Innovációban elsők között a Humansoft

Innovációs hírek

Innovációban elsők között a Humansoft

Az ügyfelek széles körű kiszolgálása érdekében a Humansoft aktívan részt vesz a technológiai kutatásokban. A kutatás-fejlesztés-innováció hármasa igazi prioritás a cégben, ezt jelzi, hogy a tucatnyi új lehetőség közül három innovációs projekt már sikeresen be is fejeződött.

„A 4iG vállalatcsoport azért, hogy komplex, magas színvonalú szolgáltatást nyújthasson ügyfeleinek, folyamatosan arra törekszik, hogy minél több új fejlesztésben részt vegyen. Az Európai Unió által támogatott kutatás-fejlesztési projekteket elsősorban a mezőgazdaság, az egészségügy, a mérnöki megoldások és az oktatás területéről választottuk. A 4iG holding ernyője alatt eddig több mint egy tucat kutatás-fejlesztés-innovációs (K+F+I) projekt fut. Idén három, a GOP program keretében készült innovációs projekt zárult sikeresen.” - számolt be Alexy Norbert, a Humansoft Kft. kutatás-fejlesztési központjának igazgatója.

A márciusban zárult, 530 millió forint összegű MMATT projekttel a mobil és média alapú tudástranszfer előállítását célozta meg a cég. A fő feladat egy webes rendszer elkészítése volt, amely a mai piacon megtalálható programokhoz képest összetettebb, átfogóbb megoldást nyújthat a vállalkozások tudásmegosztásának, belső képzéseinek lebonyolítására. Ezen kívül segítséget jelenthet tanárok, diákok, iskolák, oktatási intézmények közösségei számára.

„Az előállított rendszert olyannyira sikeresnek gondoltuk, hogy saját magunkon próbáltuk ki. Ez a legelső nagyvállalati referenciája a mára már nemzetközi konferencia díjjal is büszkélkedő rendszerünknek.” – tette hozzá Alexy Norbert

A május végén zárult SziMe3D projekt során öt innovatív, a 3D technológia fejlesztését szolgáló fejlesztés véghezvitele történt meg:

  • A 3DAR a hazai műemlékek és kiemelt fontosságú nemzeti tárgyi emlékek digitális, háromdimenziós megőrzésének módját fejlesztette tovább.
  • A 3DSyllabus keretein belül egy olyan szoftverrendszer kialakítása történt meg, amely 3D-s tananyagok elkészítésével segíti elő az oktatók számára az oktatási folyamatok támogatását.
  • A SmartTravel egy integrált utazásközvetítő informatikai rendszer.
  • A FootballAvatar a sport területén használható sikerrel.
  • A 3D stúdió segítségével lehetőség nyílik 3D mozgóképes információk felvételére, azok szerkesztésére, oktatási célú bemutatására és más célú feldolgozásra is.

Szintén május végén, a GOP-1.2.1 berkein belül fejeződött be az e-logisztika területén megvalósuló SziMeTour járatoptimalizáló rendszer fejlesztése, amely jól illeszkedik a debreceni székhelyű Szilícium Mező Regionális Informatikai Klaszter stratégiai és cselekvési tervéhez.

Őszre is komoly tervek érnek be, hiszen több, a GOP-1.1.1 keretében megvalósuló projekt is lezárul. Ezek között található a mezőgazdaság modernizálására szánt FOODMAX innováció. A kutatás célja egy olyan szoftverprototípus kifejlesztése, amely lehetőséget ad az elsődleges élelmiszerfeldolgozó és -előállító vállalkozásoknak az élelmiszervédelemhez kapcsolt élelmiszerbiztonsági teljesítményeik javítására, az élelmiszer-előállítás új, komplex gyakorlata érdekében.
Szintén az ősz első hónapjában zárul 4 konzorciumi tag együttműködésével az AGRON2 agrár döntéstámogató-rendszer fejlesztése és kialakítása. Ez a prototípus a mezőgazdasági parcellákon történő adatgyűjtéssel és azok feldolgozásával növényvédelmi, tápanyaggazdálkodási, öntözési előrejelző és piaci árinformációkon alapuló döntéstámogatási szolgáltatást nyújt a közepes földterülettel rendelkező gazdák számára.

Az Új Széchenyi Terv 2007-2013-as fejlesztési ciklusának utolsó, záró projektje a VidConf szolgáltatás. A kutatást hardver- és szoftverfejlesztést megvalósító 2 tagú konzorcium célja az együttműködést támogató videokonferencia szolgáltatások felhasználói körének kiszélesítése. A megoldás segítségével egyrészt bővülhetne a multimédia kliens eszközök köre, a kor felhasználói trendjeire illeszkedve (például mobileszközök), másrészt a rich content repozitóriumokban – a repozitóriumok teljes szövegű publikációk szakszerű elhelyezésére szolgáló elektronikus könyvtári rendszerek – elhelyezett videoanyagok tárolása válhatna strukturáltabbá.

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

A Behaviour HR magazin díjátadóján Gothárdi Ibolya, a 4iG HR igazgatója középvállalati kategóriában elnyerte ”Az év HR vezetője 2020” díjat…

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT)…

ÚJABB SIKERES VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS ELŐTT A 4iG

Újabb sikeres vállalatfelvásárlás előtt a 4iG

Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a cégcsoport…