Híreink

Híreink

Elindultak havidíjas menedzselt szolgáltatásaink: Határvédelem és IT Távfelügyelet

Piaci visszajelzések alapján számos cég küzd a belső IT létszám szűkösségével. Miközben az üzleti folyamatok és a bevétel egyre nagyobb százaléka függ az IT rendszerektől, a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben főleg a specialistákat (pl. biztonsági szakértő) nehéz megfizetnie egy közepes méretű vállalatnak.

A tisztán szolgáltatás alapú, havidíjas megoldások terjedése a nemzetközi felhő alapú megoldások „as a service” szemléletéből indul ki. Azonban a 4iG nem csak felhő alapú rendszereket biztosít havidíjas előfizetéses konstrukcióban, hanem az ügyfélhez kihelyezett hardvereszközre épülő biztonsági megoldásokat is. Így külön finanszírozó bevonása és tőkeigényes beruházás nélkül lehet havidíjas szolgáltatásként ilyen eszközöket és szolgáltatásokat is előfizetni. Többlet előnyt jelent, hogy a 4iG helyi szakemberei az előfizetővel együttműködve képesek sokkal mélyebben megérteni az igényeket és testre szabni a rendszereket, mint ha csak egy globális szolgáltató konzerv előfizetését aktiválnák.

A 4iG leányvállalata, a Humansoft Kft. hosszú évek óta meghatározó szereplője a nagyvállalati IT outsourcing szolgáltatás piacnak. Folyamatos üzemeltetés és támogatási tevékenységeink során számos olyan szakmai tapasztalatot szereztünk, amely közepes méretű szervezetek igényeire szabható (legyen szó vállalatról vagy a közszféra intézményéről). Így a méretgazdaságosság is érvényesülhet a magas szakmai színvonal mellett, amellett, hogy a csomagok továbbra is rugalmasan testre szabhatók az előfizető igényeire.

Ezek közül a monitoring, azaz IT távfelügyelet és a Határvédelem (tűzfal) biztonsági szolgáltatások amelyeket elsőként csomagoltunk „újra”. Mi a közös ebben a két területben?

  • Nagyon fontos alapelem a központi, több rétegű 7x24 órában elérhető helpdesk és ügyeleti csapat, akik megfelelő eszkalációs szabályok alapján riasztanak vagy indítanak beavatkozást. Tudásukat folyamatosan frissen tartjuk a rendszeres továbbképzésekkel. A jól szabályozott üzemeltetési, változtatási és biztonsági folyamatok, irányelvek és minősítések (ITIL, ISO20000 és ISO27001) szintén kulcs elemei egy nagyvállalati szintű szolgáltatásnak.
  • A megfelelő összefoglaló de bármikor részletezhető dashboardok és jelentések szintén elengedhetetlenek a helyes üzemeltetéshez és biztonsági szolgáltatásokhoz. A havidíjas csomagjaink részeként ezeket automatizáltan és testre szabva biztosítjuk, így nem kell belső erőforrást pazarolni az összeállításukra.
  • Szolgáltatás-menedzser kollégáink kezelik az ügyfélkapcsolatokat, jelzik az új igényeket és együtt értékelik ki a havi jelentéseket az előfizetővel. Iparági tudásuk és termékismeretük is erősíti a kapcsolatot a szolgáltató Humansoft és az előfizető szervezetében található informatikai és üzleti felhasználókkal, kapcsolattartókkal.

Milyen technológiákra építjük szolgáltatásainkat?

  • IT Távfelügyelet: Zabbix open source nagyvállalati monitoring
  • Határvédelem: WatchGuard UTM tűzfal és integrált biztonsági eszközök, akár Total Security Suite funkcionalitással

Ezen szolgáltatások mögött a központi felügyelet és jelentéskezelés kiszolgálóinak biztonságos futtatását az IBM felhőjében, dedikált erőforrásokon, az EU területén és szabályozása alá eső adatközpontjaiban végezzük.

Szolgáltatásaink célja, hogy előfizetőink válláról levegyük a terhet, amit a rendszerei állandó felügyelete és a határvédelem biztonsági üzemeltetése jelent. Mindezt annak érdekében, hogy üzemeltetői a „core” üzleti tevékenységek kiszolgálására fókuszálhassanak. Ezeket a célokat úgy teljesítjük, hogy az adatvagyon és rendszerek biztonsági szintjei megnövekednek, a nem tervezett leállások és hibák száma csökken, miközben a GDPR megfelelésére is odafigyelünk.

Mindezt beruházás nélkül, a belső IT személyzet terhelésének növelés nélkül tudjuk nyújtani.

Nézze meg csomagajánlatainkat, kérjen ingyenes konzultációt!

NEMZETKÖZI ELEMZŐHÁZ LISTÁJÁN A 4iG

NEMZETKÖZI ELEMZŐHÁZ LISTÁJÁN A 4iG

A londoni Edison Group folyamatosan követi és elemzi a 4iG Nyrt. működését, piaci- és eredményességi kilátásait…

4iG a digitális oktatásért

4iG a digitális oktatásért

A 4iG elkötelezett támogatója a hazai oktatásnak, illetve a digitális oktatás-fejlesztésnek, az idén 25. évfordulóját ünneplő vállalat ezért döntött úgy, hogy támogatóként csatlakozik az Index.hu Iskolatévé adásaihoz…

Az MSZT új ügyfele

Az MSZT új ügyfele

- a minőségirányítás és az információbiztonság-irányítási rendszer tanúsítás területén - a DOTO Systems Zrt.…