Híreink

Híreink

ANTIKORRUPCIÓS IRÁNYÍTÁSI RENDSZERT VEZETETT BE A 4iG NYRT.

Az elsők között szerezte meg a hazai vállalatok közül a 4iG Nyrt. az ISO 37001 tanúsítványt. A vállalatcsoport antikorrupciós irányítási rendszere, belső folyamatai, etikai és jogkövetési politikája is megfelel a nemzetközi elvárásoknak. A társaság elkötelezett folyamatainak átláthatósága, tisztasága mellett, ez is támogatja a cég jó hírének, a részvényesi értéknek a növekedését.

Megszerezte az ISO 37001 minősítést a 4iG Nyrt. – közölte a vállalatcsoport a korrupcióellenes világnapon, december 9-én. A társaság még szeptemberben jelentette be, hogy az EY nemzetközi tanácsadó társasággal együttműködve Magyarországon az elsők között, még az idén be kívánja vezetni az antikorrupciós szabvány szerinti működést.

A Magyar Szabványügyi Testület 2020 novemberében vizsgálta a 4iG megvesztegetés és korrupcióellenes működésének hatékonyságát. Az auditorok nem csak a vállalatcsoport munkavállalói és üzleti partnerei számára kibocsátott Etikai és Üzleti Magatartási kódexét, illetve Üzleti Partneri Etikai kódexét, valamint a hatályos korrupcióellenes eljárással kapcsolatos szabályozó dokumentumokat és képzési rendszereket tekintették át, de a vizsgálat kiterjedt az etikai és jogkövetési politikára, a belső folyamatokra, a vállalati kultúrára is. A szakértők kedvezően értékelték a 4iG vezetőségének elkötelezettségét a megvesztegetés megelőzésére, kimutatására és kezelésére a vállalati értéklánc minden szegmensében.

A tanúsítvány megszerzésével a 4iG tovább erősítette korábban is alkalmazott Etikai és Üzleti Magatartási Kódexét és compliance-rendszerét. A vállalatcsoport elkötelezett abban, hogy működése egészében biztosítsa az átláthatóságot, mert a korrupció mind hazai, mind nemzetközi területen fenyegetést jelent az üzleti élet tisztaságára, torzítja a versenyt és jelentős reputációs és üzletmenti kockázatot hordoz a nagyvállalatok számára. Ezért a cégcsoport számára a korrupció elleni harc nem pusztán a nemzeti, vagy az Európai Uniós jogszabályokban rögzített előírásoknak való megfelelést jelenti, hanem a napi üzleti életben követendő gyakorlatot. A tanúsítvány megszerzésével a 4iG nem pusztán a követelmények ellenőrzőlista-jellegű teljesítését („checklist compliance”) kívánta elérni, hanem a vállalati kultúra fejlesztését, az etikai és üzleti értékek gyakorlati működésbe való átültetését. Ennek köszönhetően ugyanis a 4iG részvényesei és partnerei, valamint a felügyeleti szervek, hatóságok még biztosabbak lehetnek abban, hogy a társaság mindent elkövet üzleti kockázatainak csökkentése, és a káros gyakorlatok kialakulásának elkerülése érdekében. Az ISO 37001 szabványnak megfelelően működő irányítási rendszer hozzájárul a 4iG üzleti tevékenysége iránti bizalom további növeléséhez, a cég jó hírének erősítéséhez.

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

A Behaviour HR magazin díjátadóján Gothárdi Ibolya, a 4iG HR igazgatója középvállalati kategóriában elnyerte ”Az év HR vezetője 2020” díjat…

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT)…

ÚJABB SIKERES VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS ELŐTT A 4iG

Újabb sikeres vállalatfelvásárlás előtt a 4iG

Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a cégcsoport…