Befektetői információk

Befektetői információk

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. 100%-os tulajdonrészének megszerzésére irányuló előzetes megállapodás aláírásról

A 4iG Nyrt. („4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 4iG előzetes, nem kötelező érvényű, megállapodást („Megállapodás”) írt alá az RCS & RDS konzorciummal („RCS & RDS”) a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. („DIGI”) és leányvállalatai, azaz Invitel Zrt. és az I TV Zrt. („DIGI Csoport”) megvásárlásáról. A tervezett tranzakció a DIGI Csoport átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a szükséges hatósági eljárásokat követően 2021. szeptember végéig zárulhat.

A 23 éves tapasztalattal és széles körű szolgáltatási portfólióval rendelkező DIGI Csoport Magyarország egyik vezető távközlési vállalata. A cégcsoport a kábeltévé, a vezetékes internet és adattovábbítás, a mobil távközlés, a vezetékes telefon, valamint DTH (Direct to Home) műholdas szolgáltatások piacán is jelen van. A DIGI országszerte több mint 1,1 millió előfizetőt szolgál ki, és több mint 2,5 millió bevételt biztosító előfizetéssel (Revenue Generating Unit - RGU) rendelkezik. A DIGI Csoport magyarországi alkalmazottainak száma meghaladja a 3000 főt. 2020-ban konszolidált árbevétele 70 milliárd forint volt, korrigált EBITDA-ja pedig elérte a 19 milliárd forintot.

A tranzakcióval a 4iG a legnagyobb hazai műsorszolgáltatók, szélessávú internetes, valamint vezetékes és mobiltelefon szolgáltatást nyújtó nagyvállalatok közé léphet be. A tulajdonszerzés jól illeszkedne a 4iG telekommunikációs piacon az Antenna Hungáriával közösen bejelentett expanziós terveibe, amelyet a vállalat tavaly indított útjára az első magyar kereskedelmi műhold pályára állítását megcélzó, állami és magántőke együttműködésével létrehozott CarpathiaSat megalapításával, illetve a műholdas távközlési szolgáltatások területén piacvezető Hungaro DigiTel többségi tulajdonának megszerzésére irányuló tranzakciókkal.

Budapest, 2021. március 29.
4iG Nyrt.

Letölthető fájlok:

4iG

A 4iG Nyrt. egyéb tájékoztatása

Szavazati jogok és az alaptőke nagysága a 4iG Nyrt.-nél 2020. október 31-én…

részletek
4iG egyéb tájékoztatás

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

Saját részvény állomány változása…

részletek
4iG Szavazati jogok

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

az INNObyte-csoport többségi tulajdonának megszerzése…

részletek