Befektetői információk

Befektetői információk

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

A Scope Ratings hitelminősítői felülvizsgálatról

A 4iG Nyrt. („4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a Scope Ratings GmbH („Scope Ratings”) (www.scoperatings.com), mint független nemzetközi hitelminősítő pozitív felülvizsgálat alá helyezte a 4iG-t a Hungaro DigiTel Kft. („HDT”) többségi, 75 százalékost tulajdonának megszerzésére vonatkozó tranzakció bejelentését követően.

A Scope Ratings 4iG Nyrt. BB- kibocsátói és BB- fedezetlen adósságra vonatkozó minősítését is felülvizsgálat alá helyezte egy lehetséges felminősítés okán. A Scope Ratings úgy véli, hogy a HDT tranzakció sikeres lezárása kedvezően hatna a 4iG üzleti kockázati profiljára a HDT hosszútávú szerződéses struktúrájának, az új iparágba való belépésnek (távközlés) és a magasabb EBITDA-marzsnak köszönhetően. A 4iG pénzügyi kockázati profiljára gyakorolt lehetséges pozitív hatás főként az ügylet szerkezetének köszönhető, ugyanis az akvizíció jelentős részét a 4iG új részvények kibocsátásával finanszírozza.

A Scope Ratings szorosan figyelemmel kíséri a HDT tranzakcióval kapcsolatos fejleményeket és a 4iG egyéb akvizíciós tevékenységét. A 4iG BB- kibocsátói minősítése egy fokozattal módosulhat a 4iG üzleti kockázati profiljának megerősödése és a hitelmutatók jelentős javulása esetében az előző minősítéshez képest. A Scope Ratings a következő néhány hónapban határoz a felülvizsgálati státuszt illetően.

A BB- kibocsátói minősítés mellett a Scope Ratings vizsgálja a 4iG Nyrt. fedezetlen adósságára vonatkozó BB- besorolást is. A Scope előzetes véleménye szerint a társaság felminősítésére az is pozitívan hathat, hogy a 4iG 2021 első félévében tervezett 15 milliárd forintos kötvénykibocsátása sikeres lesz. Az alacsony kamatok és kedvező futamidő mellett, az is előnyt jelenthet, hogy a forrásból a vállalat további akvizíciókat tervez.

A Scope Ratings elemzése az alábbi weboldalon érhető el: https://www.scoperatings.com/#!search/research/detail/166751EN

Budapest, 2021. március 04.
4iG Nyrt.

Letölthető fájlok:

4iG

A 4iG Nyrt. egyéb tájékoztatása

Szavazati jogok és az alaptőke nagysága a 4iG Nyrt.-nél 2020. október 31-én…

részletek
4iG egyéb tájékoztatás

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

Saját részvény állomány változása…

részletek
4iG Szavazati jogok

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

az INNObyte-csoport többségi tulajdonának megszerzése…

részletek