Híreink

Híreink

Vectra AI: mesterséges intelligencia alapú védelem mindenkinek

A Vectra AI minden olyan közép-és nagyvállalat számára kínál megfelelő védelmi megoldást. A hálózati forgalmat mesterséges intelligenciával figyelő rendszer értelmezhető bármely védelmi szisztéma kiegészítéseként, de önállóan is alkalmazható. A rendszert Gábriel Gábor, a 4iG rendszermérnöke és Bódis Ákos, a forgalmazó Yellow Cube ügyvezetője mutatta be.

A Vectra AI a mesterséges intelligenciát és a viselkedéselemzést használja arra, hogy automatikusan, emberi beavatkozás nélkül kiszűrje a támadókat – olyan, mint egy kiberbiztonsági titkosügynök. Amíg a vírusírtók és a tűzfalak azt nézik, hogy ne jusson be „bűnözőnek vagy terroristának” minősített elem (vagyis már felismert, detektált támadásokat szűrnek ki egy lista alapján), a Vectra azt vizsgálja, ki viselkedik gyanúsan – magyarázza a platformról a megoldást a régió huszonkét országában képviselő magyar cég, a Yellow Cube ügyvezető igazgatója, Bódis Ákos. Vele – mint Gábriel Gábortól, a 4iG vezető rendszermérnöktől megtudtuk – régi a munkakapcsolat, a Vectrát egy különösen magas biztonsági követelményű projekt során alkalmazta először a 4iG. Azóta a 4iG előszeretettel használja a nagyobb biztonságot igénylő projektekben az üzleti világban is, például adatközpont kiépítésekor, ahol nagyon nem mindegy, mennyi idő alatt észlel és hárít el egy rendszer egy támadást.

A 4iG Security Operation Center szolgáltatás egyes csomagjaiban szintén előszeretettel ajánljuk a Vectrát, mert így precízebben és gyorsabban detektálhatók a támadások. Hasonló a helyzet a 0-24-es működést megkövetelő SLA-k esetén, egyre több ügyfélnek szolgáltatásként nyújtjuk a menedzselt Vectrát, hiszen a sérülékenységellenőrzést, a penetrációs teszteket valós idejű monitoring képességgel egészíti ki – mondja Gábriel Gábor. A munkára fogható kiberbiztonsági szakértők világszerte tapasztalható hiánya miatt óriási szolgálatot tesz a Vectra azzal, hogy mesterséges intelligenciát állít csatasorba a támadások ellen. Egyrészt így teljes körű 0-24-es figyelmet garantál, másrészt szakértelmet hoz a rendszerbe, képes a kibertámadások lépéseit azonosítani és azokra reagálni, például a támadást karanténba zárni, a forgalom folyamatos rögzítésével pedig utólag is könnyen visszakereshetővé és elemezhetővé teszi a támadásokat.

Nem az a kérdés, hogy lesz-e támadás, hanem az, hogy mennyi idő alatt vesszük észre – mondja Gábriel Gábor, aki szerint a Vectra AI előnye a valóban folyamatos figyelem. A Vectra AI minden közép-és nagyvállalat számára jó megoldás lehet, amelynek fontos az adatok, hírneve, bevétele, profitja védelme egyszerűen és költséghatékonyan. Könnyen kezelhető, bármely védelmi rendszer kiegészítéseként is értelmezhető, de alkalmazható önállóan is, értékeli és felügyeli a hálózatot és a biztonsági elemzéssel sok segítséget ad a hálózat üzemeltetésnek. Embert, szaktudást és munkaórákat vált ki a rendszer, így egyszerre nyújt megoldást a szakmai kihívásokra és a HR-nek is. Alkalmazása ezért a pénzügyi társaságoktól kezdve, a kényes K+F eredményeket alkalmazó cégeken (mint például a gyógyszeripar, autógyártás) keresztül, az állami szféráig bárhol elképzelhető.

A Vectra AI univerzális megoldás, amely jól teljesít az integrálhatóság és az interoperabilitás területén. Jól együttműködik más rendszerekkel, kiegészít bármely környezetet, hozzáadott értéket jelent. Képességeit ott lehet különösen előnyösen kihasználni, ahol a biztonság területén nehezen lehet előre haladni, megfelelő kezdő lépés lehet, hiszen nagy lefedettséget jelent, flexibilis és széles spektrumon működő megoldás – hangsúlyozza Bódis Ákos. A Yellow Cube jelenleg mintegy 40 magyar ügyfelet szolgál ki Vectrával, a régióban az átlagos ügyfelük 2500 fős vállalat, az átlagos projektméretük pedig 156 ezer euró volt tavaly.

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

A Behaviour HR magazin díjátadóján Gothárdi Ibolya, a 4iG HR igazgatója középvállalati kategóriában elnyerte ”Az év HR vezetője 2020” díjat…

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT)…

ÚJABB SIKERES VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS ELŐTT A 4iG

Újabb sikeres vállalatfelvásárlás előtt a 4iG

Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a cégcsoport…