Híreink

Híreink

Díjazta a Lenovo a 4iG szervizét

2018-ban a 4iG volt a nyerő a Lenovonál. A kínai IT-óriás a társaságunknak ítélte oda a legmagasabb ügyfélelégedettséggel rendelkező szervizpartneri díjat. A szervizcsapat elismerését Dobay Zsolt szervizigazgató és Horváth Balázs operatív vezető azért tartják kiemelkedően fontosnak, mert a szervizben végzett minőségi munkát eddig csak a reklamációk hiányával mérték a partnerek.

Mindig vert helyzetből indulunk, hiszen akkor találkozunk az ügyféllel, amikor valami problémája van – mondja Horváth Balázs arról, hogy miért nehéz a szervizesek dolga az elégedettséget mérő versenyben. Márpedig 4iG a 2018-as teljesítményének értékelése után a legmagasabb ügyfélelégedettséggel rendelkező szervizpartner díját nyerte el a Lenovótól. Dobay Zsolt szervizigazgató szerint az elismerés is jelzi, hogy a csapat folyamatosan csúcsteljesítményt nyújtott, és minőségi munkát végzett a szolgáltatás minden területén. Ahhoz ugyanis, hogy egy garanciális termék javításával elégedett legyen az ügyfél, rengeteg ember kifogástalan együttműködése szükséges.

Havonta több mint ezer eset

A garanciális szerviz nem azt jelenti, hogy a csapat kiszáll a helyszínre, és kicseréli az alaplapot. A munka a hibabejelentéssel kezdődik. A panasz kezelése empátiát és udvariasságot igényel, hiszen az ügyfél drága pénzért vette meg azt, ami nem működik tökéletesen. A következő lépés a bejelentett probléma kivizsgálása. Ha szükséges, a szerviz alkatrészt rendel a gyártótól.

A megérkezett cseredarabot átvétel előtt ellenőrizni kell, hogy a gyártó tényleg a szerviz által kért és megfelelően működő egységet küldte-e. Ha nem, akkor kezdődik minden elölről. A szervizes csak ezután mehet ki javítani, de úgy, hogy előtte megtervezte a munkafázisokat. Közben dokumentálni kell mindent, általában nemcsak a saját, hanem a gyártó előírásai szerinti rendszerben is. Amennyiben az ügyfél igényli, számára is biztosítani kell a dokumentációt.

Ügyfélpanasz? Nincs rá példa

Azt a Lenovo már korábban is éreztette a csapattal, hogy elégedettek a munkájukkal. Dobay Zsolt mindezt így meséli: – A kötelező audit során a cég képviselője egyszer csak vett egy nagy levegőt, és azt mondta: most akkor következzen a legnehezebb pont, az ügyfélpanaszok. Majd hallgatott néhány másodpercet, mielőtt közölte volna, hogy menjünk tovább. Magyarázatként pedig hozzáfűzte, máshol valóban óriási vitákat vált ki ez a rész, ám a mi esetünkben nem volt olyan panasz, reklamáció, amely a cég eljárását érintette volna.

Horváth Balázs szerint mindennek a titka abban rejlik, hogy a 4iG szervizcsapata az ügyfelek kiszolgálását tekinti fő feladatának úgy, hogy közben betartja a gyártói szabályokat, előírásokat, és megfelel törvényi kötelezettségeinek.

A legjobbak között a 4iG CFO-ja

A Budapest Economic Forumon Magyarország legjobb pénzügyi vezetői közé választották Thurzó Csabát, a 4iG gazdasági és operatív vezérigazgató-helyettesét…

Világelső orvosdiagnosztikai fejlesztésben vesz részt a 4iG

A robbanásszerű biotechnológiai és informatikai fejlődés olyan jelentős eredményeket hozott a nemzetközi orvos-biológiai kutatásokban…

Etikus hekkeléstől a GDPR-ig

A 4iG szakértői sikeresen mutattak rá a gyenge pontokra a Ryowa Hungary Kft. informatikai rendszerében.…