Híreink

Híreink

Díjazta a Lenovo a 4iG szervizét

2018-ban a 4iG volt a nyerő a Lenovonál. A kínai IT-óriás a társaságunknak ítélte oda a legmagasabb ügyfélelégedettséggel rendelkező szervizpartneri díjat. A szervizcsapat elismerését Dobay Zsolt szervizigazgató és Horváth Balázs operatív vezető azért tartják kiemelkedően fontosnak, mert a szervizben végzett minőségi munkát eddig csak a reklamációk hiányával mérték a partnerek.

Mindig vert helyzetből indulunk, hiszen akkor találkozunk az ügyféllel, amikor valami problémája van – mondja Horváth Balázs arról, hogy miért nehéz a szervizesek dolga az elégedettséget mérő versenyben. Márpedig 4iG a 2018-as teljesítményének értékelése után a legmagasabb ügyfélelégedettséggel rendelkező szervizpartner díját nyerte el a Lenovótól. Dobay Zsolt szervizigazgató szerint az elismerés is jelzi, hogy a csapat folyamatosan csúcsteljesítményt nyújtott, és minőségi munkát végzett a szolgáltatás minden területén. Ahhoz ugyanis, hogy egy garanciális termék javításával elégedett legyen az ügyfél, rengeteg ember kifogástalan együttműködése szükséges.

Havonta több mint ezer eset

A garanciális szerviz nem azt jelenti, hogy a csapat kiszáll a helyszínre, és kicseréli az alaplapot. A munka a hibabejelentéssel kezdődik. A panasz kezelése empátiát és udvariasságot igényel, hiszen az ügyfél drága pénzért vette meg azt, ami nem működik tökéletesen. A következő lépés a bejelentett probléma kivizsgálása. Ha szükséges, a szerviz alkatrészt rendel a gyártótól.

A megérkezett cseredarabot átvétel előtt ellenőrizni kell, hogy a gyártó tényleg a szerviz által kért és megfelelően működő egységet küldte-e. Ha nem, akkor kezdődik minden elölről. A szervizes csak ezután mehet ki javítani, de úgy, hogy előtte megtervezte a munkafázisokat. Közben dokumentálni kell mindent, általában nemcsak a saját, hanem a gyártó előírásai szerinti rendszerben is. Amennyiben az ügyfél igényli, számára is biztosítani kell a dokumentációt.

Ügyfélpanasz? Nincs rá példa

Azt a Lenovo már korábban is éreztette a csapattal, hogy elégedettek a munkájukkal. Dobay Zsolt mindezt így meséli: – A kötelező audit során a cég képviselője egyszer csak vett egy nagy levegőt, és azt mondta: most akkor következzen a legnehezebb pont, az ügyfélpanaszok. Majd hallgatott néhány másodpercet, mielőtt közölte volna, hogy menjünk tovább. Magyarázatként pedig hozzáfűzte, máshol valóban óriási vitákat vált ki ez a rész, ám a mi esetünkben nem volt olyan panasz, reklamáció, amely a cég eljárását érintette volna.

Horváth Balázs szerint mindennek a titka abban rejlik, hogy a 4iG szervizcsapata az ügyfelek kiszolgálását tekinti fő feladatának úgy, hogy közben betartja a gyártói szabályokat, előírásokat, és megfelel törvényi kötelezettségeinek.

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

A Behaviour HR magazin díjátadóján Gothárdi Ibolya, a 4iG HR igazgatója középvállalati kategóriában elnyerte ”Az év HR vezetője 2020” díjat…

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT)…

ÚJABB SIKERES VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS ELŐTT A 4iG

Újabb sikeres vállalatfelvásárlás előtt a 4iG

Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a cégcsoport…