Híreink

Híreink

Az MSZT új ügyfele - a minőségirányítás és az információbiztonság-irányítási rendszer tanúsítás területén - a DOTO Systems Zrt.

A 2019-ben alakult DOTO Systems Zrt. a 4iG Nyrt. leányvállalataként kizárólagosan végzi a DOTO System magyarországi és európai uniós fejlesztését és értékesítését. Céljuk olyan szervezetek munkáját segíteni, amelyeknek testreszabott informatikai támogatásra van szükségük a folyamatmenedzsment és vezetői információk biztosítása területén. A DOTO System olyan innovatív, egyedi technológiai megoldást képvisel, amely a magyar piac mellett nemzetközi környezetben is helyt tud állni. A DOTO System felhasználható többek között a forráselosztási, pénzkezelési, pályáztatási, beszerzési, toborzási folyamatok, továbbá a kárfelmérési és helyreállítási munkálatok teljes körű digitalizálására.

A cég vezetése elkötelezett a tevékenységének folyamatos fejlesztése és a magas színvonalú szolgáltatás nyújtása tekintetében, ezért döntöttek az MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabvány szerinti integrált vállalatirányítási rendszer működtetése és tanúsíttatása mellett.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 3 felkészült auditorral végezte el 2020. februárban a minőségirányítási és az információbiztonság-irányítási rendszer tanúsítási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditorok javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadásáról. Az audit során az auditorok erősségként az alábbiakat emelték ki:

  • Vezetőség és munkatársak elkötelezettsége;
  • Dokumentált információk kezelése (Confluence);
  • Feladatok tervezése és nyomonkövetése (JIRA, Mantis, PagerDuty);
  • Szoftverfejlesztés projektek teljes életciklusának megtervezése, megvalósítása és felügyelete;
  • Szoftverfejlesztési projektek IT környezeteinek kiépítése és alkalmazása;
  • Céges és projekt kommunikáció (intranet fórumok);
  • Funkcionális és nem funkcionális követelmények kezelése.

Az MSZT tanúsítványa mellett kiadott, nemzetközi elismerést biztosító IQNet-tanúsítványok is bizonyítják a DOTO Systems Zrt. minőségirányítás és információbiztonság iránti elkötelezettségét.

Az MSZT ezúton is gratulál a DOTO Systems Zrt. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres tanúsítási audithoz, további eredményes munkát kíván a minőség- és az információbiztonság-irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez. Bízunk abban, hogy a tanúsítványok új üzleti lehetőségek kapuit nyitják meg a minőségre és a biztonságra kiemelt figyelmet fordító ügyfelek körében.

Források:

  1. DOTO Systems Zrt. kézikönyv
  2. 2020. évi auditjelentés

Az információbiztonság-irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Radosiczky Mártával, az MSZT Tanúsítási Titkárság tanúsítási menedzserével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928, [email protected]

2020. március

Forrás: https://prod.mszt.hu/hu-hu/tanusitas/hirek/2020/03/doto-systems-zrt

A legjobbak között a 4iG CFO-ja

A Budapest Economic Forumon Magyarország legjobb pénzügyi vezetői közé választották Thurzó Csabát, a 4iG gazdasági és operatív vezérigazgató-helyettesét…

Világelső orvosdiagnosztikai fejlesztésben vesz részt a 4iG

A robbanásszerű biotechnológiai és informatikai fejlődés olyan jelentős eredményeket hozott a nemzetközi orvos-biológiai kutatásokban…

Etikus hekkeléstől a GDPR-ig

A 4iG szakértői sikeresen mutattak rá a gyenge pontokra a Ryowa Hungary Kft. informatikai rendszerében.…