Híreink

Híreink

Hova tart a Zabbix? „Hobbi” nyílt forráskódból nagyvállalati monitoringgá cseperedett a 4iG stratégiai partnere

A 4iG IT távfelügyeleti szolgáltatásai is a Zabbix monitoring szoftverre épülnek, és a 4iG nemrégiben az ország első Zabbix Certified Partnere lett. A nyílt forráskód előnyeiről, az ügyfelek visszajelzéseiről, illetve arról, hogy miért ezt az alapot választották, Kerper Róbert, a cég rendszermérnöke számolt be.

Az egyik legnagyobb nyílt forráskódú felügyeleti rendszerként a Zabbix nagyon elterjedt az utóbbi években, mind a felhasználók körében, mind pedig az eszközgyártók számára kedvelt felügyeleti rendszer lett.

Megelőzés a reaktív tűzoltás helyett

A folyamatosan bővülő felhasználói és gyártói támogatás lehetőséget biztosít arra, hogy egyre nagyobb területet fedjen le a szoftver: alkalmazások, weboldalak, de akár szerverek működése is jól felügyelhető általa. “Mindezek mellett azért is kedvelik nagyon sokan ezt a megoldást, mert egy átlátható és könnyen kezelhető webes felülettel rendelkezik, aminek segítségével a hibakeresés illetve a minél gyorsabb információhoz jutás könnyen kivitelezhető, mind a helpdesk mind pedig a rendszermérnök kolléga számára. Az így keletkezett információk elősegítik a keletkezett problémák mielőbbi elhárítását.” - sorolta a rendszer előnyeit Kerper Róbert.

Mielőtt a Zabbix mellett döntöttek, a 4iG-nél több hasonló felügyeleti rendszert is kipróbáltak a szakértők és a Zabbix volt az, ami a legjobb megoldást kínálta. Ahogy Róbert fogalmaz: “A rendszer a vizuális megjelenítésen túl képes megfelelő biztonsági szintet is nyújtani az ügyfelek számára, ami manapság elvárható és elengedhetetlen. IT távfelügyeleti szolgáltatásunk kialakításánál is, ami erre a technológiára épül, arra törekedtünk, hogy az ügyfél oldalon minél egyszerűbben és gyorsabban bevezethető legyen, és minél előbb megtapasztalhassák ezen szolgáltatás előnyeit.”

A Certified partnerség versenyelőnyt biztosít

A Rigában 2018. október 5-6.-a között megtartott rendezvény Zabbix Summit néven került megrendezésre. Ez az az előadássorozat, ahol több ország IT szakemberei előtt mutatják be a legújabb fejlesztéseket. Az idei rendezvényen mutatkozott be a Zabbix legújabb verziója a 4.0, amely hosszútávú kiszámítható nagyvállalati támogatást kapott (LTS). Több mint 350 résztvevő, 26 előadó vett részt az előadáson, 44 országból. A két nap alatt a bemutatókat követően lehetőség volt az előadókkal személyesen is találkozni és kérdéseket feltenni, valamint a workshopok által lehetőség volt mélyebben megismerni az új verzió adta lehetőségeket.

“Az, hogy közvetlen kapcsolatban vagyunk a Zabbix-al, olyan előnyt biztosít, amit az ügyfelek is éreznek majd. Könnyebben tudunk támogatási incidenseket nyitni, és kommunikálni a céggel. A partnerség eléréséhez többek között szükséges volt arra, hogy vizsgázott mérnökkel rendelkezzen a cég. Lehetőség volt a rendezvény második napján erre, hogy ezt a vizsgát teljesítsem, ami sikerült is. A gyártói támogatás megléte fontos eleme a szolgáltatásunknak és a nagyvállalati képességeinknek, az új és hasznos funkciók könnyebb implementálása szempontjából, cégünk és ügyfeleink meglévő és új rendszereik számára.” - foglalta össze Róbert a Zabbix Certified partnerség előnyeit.

Havidíjas csomagok a Zabbix-al

Hogy mire is alkalmas a Zabbix alapú IT-távfelügyelet? Jelentősen csökkenthető általa a váratlan leállások száma, az ügyfelek pedig megkímélhetik magukat a felügyeleti rendszer tervezésével, méretezésével és karbantartásával kapcsolatos feladatoktól, emellett 7x24-es első szintű ügyelet fenntartása sem szükséges, hiszen a 4iG munkatársai kritikus szituáció esetén azonnal riasztják a megfelelő szakembert. Az IT-távfelügyelet jelenleg három csomagban (bronz, ezüst és arany) áll az ügyfelek rendelkezésére, ezek közül választhatja ki mindenki a vállalkozása számára legmegfelelőbbet.

Róbert az ügyfelekkel való találkozás alapján úgy véli, hogy eddig csupa pozitív tapasztalat született a megoldással kapcsolatban. “A legtöbb esetben a könnyű kezelhetőséget és a gyorsan átlátható kezelőfelületet említik, illetve, hogy preventíven képesek észlelni a hibákat azok bekövetkezte előtt.” - foglalta össze a tapasztalatokat.

A Zabbix megoldásairól tájékózódhat havidíjas IT távfelügyeleti microsite-unkon.

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

A Behaviour HR magazin díjátadóján Gothárdi Ibolya, a 4iG HR igazgatója középvállalati kategóriában elnyerte ”Az év HR vezetője 2020” díjat…

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT)…

ÚJABB SIKERES VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS ELŐTT A 4iG

Újabb sikeres vállalatfelvásárlás előtt a 4iG

Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a cégcsoport…