Híreink

Híreink

Regionális innovációs hálózatot alapítottak a 4iG részvételével

Magyarország egyik vezető ICT társasága aktívan segíti a platform működését

Alapító tagként csatlakozott a 4iG Nyrt. a Szent István Egyetem koordinációjával megalakult Területi Innovációs Platformhoz (TIP). Magyarország egyik vezető ICT társasága elkötelezett híve a versenyképesség fokozásának, ezért is vesz részt az innovációs ökoszisztéma megújításában.

A 4iG - Magyarország egyik vezető ICT társaságaként - az általa alkalmazott legjobb gyakorlatokkal és innovációs megoldásokkal járul hozzá a gödöllői régió innovációs hálózatának hatékony működéséhez. A hálózatot, amelynek hivatalos neve Területi Innovációs Platform (TIP), a Szent István Egyetem gazdasági társaságokkal és szakmai érdekképviseletekkel közösen hozta létre. A platform valamennyi tagja hisz abban, hogy az élvonalbeli alapkutatások, valamint a piaci igényekhez illeszkedő alkalmazott kutatások az európai innováció élmezőnyébe emelhetik Magyarországot. Ezért mindannyian érdekeltek a tudásbázis gyarapításában és a kreatív kezdeményezések felkarolásában. A gödöllői innovációs ökoszisztéma szereplői hozzáférnek a Szent István Egyetem K+F+I szolgáltatásaihoz, naprakész információkat kapnak a tudományos eredményekről, a piaci trendekről, az ötleteik megvalósítására elnyerhető pályázati forrásokról, továbbá közvetlenül tehetnek javaslatot Magyarország innovációs programjának fejlesztési irányaira.

– A 4iG a szolgáltatói szektor több területén – e-egészségügy, e-közlekedés, élelmiszerbiztonság – vesz részt élvonalbeli alkalmazott kutatásokban. – hangsúlyozta Farkas Péter, a magyar ITC nagyvállalat műszaki vezérigazgató-helyettese. – A Gödöllőn alapított innovációs hálózat tagjaként megoszthatjuk és elsajátíthatjuk a legjobb gyakorlatokat, kölcsönösen erősítve a szakmai kompetenciákat. A Szent István Egyetemmel létrejött közvetlen kapcsolat az egyik síkon számunkra elméleti, az egyetem számára pedig gyakorlati tudásbázist kínál, ezáltal kölcsönösen értéket teremt. – tette hozzá a 4iG műszaki vezetője.

A Területi Innovációs Platformokat bemutató országos programsorozatot tavaly novemberben indította a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy egyetemi központok koordinációjával újuljon meg egy-egy régió innovációs ökoszisztémája.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Mi a TIP?

Térségi szerveződés, amely támogatja az innovációs szakpolitikai irányok megismerését, az innovációban érdekelt szereplők közti kapcsolatfelvételt és információcserét. A Területi Innovációs Platformokhoz egyetemek, nagyvállalatok, mikro, kis- és középvállalkozások, startup-ok éppúgy csatlakozhatnak, mint kutatóintézetek, kamarák, klaszterek és inkubációs szervezetek. A tudományos network tagjai közvetlenül ismerhetik meg a piaci elvárásokat, és hasznosíthatják a gyakorlatban az egyetemek K+F+I eredményeit.

/IT Business/

A legjobbak között a 4iG CFO-ja

A Budapest Economic Forumon Magyarország legjobb pénzügyi vezetői közé választották Thurzó Csabát, a 4iG gazdasági és operatív vezérigazgató-helyettesét…

Világelső orvosdiagnosztikai fejlesztésben vesz részt a 4iG

A robbanásszerű biotechnológiai és informatikai fejlődés olyan jelentős eredményeket hozott a nemzetközi orvos-biológiai kutatásokban…

Etikus hekkeléstől a GDPR-ig

A 4iG szakértői sikeresen mutattak rá a gyenge pontokra a Ryowa Hungary Kft. informatikai rendszerében.…