Híreink

BCSDH tag a 4iG

A 4iG Nyrt. idén februárban kérelmezte tagságát a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezetébe. A BCSDH célja tagvállalatai körében aktívan előmozdítani a fenntartható fejlődés három alappillérének: a gazdasági eredményesség, az ökológia egyensúly és a társadalmi életminőség elveinek a gazdasági gyakorlatba való átültetését és alkalmazását, ezáltal új és innovatív megoldásokkal növelni a versenyképességüket, és egyben hozzájárulni a magyar gazdaság és társadalom fenntartható fejlődéséhez. A 4iG számára a fenntarthatóság kiemelt érték, épp ezért szeretne jó példával elöl járni az informatikai vállalatok között és tagvállalatait ezen elvek betartásával irányítani. A csatlakozás kapcsán Hegedűs Judittal, a 4iG Nyrt. operatív vezérigazgató-helyettesével és Márta Irénnel, a BCSDH magyarországi igazgatójával beszélgettünk.

Miért csatlakozott a 4iG a szervezethez?

Hegedűs Judit: A 4iG minden cselekedetét áthatja a fenntarthatóság, hiszen ez számunkra kiemelten fontos. Vállalatcsoportunk nem titkolt célja, hogy üzleti teljesítményünk kimagasló legyen. Ennek a célnak azonban összhangban kell állnia alkalmazottaink, ügyfeleink és beszállítóink érdekeivel és környezetünk, társadalmunk szükségleteivel. Sikereinket csak ebben az esetben tekinthetjük valós sikernek, s csak így tarthatóak fent hosszútávon.

A tagság révén szeretnénk a szakmai programunk kidolgozásához segítséget kapni, aktívan és konstruktívan részt venni az üzleti fórumokon, finom hangolni az eddigi tevékenységünket a fenntarthatóság szempontjai szerint.

Milyen előnyökkel jár egy vállalat számára a BCSDH tagság?

Márta Irén: Elsősorban remek részvételi lehetőség a világ legnagyobb olyan szervezetének hazai és nemzetközi munkájában, melyben vállalatok elsőszámú és felsővezetői dolgoznak a fenntartható fejlődés elveinek megfelelő üzleti működésért. Emellett találkozási és együttműködési lehetőség olyan vezetőkkel, akik a 4iG-hez hasonlóan elkötelezettek a fenntarthatóság iránt. Hozzáférést biztosítunk a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos, legújabb hazai és nemzetközi információkhoz, vállalati gyakorlatokhoz. Nem utolsó sorban pedig képviseljük a fenntarthatóság témáját nemzetközi szakpolitikai fórumokon, konferenciákon és a médiában.

A 4iG esetében milyen szervezeti eszközök, intézmények, intézkedések biztosítják a vállalati szintű fenntartóságot?

Hegedűs Judit: Az informatikai piac meghatározó szereplőjeként a 4iG Nyrt. fontosnak tartja a hatékony energiafogyasztást és a környezettudatos szemléletformálást. A csoport leányvállalatai rendelkeznek a környezetközpontú ISO 14001:2005 minősítéssel és az elmúlt években több környezeti erőforrás-projektet vezettek sikerre. Ezek egyike az AGRON2, amelynél a Humansoft Kft. kutatás-fejlesztési projekt keretében egy szenzorhálózatra és komplex növényvédelmi adatbázisra alapozott döntéstámogató információs rendszer prototípusát fejlesztette ki mezőgazdasági vállalatok költséghatékonyabb üzemvitele és termelékenységének növelése érdekében. Egy másik kiemelt zöldprojekt az ENVIROTOX, amelynek keretén belül egyedi módszer kifejlesztése történt környezeti minták ökotoxikológiai vizsgálatára.

Emellett a cégcsoport elkötelezetten támogatja az esélyegyenlőség elvének érvényesülését, elismerve, hogy minden embernek joga van ahhoz, hogy tisztelettel és méltósággal bánjanak vele, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen. a foglalkoztatás során törekszik arra, hogy megelőzze és megakadályozza a munkavállalók hátrányos megkülönböztetését. Ez kiterjed a munkaerő felvételnél, alkalmazásnál, valamint a képzéssel, továbbképzéssel, juttatásokkal és egyéb foglalkoztatással összefüggő esetekre.

Mit tesz a vállalat a környezeti felelősségvállalás jegyében?

A vállalat tavaly szponzorálta és részt vett a Zöldszalag elektromos kishajó versenyen, amellyel az informatikában résztvevők figyelmét kívánta felhívni a hatékony és felelős energiafelhasználásra. A jövőben pedig több hasonló program részt kívánunk venni, ill. tervezzük a fenntarthatósági jelentés kiadását is.

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

A Behaviour HR magazin díjátadóján Gothárdi Ibolya, a 4iG HR igazgatója középvállalati kategóriában elnyerte ”Az év HR vezetője 2020” díjat…

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT)…

ÚJABB SIKERES VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS ELŐTT A 4iG

Újabb sikeres vállalatfelvásárlás előtt a 4iG

Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a cégcsoport…