Híreink

Híreink

Sajtóközlemény
Budapest, 2020. október 27.

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A 4iG, a társaság szeptemberi előzetes bejelentésnek megfelelően 70 százalékos irányító tulajdont szerzETT az INNObyte Zrt.-ben, a Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti engedélyével október 27-én zárult a tranzakció.

A 4iG Nyrt. szeptember 24-én jelentette be, hogy kötelező vételi ajánlatot tett az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi, irányító tulajdonának megszerzésére. A társaság műszaki, pénzügyi és jogi átvilágítását követően a 4iG Nyrt. és az INNObyte tulajdonosai október 14-én kötötték meg az erről szóló végleges részvény adásvételi szerződést. A tranzakció a GVH jóváhagyásával, illetve a tranzakció pénzügyi teljesítésével zárult október 27-én.

Az akvizícióval a 4iG Nyrt. célja, fejlesztési erőforrásainak és kompetenciáinak szinergikus bővítése. Az INNObyte többségi tulajdonának megszerzése hozzájárulhat, hogy a tőkepiaci társaság a fintech, az Ipar 4.0, a mesterséges intelligencia-fejlesztés és blockchain területeken tovább erősítse piaci jelenlétét.

Az INNObyte Zrt.

A 2014-ben budapesti és pécsi székhellyel alapított Innobyte Informatikai Zrt., valamint leányvállalata az Innoware Kft. közvetlen és közvetett módon közel 200 főt foglalkoztató innovatív szoftverfejlesztő vállalatcsoport. Az Innobyte az üzleti intelligencia, tesztautomatizáció, mesterséges intelligencia-fejlesztés, az adatbázis megoldások specialistája. A cégcsoport megrendelései elsősorban a telekommunikáció, az autóipar, az egészségügy, az agrárinformatika, közigazgatás, pénzügyi és banki informatika szegmenseiből, valamint az egyházidigitalizáció területéről származnak. Az Innobyte csoport társaságainak tavalyi évi együttes árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, a csoport EBITDA-ja pedig kevéssel több, mint 447 millió forint volt. Az Innobyte kis és nagyvállalati ügyfelei között az egyik legfontosabb partner a T Systems Magyarország Zrt.

További információ:
4iG Nyrt.
Elkán Péter
kommunikációs és marketing igazgató
[email protected]
www.4ig.hu

Innobyte Zrt.
Molnár József,
operatív igazgató
E-Mail: [email protected]
www.innobyte.hu

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

A Behaviour HR magazin díjátadóján Gothárdi Ibolya, a 4iG HR igazgatója középvállalati kategóriában elnyerte ”Az év HR vezetője 2020” díjat…

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT)…

ÚJABB SIKERES VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS ELŐTT A 4iG

Újabb sikeres vállalatfelvásárlás előtt a 4iG

Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a cégcsoport…