Társaságunk jogelődjét 1990-ben egyedi szoftveralkalmazások fejlesztésére alapította magyar fejlesztők egy csoportja, akik célul tűzték ki, hogy a hazai piacon meghatározó kompetenciát építsenek fel Java, Ingres és más nyílt szabványú és forráskódú technológiákra.

2000-re társaságunk terveit elérve a magyarországi ICT piac egyik vezető szereplőjévé vált. A 2000-es évek elején a közigazgatás szektor kiszolgálására kifejlesztett irat- és dokumentumkezelő rendszerrel (Contentum) szélesítettük portfóliónkat, mellyel hamarosan piacvezető szerepre tettünk szert.

2004-ben társaságunk menedzsmentje elhatározta, hogy három éven belül egy budapesti központú multinacionális szoftverházat hoz létre a megerősített fejlesztőcég alapjain. Ennek keretei közt több sikeres akvizíciót hajtottunk végre, illetve több kontinensen alapítottunk leányvállalatokat. Ezek közül a legjelentősebbek: a 2005-ben megvásárolt, a BI rendszerek megvalósításában és szoftverfejlesztésben is meghatározó szakmai háttérrel rendelkező Axis Rendszerház Kft., a 2007-ben akvirált, a hardver- és szoftverértékesítésben, -üzemeltetésben jelentős piaci részesedéssel rendelkező Humansoft Kft., illetve a 2008-ban felvásárolt, banki informatikai rendszerek fejlesztésére specializálódott Banksoft Kft.

A 2010-es évek elejének piaci konszolidációja, társaságunk sikeresnek bizonyuló üzleti stratégiája, valamint az új befektetők érkezése megerősítették és felfelé ívelő pályára állították vállalatcsoportunkat, melynek hatására 2013-ban már több mint 31%-os növekedést értünk el, meghaladva a 11 milliárd forintos konszolidált nettó árbevételt. Mindemellett a pénzpiacokon leginkább figyelemmel kísért pénzügyi és értékcsökkentési leírások előtti üzemi eredmény (EBITDA) ugyanebben az évben 141%-os növekedést mutatott.

4iG tevékenységek

4iG Minőségpolitika

Szeretnék GDPR tanácsadást kérni

4iG leányvállalatok

Leányvállalatok

részletek
4iG díja, minősítések

4iG tevékenységek

részletek