Befektetői információk

Egyéb tájékoztatás

Egyéb tájékoztatás 2010 - 3

FreeSoft Nyrt megállapodást kötött a Szent István Egyetem Gazdasági- és Társadalomtudományi Karával.

A FreeSoft Nyrt. (1037 Budapest, Montevideo u. 8.) ezúton tájékoztatja tisztelt befektetőit valamint a pénz- és tőkepiac szereplőit, hogy a FreeSoft Nyrt. megállapodást kötött a Szent István Egyetem Gazdasági- és Társadalomtudományi Karával.

Ma délelőtt Eck Ilona a FreeSoft Nyrt. vezérigazgatója és Villányi László a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának dékánja ünnepélyesen is aláírta a FreeSoft és a SZIE-GTK együttműködési megállapodását. Az együttműködés célja, hogy közösen hasznosítsák, a SZIE-GTK oktatóinak, kutatóinak tudását, tapasztalatait, és magas szintű képzési- és tudományos háttér-támogatást nyújtsanak a FreeSoft csoport munkájához. Mindez lehetőséget teremt, hogy együtt dolgozzanak a graduális és posztgraduális képzésben, módszertani és kutatási tevékenységben, valamint az oktatás színvonalának emelésével, a képesítési és képzési igények teljesítésével járuljanak hozzá mind az intézmény, mind a cég fejlesztéséhez és hatékony működtetéséhez.

Az együttműködés fontosságát növeli, hogy a felmérések szerint a magyar felsőoktatás egyik legsúlyosabb problémája, hogy hiányzik a kapcsolat a felsőoktatás és az üzleti szféra között. Ez a közös munka viszont egyesíti a két szektor egy-egy sikeres szereplőjének tudását. Egyrészről egy rendkívül sikeres vállalkozásét, a FreeSoftét, amely egy tucat embert alkalmazó kisvállalatból két évtized kemény munkájával a multinacionális cégekkel szemben is versenyképes informatikai, rendszerintegrátor céggé vált. Másrészről a SZIE-GTK-ét, amely Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő egyetemi kara és mára az egyetemi karok rangsorában az első öt között szerepel, kiemelkedő képzést és tudományos munkát nyújtva, mind a gazdaság-, mind a társadalomtudományok területén.

A megállapodás segítségével a SZIE-GTK-án tanuló hallgatók a kiváló minőségű elméleti oktatás mellet, egy sikeres vállalat működésében szakmai gyakorlat keretében tapasztalatot szerezve, olyan gyakorlati ismeretekre tesznek szert, amely diplomájuk piacképességét jelentősen növeli, megkönnyítve diplomájuknak megfelelő elhelyezkedésüket. A közös kutatásokkal pedig olyan sikeres, nemcsak az íróasztalnak készült, hanem az üzleti életben is hasznosítható szabadalmak jöhetnek létre, amelyek gyakorlati alkalmazása egyaránt növeli a FreeSoft üzleti eredményességét, másrészt a SZIE-GTK tudományos elismertségét. Ehhez a területhez kapcsolódóan a FreeSoft csoport konkrét kutatási projekteket indított a Kar (IK)2 Innovatív Iparágak Kutatóközpontjában.

A megállapodás közös társadalmi szerepvállalást is jelent, hiszen a SZIE-GTK kiemelkedő oktatási és tudományos teljesítményével és annak felismerésével, hogy a tudás, az értékteremtő munka kiemelkedő fontosságú a harmadik évezred elején, a FreeSoft csoport pedig azzal, hogy segíti az egyetemeket abban, hogy az üzleti élet igényei szerint is speciális képzést kapjanak az egyetemi hallgatók és hozzájárul a nyílt forráskódú (open source) szoftverek elterjesztéséhez, egyaránt hozzájárulnak a tudásalapú társadalom fejlődéséhez.

2010.02.11.

              FreeSoft Nyrt.                SZIE-GTK

Letölthető fájlok:

4iG

A 4iG Nyrt. egyéb tájékoztatása

Szavazati jogok és az alaptőke nagysága a 4iG Nyrt.-nél 2020. október 31-én…

részletek
4iG egyéb tájékoztatás

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

Saját részvény állomány változása…

részletek
4iG Szavazati jogok

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

az INNObyte-csoport többségi tulajdonának megszerzése…

részletek