Innovatív technológiák és IT megoldások testközelből a Dell Solutions Tour-on

Híreink

Innovatív technológiák és IT megoldások testközelből a Dell Solutions Tour-on

A Dell Solutions Tour nemzetközi road show-ja ebben az évben június 24-én érkezett Magyarországra.

Az IT ipar változásáról, a felhőszolgáltatások – azaz az „Internetről érkező” szolgáltatások népszerűségéről, valamint a mobil technológiák és szervermegoldások fejlődéséről beszélt a Dell Solutions Tour idei díszvendége, Aongus Hegarty, a Dell EMEA régió igazgatója.

Az egynapos eseményen szó volt még a BYOD (Bring Your Own Device) jelenségről – vagyis, hogy a felhasználók nem a vállalat által biztosított, hanem saját személyes tulajdonban lévő eszközeikkel végzik munkájukat –, a felhőalapú IT megoldások biztonságáról, valamint a Big Data témájáról is. A Big Data kifejezés a cégek, az intelligens hálózatok, a magánszektor és az egyéni felhasználók által világszerte és napi szinten előállított óriási adatmennyiséget jelöli. A Dell ehhez kapcsolódóan mutatta be a vállalatoknak az aktuális informatikai kihívásokat és megoldásokat.

A Dell globális tapasztalatai Magyarországra hozásával segítené a rövid, közép és hosszú távú befektetési hatásokat. Hazánkban a cég már kiépítette a hardver- és szoftverszolgáltatásait, a mostani cél, hogy ezek lehető legszélesebb köre elérhető legyen a partnerek és ügyfelek számára.

A Dell pénzügyi szolgáltatásai a növekedés szempontjából kulcsfontosságúak lehetnek Magyarországon. A fogyasztók és az ügyfelek felől érkező visszajelzések szerint itthon a táblagépek iránt különösen nagy az érdeklődés. Ennek megfelelően a Dell hamarosan egy nagyobb, táblagépekhez kapcsolódó bejelentést tesz a magyar piacon. A jövőbeni tervek szerint a vállalat 2014-ben 300 millió személyi számítógépet kíván eladni világszerte.

Gacsal József, az Intel üzletfejlesztési vezetője szerint a harmadik ipari forradalmat éljük, amelyben a magán és a publikus felhőalapú megoldások most jutottak el arra a szintre, hogy valóban komoly gazdasági előnyökkel kecsegtessenek.

Gál Tamás, a Microsoft Hungary adatközpont specialistája a Windows Server 2012 R2 üzleti lehetőségeit mutatta be. A szakember szerint az adatközpontok jelentősége nőtt. A felhőalapú megoldások és a virtualizáció miatt már nagyvállalati környezetben is átalakult. Hangsúlyozta, hogy a felhő és a fizikai platformok között biztosítani kell az átjárhatóságot, leginkább az adatbázisok tekintetében. Így, ha mégsem válik be a felhőmegoldás egy vállalat számára, akkor is könnyedén visszaállíthatja rendszerét.

SAP tanácsadó céget vett a 4iG

SAP tanácsadó céget vett a 4iG

Új leányvállalattal és üzletággal bővül a 4iG Nyrt. Az informatikai társaság a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jelentett be…

Bővül a FINTECH hazai szereplőinek együttműködése

Bővül a FINTECH hazai szereplőinek együttműködése

A 4iG-t az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetségének tagjává választották…

Megújult a Zabbix, a 4iG IT Távfelügyelet szolgáltatási platformja

Megújult a Zabbix, a 4iG IT Távfelügyelet szolgáltatási platformja

Megjelent a Zabbix nyílt forráskódú monitoring rendszerének 4.2-es verziója, amely több hibajavítást illetve új funkciókat tartoga…