A Microsoftnál az Év Partnere a Humansoft Kft., a 4iG leányvállalata

Híreink

Két keréken éjjel-nappal a Slovakia Ringen

Egy hirtelen megváltoztatott taktikának, a jó állóképességüknek és az összefogásuknak köszönhetően a tíz induló csapat közül harmadik helyezést ért el a Humansoft Cycling Team a Slovakia Ringen. A cégcsoportból Chován Erika, Dobay Ivett, Fehér Andrea, Miklós Anett, Kovács Viktor, Radó Gábor, Tóth Árpád és Turcsán Ferenc embert próbáló versenyben tett ki magáért.

24 órás kerékpárversenyt szervezett a Slovakia Ring. A versenypályát tulajdonképpen a Hungaroring motoros változatának szokták nevezni, miután a 85 hektáron elterülő 5,922 km-es körpálya nagyon sok kanyarral és 3 emelkedővel bír. Az esemény embert próbáló kihívásnak számított, hiszen rajtja déli 12-kor, célja másnap déli 12-kor volt, s ezt tetézte, hogy a hőmérők higanyszála a pálya fölötti 50 cm-es magasságban 48 celsius fokot mért.

„Életem egyik legnagyobb sportélménye volt! Körülbelül 10 csapatból lettünk a harmadikak, döntő többségük szlovák nemzetiségű volt, de találkoztunk csehekkel, németekkel, osztrákokkal is.” – sorolja Tóth Árpád üzletág igazgató.

Jól taktikáztak

„Több taktikával vágtunk neki, az első terv szerint óránként váltottuk volna egymást, de mikor odaértünk a helyszínre, kiderült, hogy ez tarthatatlan idő.” Ezért egy másik szisztémára kellett átállniuk, e szerint a fiúk 3 kört, a lányok pedig kettőt bringáztak egyhuzamban. Ennek a felállásnak az volt a lényege, hogy a 8 versenyző nagyjából 4 óránként válthatta egymást. A 24 óra alatt összességében a lányok 10 kört tettek meg, a fiúk 18-at, átlagosan 30-33 km/h közötti sebességgel. Összteljesítményként tehát 680 km-t kerékpározott a csapat és 115 kört tudhatott maga mögött 24 óra alatt. Mindössze egy hátrányával szembesültek az újonnan alkalmazott taktikának, nem jutott elég idő a pihenésre. „Ha az 1 órás beosztással mentünk volna, mindenkinek lett volna 6 óra szabadideje; így azonban a fél óra felkészülés és a fél órás hajtás után további 1 óráig biztos nem tudtunk nyugodtan ülni, annyira fel voltunk pörögve.”

A kategóriákról azt érdemes tudni, hogy indulhattak 8-6-4-2 fős csapatok, de volt, aki egyénileg vágott neki a napnak. „Ez utóbbi lehetett a legkeményebb! Úgy tudom, 1000 km a határ, s ezt még senkinek sem sikerült átlépnie, a mostani versenyen is „csak” 947 (!) km-t tudott az idei egyéni legjobb letekerni.”

A közös sportolás előnye

Az ilyen jellegű kihívások állókópesség- és adrenalin növelő helyzetek, amellett, hogy segítik egy csapat együttműködésének fejlesztését. „Most álltunk először össze ebben a felállásban, tehát nem vagyunk összeszokott csapat, mégis ott és akkor összekovácsolódtunk.” A közös élmények a munkában is előbb-utóbb mérhető kapcsolatokat fognak jelenteni. „Hiszen sportolás közben nem a munkára, a számokra figyelünk, hanem egymásra. Ezek után, a hátralévő életünk bármelyik napján kijelenthetjük, hogy már megcsináltunk egy 24 órás kerékpáros túlélő versenyt.”

NEMZETKÖZI ELEMZŐHÁZ LISTÁJÁN A 4iG

NEMZETKÖZI ELEMZŐHÁZ LISTÁJÁN A 4iG

A londoni Edison Group folyamatosan követi és elemzi a 4iG Nyrt. működését, piaci- és eredményességi kilátásait…

4iG a digitális oktatásért

4iG a digitális oktatásért

A 4iG elkötelezett támogatója a hazai oktatásnak, illetve a digitális oktatás-fejlesztésnek, az idén 25. évfordulóját ünneplő vállalat ezért döntött úgy, hogy támogatóként csatlakozik az Index.hu Iskolatévé adásaihoz…

Az MSZT új ügyfele

Az MSZT új ügyfele

- a minőségirányítás és az információbiztonság-irányítási rendszer tanúsítás területén - a DOTO Systems Zrt.…