon megtalálható programokkal szemben jelentősen összetettebb, átfogóbb megoldást nyújt a tanárok, diákok, iskolák, oktatási intézmények közösségei, sőt, akár országokon átívelő testvériskola rendszerek részére. Alkalmas lesz többek között vállalati és vállatok közötti tudásmegosztásra.
A program a napjainkban egyre népszerűbb cloud computing, azaz felhő rendszer logikáját használja fel. Ez azt jelenti dióhéjban, hogy a program egy központi szerverparkban fut, így a megrendelőknek nem kell külön telepíteniük a programot, hanem online, akármilyen böngészőről tudja használni. A központi szerverpark teljes mértékben cluster-ezhető, hogy a különböző igénybevételeknek megfelelően lehessen összeállítani az erőforrásokat. A program támogatni fogja az ilyesfajta „megosztást”, azaz akár modulonkénti növekvő erőforrás igények rugalmasan, gyorsan kielégíthetők. A felhasználói felület a leggyakoribb böngészőkkel kompatibilis, mint például az Internet Explorer, a Firefox, Opera, Google Chrome, Safari. Mivel a rendszer a számítógép böngészőjén keresztül jelenik meg, ezért platform független: Microsoft Windows, Linux, OSX, valamint Android operációs rendszereken is használható lesz. A program olyan szolgáltatást is nyújt majd, amellyel távoli helyekről bejelentkező tanulók együtt, egy időben vehetnek részt pl. nyelvórán, tanórán, szakkörön, de akár nemzetközi konferenciákat, értekezleteket lehet lebonyolítani, ezzel elősegítve akár a többi országgal való együttműködést.
A mai trendeket követve a különböző okostelefonokra és tabletekre is optimalizált, touch felülettel is rendelkezni fog a MMATT. Ennek segítségével tesszük lehetővé, hogy bárki bármikor bárhonnan hozzáférhessen a programban tárolt adataihoz vagy megosztásokon keresztül a diákok, kollégák, sőt akár külföldi partnerek adataihoz is, igazolva a MMATT szlogenjét, „ZSEBEDBEN A VILÁG”.

Projekt időtartama: 2012.07.01. – 2013.12.31.

Projektünk saját weboldala:
http://www.mmatt.hu/

Letölthető dokumentum

MMATT Tudástranszfer prospektus