Híreink

Híreink

Regionális innovációs hálózatot alapítottak a 4iG részvételével

Magyarország egyik vezető ICT társasága aktívan segíti a platform működését

Alapító tagként csatlakozott a 4iG Nyrt. a Szent István Egyetem koordinációjával megalakult Területi Innovációs Platformhoz (TIP). Magyarország egyik vezető ICT társasága elkötelezett híve a versenyképesség fokozásának, ezért is vesz részt az innovációs ökoszisztéma megújításában.

A 4iG - Magyarország egyik vezető ICT társaságaként - az általa alkalmazott legjobb gyakorlatokkal és innovációs megoldásokkal járul hozzá a gödöllői régió innovációs hálózatának hatékony működéséhez. A hálózatot, amelynek hivatalos neve Területi Innovációs Platform (TIP), a Szent István Egyetem gazdasági társaságokkal és szakmai érdekképviseletekkel közösen hozta létre. A platform valamennyi tagja hisz abban, hogy az élvonalbeli alapkutatások, valamint a piaci igényekhez illeszkedő alkalmazott kutatások az európai innováció élmezőnyébe emelhetik Magyarországot. Ezért mindannyian érdekeltek a tudásbázis gyarapításában és a kreatív kezdeményezések felkarolásában. A gödöllői innovációs ökoszisztéma szereplői hozzáférnek a Szent István Egyetem K+F+I szolgáltatásaihoz, naprakész információkat kapnak a tudományos eredményekről, a piaci trendekről, az ötleteik megvalósítására elnyerhető pályázati forrásokról, továbbá közvetlenül tehetnek javaslatot Magyarország innovációs programjának fejlesztési irányaira.

– A 4iG a szolgáltatói szektor több területén – e-egészségügy, e-közlekedés, élelmiszerbiztonság – vesz részt élvonalbeli alkalmazott kutatásokban. – hangsúlyozta Farkas Péter, a magyar ITC nagyvállalat műszaki vezérigazgató-helyettese. – A Gödöllőn alapított innovációs hálózat tagjaként megoszthatjuk és elsajátíthatjuk a legjobb gyakorlatokat, kölcsönösen erősítve a szakmai kompetenciákat. A Szent István Egyetemmel létrejött közvetlen kapcsolat az egyik síkon számunkra elméleti, az egyetem számára pedig gyakorlati tudásbázist kínál, ezáltal kölcsönösen értéket teremt. – tette hozzá a 4iG műszaki vezetője.

A Területi Innovációs Platformokat bemutató országos programsorozatot tavaly novemberben indította a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy egyetemi központok koordinációjával újuljon meg egy-egy régió innovációs ökoszisztémája.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Mi a TIP?

Térségi szerveződés, amely támogatja az innovációs szakpolitikai irányok megismerését, az innovációban érdekelt szereplők közti kapcsolatfelvételt és információcserét. A Területi Innovációs Platformokhoz egyetemek, nagyvállalatok, mikro, kis- és középvállalkozások, startup-ok éppúgy csatlakozhatnak, mint kutatóintézetek, kamarák, klaszterek és inkubációs szervezetek. A tudományos network tagjai közvetlenül ismerhetik meg a piaci elvárásokat, és hasznosíthatják a gyakorlatban az egyetemek K+F+I eredményeit.

/IT Business/

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

A Behaviour HR magazin díjátadóján Gothárdi Ibolya, a 4iG HR igazgatója középvállalati kategóriában elnyerte ”Az év HR vezetője 2020” díjat…

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT)…

ÚJABB SIKERES VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS ELŐTT A 4iG

Újabb sikeres vállalatfelvásárlás előtt a 4iG

Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a cégcsoport…