A Microsoftnál az Év Partnere a Humansoft Kft., a 4iG leányvállalata

Híreink

4iG a Bahreini eGovernment Fórum és IT Expon

Stabil kapcsolatrendszerének és partnerének, az Insomnia Reklámügynökség Kft.-nek köszönhetően cégcsoportunk a Perzsa öbölben is sikeresen derített fel új üzleti lehetőségeket magas hozzáadott értékű szolgáltatásaival és termékeivel.

Bahreini Királyság négy nagyobb és rengeteg kisebb szigetből álló ország, mely kőolaj és alumínium exportjának köszönhetően jelentős GDP-vel rendelkezik, és az Öböl-menti országok között a régió szolgáltatói központjának szerepét kívánja betölteni. Jól jellemzi az ország jövőbe tekintését, hogy több tíz évvel ezelőtt tudatosan kezdték el a mára vezető pozíciót betöltő generációt igen rangos, külföldi egyetemeken képeztetni. A mai felsővezetői réteg jellemzően több nyelven beszélő, több diplomás szakemberekből tevődik össze mind kormányzati, mind gazdasági oldalon. Elektronikus kormányzati területen mára már 18. helyen áll világszinten és több száz különböző pénzintézettel rendelkezik. Kulturálisan is nagyon fontos a kormányzati, intézményi szintű kapcsolattartás, az egész üzleti kultúra a személyes bizalomra, kapcsolatokra, megbízhatóságra épül. Mint a GCC régióban általában, Bahreinben is igen nagy a kormányzati szerepvállalás, a piacon sok az állami szereplő, a kapcsolat kiépítése és ápolása különösen hangsúlyos szerepet kap. „Protokoll szempontból kiemelt jelentőségű volt, hogy már a Fórum első napjának estéjén megrendezett díszvacsora során egyedüli magyarként személyes audienciát kaptam és bemutatkozhattam az esemény fővédnökének, őfelségének H.H. Shaikh Mohammed bin Mubarak Al Khalifa-nak, aki a királyi család tagjaként és miniszterelnök-helyettesként, a királyság infokommunikációs bizottságának elnöke is egy személyben. Ilyen rangos fogadtatást követően természetesen már könnyebben nyíltak meg az ajtók.” – kezdi beszámolóját Stark Zoltán a március 15-19. között tartott bahreini Nemzetközi eKormányzati Fórumról és a vele egy időben megrendezett IT expóról, ahol a 4iG cégcsoport az Insomnia Middle East szervezésének és kiterjedt kapcsolatának köszönhetően több partnercéggel együtt képviseltethette magát.

Óriási különbség az eddigi kiállítások vagy a B2B találkozók és a bahreini Expó között, hogy stabil kapcsolatrendszerrel rendelkező helyi partner mutatott üzleti lehetőséget. „A kiállítás által hozott üzleti lehetőségek számossága leginkább annak köszönhető, hogy olyan helyi partnert sikerült találnunk az Insomnia személyében, aki kiváló kapcsolati tőkével rendelkezik magas szintű kormányzati és vállalati körökhöz, ennek köszönhetően felsőbb szinteken tudtunk megbeszéléseket folytatni a 4iG cégcsoport szolgáltatásairól és termékeiről. A folyamatosan egymást váltó bemutatkozó megbeszélések mellett az első két nap kifejezetten a tanulásról és megfeleltetésről szólt. Hol állnak most, milyen elképzeléseik vannak a jövőre vonatkozólag és cégcsoportunk portfolióját hogyan tudjuk a legjobban illeszteni az igényekhez. Kísérőnknek, Mohamednek köszönhetően sikerült több üzleti és kormányzati felsővezetővel is konkrétumokról beszélni, s további új irányokat felfedezni. Mindazonáltal, hogy eGovernment területhez kapcsolódó szolgáltatásokkal és termékekkel érkeztünk, kiemelt érdeklődésnek örvendett a Mensor3D által nyújtott 3D alapú digitális dokumentálási szolgáltatás is. S miután gyönyörű referenciáink vannak ebben a témában is, a beszélgetések jó része erre az irányra koncentrálódott. Mind a Bahraini Kulturális Minisztérium, mind a Földregisztrációs Hivatallal magas rangú képviselő kiemelt érdeklődést mutattak a szolgáltatás iránt.”

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

Kiemelkedő díjat kapott a 4iG HR-vezetője

A Behaviour HR magazin díjátadóján Gothárdi Ibolya, a 4iG HR igazgatója középvállalati kategóriában elnyerte ”Az év HR vezetője 2020” díjat…

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Lezárult az INNOBYTE felvásárlása

Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT)…

ÚJABB SIKERES VÁLLALATFELVÁSÁRLÁS ELŐTT A 4iG

Újabb sikeres vállalatfelvásárlás előtt a 4iG

Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a cégcsoport…