Innovatív technológiák és IT megoldások testközelből a Dell Solutions Tour-on

Híreink

Innovatív technológiák és IT megoldások testközelből a Dell Solutions Tour-on

A Dell Solutions Tour nemzetközi road show-ja ebben az évben június 24-én érkezett Magyarországra.

Az IT ipar változásáról, a felhőszolgáltatások – azaz az „Internetről érkező” szolgáltatások népszerűségéről, valamint a mobil technológiák és szervermegoldások fejlődéséről beszélt a Dell Solutions Tour idei díszvendége, Aongus Hegarty, a Dell EMEA régió igazgatója.

Az egynapos eseményen szó volt még a BYOD (Bring Your Own Device) jelenségről – vagyis, hogy a felhasználók nem a vállalat által biztosított, hanem saját személyes tulajdonban lévő eszközeikkel végzik munkájukat –, a felhőalapú IT megoldások biztonságáról, valamint a Big Data témájáról is. A Big Data kifejezés a cégek, az intelligens hálózatok, a magánszektor és az egyéni felhasználók által világszerte és napi szinten előállított óriási adatmennyiséget jelöli. A Dell ehhez kapcsolódóan mutatta be a vállalatoknak az aktuális informatikai kihívásokat és megoldásokat.

A Dell globális tapasztalatai Magyarországra hozásával segítené a rövid, közép és hosszú távú befektetési hatásokat. Hazánkban a cég már kiépítette a hardver- és szoftverszolgáltatásait, a mostani cél, hogy ezek lehető legszélesebb köre elérhető legyen a partnerek és ügyfelek számára.

A Dell pénzügyi szolgáltatásai a növekedés szempontjából kulcsfontosságúak lehetnek Magyarországon. A fogyasztók és az ügyfelek felől érkező visszajelzések szerint itthon a táblagépek iránt különösen nagy az érdeklődés. Ennek megfelelően a Dell hamarosan egy nagyobb, táblagépekhez kapcsolódó bejelentést tesz a magyar piacon. A jövőbeni tervek szerint a vállalat 2014-ben 300 millió személyi számítógépet kíván eladni világszerte.

Gacsal József, az Intel üzletfejlesztési vezetője szerint a harmadik ipari forradalmat éljük, amelyben a magán és a publikus felhőalapú megoldások most jutottak el arra a szintre, hogy valóban komoly gazdasági előnyökkel kecsegtessenek.

Gál Tamás, a Microsoft Hungary adatközpont specialistája a Windows Server 2012 R2 üzleti lehetőségeit mutatta be. A szakember szerint az adatközpontok jelentősége nőtt. A felhőalapú megoldások és a virtualizáció miatt már nagyvállalati környezetben is átalakult. Hangsúlyozta, hogy a felhő és a fizikai platformok között biztosítani kell az átjárhatóságot, leginkább az adatbázisok tekintetében. Így, ha mégsem válik be a felhőmegoldás egy vállalat számára, akkor is könnyedén visszaállíthatja rendszerét.

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

A Behaviour HR magazin díjátadóján Gothárdi Ibolya, a 4iG HR igazgatója középvállalati kategóriában elnyerte ”Az év HR vezetője 2020” díjat…

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT)…

ÚJABB SIKERES VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS ELŐTT A 4iG

Újabb sikeres vállalatfelvásárlás előtt a 4iG

Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a cégcsoport…