A Microsoftnál az Év Partnere a Humansoft Kft., a 4iG leányvállalata

Híreink

Két keréken éjjel-nappal a Slovakia Ringen

Egy hirtelen megváltoztatott taktikának, a jó állóképességüknek és az összefogásuknak köszönhetően a tíz induló csapat közül harmadik helyezést ért el a Humansoft Cycling Team a Slovakia Ringen. A cégcsoportból Chován Erika, Dobay Ivett, Fehér Andrea, Miklós Anett, Kovács Viktor, Radó Gábor, Tóth Árpád és Turcsán Ferenc embert próbáló versenyben tett ki magáért.

24 órás kerékpárversenyt szervezett a Slovakia Ring. A versenypályát tulajdonképpen a Hungaroring motoros változatának szokták nevezni, miután a 85 hektáron elterülő 5,922 km-es körpálya nagyon sok kanyarral és 3 emelkedővel bír. Az esemény embert próbáló kihívásnak számított, hiszen rajtja déli 12-kor, célja másnap déli 12-kor volt, s ezt tetézte, hogy a hőmérők higanyszála a pálya fölötti 50 cm-es magasságban 48 celsius fokot mért.

„Életem egyik legnagyobb sportélménye volt! Körülbelül 10 csapatból lettünk a harmadikak, döntő többségük szlovák nemzetiségű volt, de találkoztunk csehekkel, németekkel, osztrákokkal is.” – sorolja Tóth Árpád üzletág igazgató.

Jól taktikáztak

„Több taktikával vágtunk neki, az első terv szerint óránként váltottuk volna egymást, de mikor odaértünk a helyszínre, kiderült, hogy ez tarthatatlan idő.” Ezért egy másik szisztémára kellett átállniuk, e szerint a fiúk 3 kört, a lányok pedig kettőt bringáztak egyhuzamban. Ennek a felállásnak az volt a lényege, hogy a 8 versenyző nagyjából 4 óránként válthatta egymást. A 24 óra alatt összességében a lányok 10 kört tettek meg, a fiúk 18-at, átlagosan 30-33 km/h közötti sebességgel. Összteljesítményként tehát 680 km-t kerékpározott a csapat és 115 kört tudhatott maga mögött 24 óra alatt. Mindössze egy hátrányával szembesültek az újonnan alkalmazott taktikának, nem jutott elég idő a pihenésre. „Ha az 1 órás beosztással mentünk volna, mindenkinek lett volna 6 óra szabadideje; így azonban a fél óra felkészülés és a fél órás hajtás után további 1 óráig biztos nem tudtunk nyugodtan ülni, annyira fel voltunk pörögve.”

A kategóriákról azt érdemes tudni, hogy indulhattak 8-6-4-2 fős csapatok, de volt, aki egyénileg vágott neki a napnak. „Ez utóbbi lehetett a legkeményebb! Úgy tudom, 1000 km a határ, s ezt még senkinek sem sikerült átlépnie, a mostani versenyen is „csak” 947 (!) km-t tudott az idei egyéni legjobb letekerni.”

A közös sportolás előnye

Az ilyen jellegű kihívások állókópesség- és adrenalin növelő helyzetek, amellett, hogy segítik egy csapat együttműködésének fejlesztését. „Most álltunk először össze ebben a felállásban, tehát nem vagyunk összeszokott csapat, mégis ott és akkor összekovácsolódtunk.” A közös élmények a munkában is előbb-utóbb mérhető kapcsolatokat fognak jelenteni. „Hiszen sportolás közben nem a munkára, a számokra figyelünk, hanem egymásra. Ezek után, a hátralévő életünk bármelyik napján kijelenthetjük, hogy már megcsináltunk egy 24 órás kerékpáros túlélő versenyt.”

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

A Behaviour HR magazin díjátadóján Gothárdi Ibolya, a 4iG HR igazgatója középvállalati kategóriában elnyerte ”Az év HR vezetője 2020” díjat…

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT)…

ÚJABB SIKERES VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS ELŐTT A 4iG

Újabb sikeres vállalatfelvásárlás előtt a 4iG

Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a cégcsoport…